Csillagtúrák Szicíliában

Olaszország, Szicília , Taormina térsége

A Földközi-tenger legnagyobb szigete ínycsiklandó ételekkel, régészeti csodákkal, dús gyümölcsligetekkel, hihetetlenül gyönyörű strandokkal és Európa legnagyobb vulkánjával várja az utazókat. Szicília szinte minden települése a sziget egy újabb arcát mutatja, érdemes hát felfedezni közülük minél többet.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2017-10-24 - 2017-10-28 119 900 Ft/fő-től 114 900 Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

 • körutazás
 • pünkösd
 • kultúra
 • gyalogos városnézés
 • történelmi látnivalók
 • középkori emlékek
 • természeti csodák
 • hajózás
 • városlátogatás
 • őszi szünet
 • október 23-i hét

Program

1. nap

Érkezés Cataniába a Wizz Air járatával az esti órákban. Transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés és vacsora.

2. nap

Fakultatív kirándulás az Etnához és Taorminába

Utazás autóbusszal az Etna délkeleti lejtőjén Santa Venerinán és Zafferanán keresztül kb. 2 000 m magasságig. (Rifuggio Sapienza). Ezen a szinten lehetőség nyílik az 1882-ben keletkezett Silvestri kráterek megtekintésére (ingyenes), étkezési és vásárlási lehetőség helyi termékekből (különböző ízű mézek, pisztácia, borok ...) Aki szeretné teljessé tenni az élményt, annak felárért az időjárás függvényében lehetősége van kabinos felvonóval 2 500 m magasságig fölmenni, majd onnan tovább Mercedes típusú terepjáró buszokkal egészen 3 000 méterig, a mai napig aktívan működő központi kráterek aljáig, és ezen a szinten körbejárni a 2002-ben 3 hónap alatt keletkezett 9 új kráter egyikét szakképzett helyi túravezető magyarázatával.Ezt követően a kirándulás Taorminában folytatódik. A görögök által alapított, gyönyörű fekvésű várost a Monte Tauro hegy fennsíkján az 1770-as években kezdték fölfedezni a turisták. Pezsgő kulturális élet jellemzi. A görögök által épített, majd a rómaiak által átépített színházat a mai napig használják, operaelőadásokat, balett esteket, koncerteket tartanak benne. A görög színház az idelátogató turisták kedvelt fotótémája, melyet a magyar közönség elsősorban Csontváry Kosztka Tivadar egyik legismertebb alkotásáról ismerhet. Vacsora a szállodában.

3. nap

A májusi turnus esetén egésznapos fakultatív hajókirándulás Lipari és Vulcano szigetekre.

Autóbusszal jutnak MiIazzoba, onnan egy elegáns hajóval Liparira, majd továbbutazás szintén hajóval Vulcano szigetére, ahol szabadidő és fürdési lehetőség a kénes sárfürdőben. Hazafelé hajózás a szigetek és a Faraglioni-sziklák körül, majd visszahajózás Milazzoba és autóbusszal a szállodába. Az **októberi időpontok esetén** fakultatív kirándulás Piazza Armerina - Agrigento útvonalon. Piazza Armerina-ban látogatás a mozaikjáról híres Villa Romana del Casale-ba. Továbbutazás Agrigento-ba, a Templomok völgyébe, ahol számos görög isten templomát tekinthetik meg. Itt található többek között a Concord templom is, amely az ókori világ egyik legépebben fennmaradt dór emléke. Vacsora a szállodában.

4. nap

Fakultatív kirándulás Siracusa-ba.

Ismerkedés Siracusa római kori emlékeivel a régészeti parkban. Európa egyik legnagyobb kiterjedésű ásatási területén belül a görögök által épített színházban mai is tartanak előadásokat. Klasszikus görög tragédiákat mutatnak be a hajdan 16 000 néző befogadására alkalmas teátrumban. A hajdani kőfejtőt, ahol 10 ezer athéni hadifogoly lelte halálát, az arabok különböző gyümölcsfákkal és dísznövényekkel ültették be, kellemes hűs parkot hozva így létre. a mindössze 500 m széles és 1 km hosszú Ortigia szigeten, Archimedes szülőhelyén elsősorban a városka barokk látnivalóit csodálhatják meg. Vacsora a szállodában.

5. nap

Fakultatív kirándulás a "Keresztapa" nyomában.

A híres amerikai rendező Coppola, Forza d'Agro és Savoca nevű településeken forgatta a négy Oscar-díjjal jutalmazott filmjét, a Keresztapát. Ha valaki szeretne igazán hamisítatlan szicíliai falvakba eljutni, akkor feltétlenül érdemes fél napot áldozni erre a két településre. Savoca háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Egy hatalmas, kettéhasadt sziklára épült, a valamikor selyemvásárairól híres település. Itt játszódnak a bárjelenetek a Bar Vitelli teraszán. Sétálhatnak a békés utcácskákon, megtekintik a Cappuccini Konvent katakombáit és a Santa Maria degli Angeli templomot Forza d?Agro 420 méter magasan fekszik a Ion-tenger felett. A Szent Háromság tiszteletére felszentelt templom altemplomában preparálták hajdan a múmiákat. Ezen a településen is forgattak a filmből jeleneteket, így a ma is használt nagy templomban tartották a film szerint Michel és Appolonia esküvőjét. Transzfer a repülőtérre a délutáni órákban, útközben megállás Cataniaban, ahol megismerkedhetnek a város főbb nevezetességeivel (Dóm, Fő tér, Via Etnea). Este hazautazás a Wizz Air menetrend szerinti járatával.

Tudnivalók

Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó 0,50 EUR/fő/éj.

A részvételi díj kisméretű kézipoggyászt tartalmaz,feladható 23 kg-os poggyász és/vagy nagyméretű kézipoggyász felárért foglalható. A poggyászárak a Wizz Air mindenkor érvényes szabályzatának megfelelően módosulhatnak, a katalógusn készítésekor a feladható 23 kg-os poggyász ára 19 000 Ft

 • Utazás időtartama: 5 nap / 4 éjszaka
 • Utazás: Wizz Air menetrend szerinti járatával (Budapest - Catania- Budapest)
 • Elhelyezés: 3*-os szállodában Taormina térségében
 • Ellátás: félpanzió
 • Minimum létszám: 20 fő

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Catania(CTA) 19:05 21:10
Catania (CTA) - Budapest (BUD) 21:50 23:55

*Wizz Air menetrend szerinti járata* A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Fakultatív kirándulások

Program neve: Részvételi díj Ft/fő
Etna - Taormina kirándulás (min. 15 fő) 19 900 + 10 EUR belépő
Lipari-Vulcano kirándulás májusban (min. 15 fő) 19 900
Pizza Armerina - Agrigento kirándulás októberben (min. 15 fő) 15 900 + 20 EUR belépő
Siracusa kirándulás (min. 15 fő) 19 900 + 12 EUR belépő
Kersztapa nyomában (min.15 fő) 12 900

a fakultatív programok árai változhatnak

Indulási időpontok

2017.10.24 Repülővel 5 nap 4 éjszaka | 119 900  Ft/fő-től 114 900  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›