Barcelona a katalán főváros

Program

1. nap

Budapest-Barcelona

Elutazás Barcelonába a menetrendtől függően. A repülőtérről 3 órás autóbuszos városnézésre indulunk Gaudi nyomában. A modernista építész zseni leghíresebb alkotásai, a Casa Batlló és a La Pedrera lakóházak bizarr kéményei, balkonjai, majd a Sagrada Familia, azaz a Szent Család templom kívülről való megtekintése fantasztikus élményt jelentenek. Rövid séta a Güell parkban (belépő az árban), majd transzfer a nyaralóhelyen található szállodánkba. Ez Barcelonától kb. 70 km-re van, a belváros, a Plaza Catalunya gyorsvasúttal kb. 70 perc alatt, kényelmesen megközelíthető. A szobák elfoglalása, szabadidő.

2. nap

Montserrat-Barcelona

Reggeli a szállodában, majd egész napos Montserrat-Barcelona kirándulásra indulunk. Montserrat katalónia spirituális központja, a csodálatos környezetben fekvő bencés kolostort barlangok, kápolnák veszik körül. A bazilikában a Montserrati Szűzanya, a Moreneta az oltárról néz le a hívekre. Barcelonába érve autóbuszos nézelődés, panoráma a Montjuic-hegyről, majd a kikötői negyed, a Kolumbusz-szobor útvonalon érkezünk a híres Ramblához és a római alapokra épült gótikus városrész érintésével fejezzük be a programot. Visszatérés a szállodába.

3. nap

Tengerparti pihenés vagy fakultatív kirándulás

Reggeli után szabadidő egyéni felfedezésekre a nyaralóhelyen vagy Barcelonában, vagy egész napos (kb. 8 óra) fakultatív kirándulás Besalú-Figueres útvonalon. Besalú városka délkeleti kapuja a Fluvia folyót átívelő, 12. századi, gótikus őrtornyokkal védett, román kori híd, ezen át jutunk a zsidó és keresztény kultúra ötvöződéséből keletkezett óvárosba. Katalónia egyik legjelentősebb középkori műemléki együttesében apró tereket átszelve, szűk utcácskákon barangolva jutunk az oroszlános reliefekkel őrzött homlokzatú, 3 hajós román templom elé. Szabadidő, majd Figueresba vezet az utunk. Itt található a Dali Múzeum (a belépő a helyszínen fizetendő), amely a madridi Prado után a legnépszerűbb egész Spanyolországban. A városka egykori színházának üvegkupolás épülete Dali szürrealista álomfényképeiből létrehozott jelentős alkotásait őrzi, amelyek átfogó betekintést adnak a világhírű művész életművébe. Visszatérés a szállodába.

4. nap

Tengerparti pihenés vagy fakultatív kirándulás

Reggeli után szabadidő vagy fakultatív kirándulás az FC Barcelona stadionjába, a világhírű Camp Nouba (a belépő a helyszínen fizetendő) és szabadidő az óvárosban. A múzeum, a lelátók, a vendégöltöző, a sajtószoba, a butik és a Kubala-szobor egyéni ritmusban, mintegy 2 óra alatt tekinthető meg. Ezután szabadidőt biztosítunk a Plaza Catalunya közelében, ahol a Ramblas, a Santa Eulália templom, vagy a legjobb butikok csábítják betérésre a vendégeket. Visszatérés a szállodába.

5. nap

Barcelona-Budapest

Könnyű, korai reggeli vagy hidegcsomag a menetrend függvényében, majd az idegenvezető kíséretében transzfer a repülőtérre, hazautazás.

A látnivalók sorrendje változhat,a részvételi díj tartalmazza a 2.napi montserrati kirándulást.

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő 1 EUR/fő/éj.

A részvételi díj kisméretű kézipoggyászt tartalmaz,feladható 23 kg-os poggyász és/vagy nagyméretű kézipoggyász felárért foglalható. A poggyászárak a Wizz Air mindenkor érvényes szabályzatának megfelelően módosulhatnak, a katalógus készítésekor a feladható 23 kg-os poggyász ára 19 200/ 25 600 Ft időponttól függően.

Tudnivalók:

Utazás időtartama: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás: Wizz Air menetrend szerinti járatával
Elhelyezés: 3*-os szállodában Calella vagy Santa Susanna nyaralóhelyen
Ellátás: büfé félpanzió
Minimum létszám: 15 fő
Helyszínen fizetendő belépők: 45 EUR

Menetrend

Honnan - HováIndulási idő:Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Barcelona(BCN)06:0508:45
Barcelona(BCN) - Budapest (BUD)09:2512:00

Fakultatív kirándulások

Program neve: Részvételi díj Ft/fő
Besalu - Figueres kirándulás (min. 15 fő) 16 900
Camp Nou látogatás (min. 15 fő) 12 900

a fakultatív programok árai változhatnak