India Arany Háromszög tigris rezervátummal

Program

1.nap

Elutazás Budapestről a menetrend függvényében, éjszaka a repülőn.

2.nap

Megérkezés India fővárosába, Delhibe a reggeli órákban. India, ez a szó, különböző képeket idéz föl bennünk a misztikus országról, a maharadzsákról, tigrisekről és elefántokról, Gandhiról és a Brit Birodalomról. Mesés gazdagsága és színes kultúrája évszázadokon keresztül lenyűgözte a felfedezőket, és rabul ejti a mai kor utazóját is. Transzfer a szállodába, bejelentkezés (csomagszoba), majd városnézés először Ó-Delhiben. Megcsodálhatjuk az 1648-ban épített Vörös Erődöt, az egykori mogul hatalom jelképét. Nevét jellegzetes színű homokkőből épült falairól kapta. Ezt követően meglátogatjuk India legnagyobb és legpompásabb mecsetét, a Jama Masjid mecsetet, vagy más néven Pénteki mecsetet. A mecset vörös homokkőből, márványból és fekete ónixból épült. Két minaretje, három kupolája és három pulpitusa van, hogy a hatalmas tömeghez egyszerre három imám beszélhessen. Utazás riksával az óvárosban. Délután a városnézés Új-Delhi nevezetességeivel folytatódik. Ezt a negyedet angol gyarmatosítók tervezték és építették. Széles sugárutak, zöldellő parkok és elegáns épületek jellemzik. A nap utolsó állomása az India Kapu, valamint a Parlament épülete. Szállás és vacsora Delhiben.

3.nap

A reggelit követően kijelentkezés, majd látogatás az impozáns Kutab Minar toronynál. A Hindusztán hetedik csodájaként ismert műemlék XI. sz.-i mesterek remekműve. Ezt követően utazás Jaipurba (6 órás út), a híres rózsaszínű városba, amelynek története évszázadokra vezethető vissza. A megérkezést követően szabad program, bejelentkezés a szállodába, vacsora.

4.nap

Reggeli után elsőként, a városközponttól fél óra autóútra található Amber erődöt keressük fel. Az erőd szolgált otthonául a rádzsput uralkodóknak mialatt Jaipur épült. A várpalota bejáratához elefántháton utazunk (lehetőség van dzsippel való megközelítésre is). Az erős falak számtalan lélegzetelállító palotát, templomot, csarnokot és gyönyörűen művelt kertet rejtenek. Pazar kilátás tárul elénk a hegy ormára épített erődből, ahonnan rálátunk a Maota tóra és a történelmi óvárosra is. Visszafelé úton meglátogatjuk a Szelek palotáját, amit 1799-ben építettek. A vörös és rózsaszín homokkőből épített épület a hölgyeknek készült, hogy szemügyre vegyék a falakon kívüli világot anélkül, hogy megpillantsák őket. Luxus és gyönyörű környezet kényeztetette a hárem hölgyeit, ám "börtön" volt a javából a palota. A maharadzsa városi palota együttese ékes példája annak, hogy micsoda gazdagság övezte a rádzsput uralkodókat. A nap utolsó állomása a Jantar Mantar, azaz a Csillagvizsgáló, amelyet 1726-ban építettek, de a mai napig vizsgálják vele a csillagokat, sőt időjárás előrejelzésre is használják. Szállás, vacsora.

5.nap

Reggeli után utazás Ranthambore Nemzeti Parkba (4 órás út). A dzsaipuri maharadzsák néhai tigrisvadászatainak festői rezervátumát India kormánya 1957-ben nyilváníttatta nemzeti parkká, majd 1973-ban az ún. Tigris project egyik legfontosabb helyszínévé választották, hogy mára az indiai nagyragadozók(bengáli tigris, leopárd, foltos hiéna, örvös medve) világhírű menedékhelyévé váljon. A bengáli tigris megóvásának országos programját Indira Gandhi hirdette meg, miután a bengáli tigrisek száma az orvvadászatnak köszönhetően drasztikusan lecsökkent. Szabadidő, szállás elfoglalása, vacsora.

6.nap

Hajnalban vadles a Nemzeti Park területén, majd visszatérés a szállásra reggeli. Délelőtt szabadidő, pihenés majd délután újabb vadlesre megy a csoport. Szállás és vacsora.

7.nap

Reggeli után kijelentkezés majd utazás Agrába (7 órás út). Menetközben látogatás Fatehpur Sikriben, az egykori uralkodói székhelyen, ahonnan a szárazság miatt kiköltöztek a lakosok és közel 300 éve nem használnak, mégis eredeti állapotában maradt fenn. Agrába érve látogatás az Agra Erdődben, amely élő példája a mogul építészetnek, a 16. században az erőd biztonságos falai között őrizték a fegyver- és kincstárat, illetve az egyéb birodalmi tartalékok nagy részét. Szállás, vacsora. Fakultatív program: Mohabbat The Taj Show - romantikus szerelmi történet, tánccal, zenével

8.nap

Reggeli után kirándulás Agra leghíresebb szentélyéhez, a Taj Mahalhoz, melyet a szerelem emlékművének is mondanak. India talán legismertebb épületén 1630-tól 22 éven át 20000 munkás dolgozott. India és a Taj Mahal - elválaszthatatlan fogalmak. Nincs ember, aki India említése hallatán először ne az örök szerelem csodás emlékművére gondolna. A világ csaknem valamennyi nagy műemléke egy-egy nép vallásos áhítatának vagy egy uralkodó hiúságának eredménye, de a Taj Mahal kivétel. Délután visszautazás Delhibe, szállás és vacsora. Fakultatív részvétel a Kingdom of Dreams Show-n, vacsirával.

9.nap

A reggelit követően szabad program, a város felfedezése utas kísérőnk segítségével. A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, elutazás.

10.nap

Hazaérkezés Budapestre.

Tudnivalók

Utazás időtartama: 10 nap/7 éjszaka
Utazás: menetrendszerinti járattal
Elhelyezés: 2-3 ágyas szobákban, 4 csillagos (helyi besorolás) szállodában
Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)
Minimum létszám: 15 fő

Menetrend

Menetrend

2017.09.18.

Honnan-hová Indulási idő Érkezési idő
Budapest (BUD) - Doha (DOH) 18:55 01:10+1
Doha (DOH) - Delhi (DEL) 02:30 08:45
Delhi (DEL) - Doha (DOH) 03:30 04:45
Doha (DOH) - Budapest (BUD) 06:50 11:25

2017.11.02.

Honnan-hová Indulási idő Érkezési idő
Budapest (BUD) - Doha (DOH) 18:55 01:25+1
Doha (DOH) - Delhi (DEL) 02:25 08:25
Delhi (DEL) - Doha (DOH) 03:45 05:35
Doha (DOH) - Budapest (BUD) 06:30 10:20

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják