Római séták

Program

1. nap

Elutazás Budapestről a délutáni órákban.Transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés.

2. nap

Délelőtt panorámás városnézés megállással a Szent Pál bazilikánál. Délután séta, amely érinti a Spanyol lépcsőt, a Trevi-kutat, amelybe ha pénzérmét dobnak biztos a visszatérés az olasz fővárosba, a Miniszteri palotát, a Parlament alsó házát, a kupolájáról híres Pantheont, a szökőkutakkal ékes Navona teret.

3. nap

Délelőtt fakultatív látogatás a Vatikáni Múzeumokba és a Szent Péter Bazilikába, helyi közlekedéssel. (Erre a programra technikai okokból kérjük az utazás megrendelésekor jelezzék részvételi szándékukat.) Ez a séta szinte kihagyhatatlan mindazok számára akik eljutnak az Örök Városba. A Vatikán, ez a mindössze 1000 lakosú sajátságos városállam, amely állam az államban, számtalan látnivalót kínál mindössze 0,44 km2-en. Gyönyörködhetnek a Szt. Péter tér lenyűgöző épületegyüttesében és a Szt. Péter Bazilika számtalan emlékében, melyek közé a közelmúltban bekerült II. János Pál pápa síremléke is. A Vatikáni Múzeumban láthatják a Sixtusi Kápolnát Michelangelo freskójával és több más híres alkotás mellett a Laokoon szoborcsoportot is.

Félnapos fakultatív program keretében ismerkedés az ókori Róma emlékeivel. Belülről tekinthetik meg a híres gladiátor viadalok színhelyét, a Róma jelképévé vált Colosseumot, megcsodálhatják az ókori Róma központjának romjait őrző Forum Romanumot. A Palatinus dombon időzve képet alkothatnak arról, milyen fényűző életet élhettek a gazdag rómaiak, hiszen Augustustól Septimus Severusig számtalan római császár kedvelt építkezési helye volt ez a terület. Félnapos fakultatív program keretében Róma híres tereire és az Angyalvárba is eljuthatnak. A gyalogséta útvonala: Angyalvár ( belülről),Angyal-híd és a Tiberisz folyó,Campo di Fiori ( Virágos mező tere), Farnese tér és Palota (kívülről).

December 31-én szilveszteri vacsora egy belvárosi étteremben, mely gyalogosan megközelíthető.

4. nap

Félnapos fakultatív kirándulás a Rómától 40 km-re található Tivoliba, amely már az ókorban híressé vált mészkőbányáiról, innen szállítottáka köveket, amelyeket a Colosseum építésénél is felhasználtak.Leghíresebb palotája a Villa d'Este, amelynek parkjában 500 különféle formájú és nagyságú szökőkút működik. Liszt Ferenc, a palota vendége itt komponálta a Villa d'Este kútjai című szimfonikus költeményét. Séta a palota reprezentációs termeiben és magánlakosztályaiban.

5. nap

Szabad program, transzfer a repülőtérre, hazautazás a menetrend függvényében.

Tudnivalók

A programok sorrendje felcserélődhet.

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő 6,00 EUR/fő/éj.

Elhelyezés: 4*-os belvárosi szállodában
Ellátás: büféreggeli
Minimum létszám: 15 fő

Fakultatív programok

Szilveszteri vacsora felára:39 900 Ft/fő
Vatikán látogatás (min. 15 fő):17 900 Ft/fő
Ókori Róma (min. 10 fő):15 900 Ft/fő
Angyalvár és Róma legszebb terei (min.10 fő):15 900 Ft/fő
Tivoli kirándulás (min.15 fő):19 900 Ft/fő
3 vacsora felár:19 900 Ft/fő

*Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó 6 EUR/fő/éj. A Fakultatív programok árai a szükséges belépőket tartalmazzák.

Menetrend

Honnan - Hová12.29, 2017.02.11,03.15..Indulási idő:Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Róma (FCO)17:3519:20
Róma(FCO) - Budapest (BUD)15:0016:45

Alitalia menetrend szerinti járata

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják