Hétvége Rigában

Lettország, Riga környék , Riga környék

Ki gondolná, hogy ez az egykoron "szovjet" város ennyi szépséget és érdekességet rejt! Bájos óvárosa, csodaszép szecessziós városnegyede, ortodox katedrálisa és rengeteg temploma igazi kultúrális csemege. Elhagyva a Daugava folyó parti fővárost rendezett, igazi Balti falvak és kisvárosok mellett kibuszozunk a Rundale Palotához, és máris Szentpétárvár 18. századi hangulatába csöppenünk. Az egész egy hatalmas meglepetés. 4 nap, ami megváltoztatja az előítéleteket és régii "ex szovjet" területekről a véleményünket. Mindenképp pozitív irányba. 

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2017-10-20 - 2017-10-23 94 900 Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

  • körutazás
  • történelmi látnivalók
  • világörökség
  • városlátogatás
  • városlátogatás repülővel

Program

1.nap

Elutazás Budapestről az Air Baltic közvetlen járatával Rigába az esti órákban, a megérkezést követően transzfer a szállodába.

2.nap

A reggelit követően 3 órás városnézés autóbusszal és gyalogosan a Baltikum "Párizsának" is nevezett fővárosban, amely fontos kulturális, oktatási, politikai, pénzügyi, kereskedelmi és gazdasági központja a régiónak. A 700 ezer lakosú Riga a Daugava folyó két partján terül el. Az 1997 óta az UNESCO Világörökség listáján található belváros csodálatos képet mutat: macskaköves utcák, templomok, sikátorok, éttermek tömkelege ejti ámulatba a turistát. Sétánk során a Három fívér-házat, a Szűz Mária-dómot, amelyet 1211-ben kezdtek el építeni, s a világ egyik legnagyobb orgonája is itt működik, a Szent Péter-székesegyházat, amely 1209-ben épült, s amely 1523-ig katolikus templomként működött, a reformáció azonban evangélikussá tette és a Svéd-kaput keressük fel. Délután szabadidő a városban.

3.nap

Egész nap szabadidő vagy fakultatív kirándulás Jurmalába, a tengerparti városkába. Séta a városban, amely eredeti állapotban fennmaradt, tornyos házairól híres. Visszatérés Rigába a délutáni órákban, szabadidő.

4.nap

Egész nap szabadidő vagy fakultatív kirándulás Siguldába, ami 53 kilométerre fekszik a lett fővárostól. A Gauja nevű folyó partján fekvő festői szépségű Sigulda fő nevezetessége egy középkori erődítmény, azaz annak maradványai. A 11 ezres lakosságú város a gyógyfürdőiről is híres, valamint környező hegyes részei népszerű síelős helyek. A kirándulást követően transzfer a menetrend függvényében a repülőtérre, hazautazás.

Tudnivalók

  • Utazás időtartama: 4 nap/3 éjszaka
  • Utazás: Az Air Baltic menetrendszerinti járatával
  • Elhelyezés: 4*-os szállodában, 2 ágyas fürdőszobás szobákban.
  • Ellátás: büféreggeli
  • Minimum létszám: 20 fő

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Riga (RIX) 19:00 22:15
Riga (RIX) - Budapest (BUD) 17:10 18:35

Az Air Baltic menetrendszerinti járata

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Indulási időpontok

2017.10.20 Repülővel 4 nap 3 éjszaka | 94 900  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›