Dél-Kelet Ázsia gyöngyszemei

Thaiföld, Dél-Kelet Ázsia , Bangkok

Délkelet-Ázsia nem szűkölködik káprázatos standokban, de a pálmát minden bizonnyal Thaiföld tengerpartjai viszik el. És talán nem is ez Thaiföld legkiemelkedőbb vonzereje. Thaiföld az a hely, ahol az utazó mindent megtalál, ami egy tartalmas kalandozáshoz szükséges. Egzotikus keleti kultúra, gyönyörű építészeti emlékek, buddhizmus, északon hegyi túrák a civilizációtól elzártan elő törzsekhez, délen gyönyörű szigetek.

A parttól pár méterre pedig hihetetlen kavalkád, soha nem látott színű halak, kagylók, korallok. Az emberek hihetetlen barátságosak, segítőkészek, és mindig mosolyognak. Thaiföld, a mosoly országa, 6 nyomós érv, hogy miért érdemes Thaiföldre utazni:

 1. Itt található a Forbes Magazin által választott „a világ 20 legszebb strandjából” jó néhány (pl.: Diamond Beach, Ko Samet vagy Rayavade Hotel strandja, Phi-Phi sziget
 2. Bangkok, a főváros egy izgalmas, nyüzsgő metropolis, itt mindent lehet! Ki ne hagyja, ha nem járt még itt!
 3. A kulturális körutazások fellegvára is, Ayutthaya (UNESCO világörökség), Sukhothai romváros (UNESCO világörökség), Chiang Mai.
 4. Nincs még egy hely, ahol ennyi érdekes kalandban lehet része, akár rövid idő alatt is: krokodilok, elefántok, úszó piac, hajózás a Kwai folyón, éjszakai élet a Bangkokban...
 5. A hőmérséklet nappal szinte sosem megy 31 fok alá!
 6. A tengervíz-hőmérséklete állandóan 27-28 fok körül van!

Kambodzsa egy Magyarországnál csaknem kétszer nagyobb ország a Sziámi-öböl partján. Nyugatról és északnyugatról Thaiföld, északkeletről Laosz, keletről és délkeletről pedig Vietnám határolja. Az ország neve egy mimózaféle fa indonéz nevéből keletkezett. A volt francia gyarmat 1953-ban nyerte el függetlenségét. A vietnami háború alatti (amerikai, dél-vietnami) megszállását húsz évig tartó polgárháborús időszak követte. Kambodzsa fővárosa, Phnom Penh, amely a Mekong és a Tonle Sap folyók összefolyásánál fekszik. Phnom Penh szinte ma is teljesen olyan, mint a francia gyarmati időkben volt, alacsony épületek, rendezek parkok, csodálatos sétányok jellemzik. A Királyi Palota nagyobb része ma is a királyi pár rezidenciájának számít, így a lenyűgöző épületeknek csak bizonyos részeit lehet megtekinteni. Azonban nem mindig Phnom Penh volt a főváros. Mikor a Khmer birodalom a fénykorát élte, szükség volt egy tündöklő fővárosra, amely megmutatja a világnak az istenkirályok nagyságát. Ekkor lett Angkor a birodalom fővárosa, azonban ezt a pozícióját mindössze öt évszázadon keresztül tudta megtartani, utána hanyatlásnak indult, majd végül a dzsungel martaléka lett. Újabb évszázadoknak kellett eltelnie, míg a XIX. században felfedezték a területet, és ma már az UNESCO Világörökség részeként ejti ámulatba az odalátogató turistákat.

##Program

THAIFÖLD-BANGKOK-KAMBODZSA-SIAM REAP-PATTAYA nyaralás

1.nap

Elutazás Budapestről a menetrend függvényében Thaiföld fővárosába, Bangkokba, étkezés a repülőgépen.

2.nap

Érkezés Bangkokba a délutáni órákban, transzfer a szállodába, bejelentkezés, szabad program. Szállás Bangkokban.

3.nap

A reggelit követően félnapos városnézés autóbusszal, hajóval és gyalogosan Bangkokban. A városnézés során betekintést nyerhetünk a Chao Praya folyó mentén élő emberek életébe, miközben a múlt egyedülálló történelmi és kulturális örökségeit tekintjük meg. A bangkoki városnézés első állomása az Arany Buddha kolostor, utána a Chinatown főutcáján és a virágpiacon átbuszozva elmegyünk a Fekvő Buddha Kolostorba (Wat Po) ahol körbejárják az óriási fekvő Buddha szobrot, majd a templom egyéb érdekességeit és szépségeit mutatjuk meg, úgymint Marco Polo szobrok, gyönyörű sztupák, Vishnu hatalmas lingamja, jóga szobrok, fő-Buddha csarnoka. Utána kisétálunk a kikötőbe, un.long tail boat-ra szállunk, és a Chao Phraya folyón, majd a thonburi csatornákon hajózunk kb.1 órát. A délután folyamán szabadidő, fakultatív látogatási lehetőség a Királyi Palotában. Az esti órákban részvételi lehetőség egy vacsorával összekötött Siam Niramit előadáson.

4.nap

A reggelit követően kirándulás a Damnern Saduak Úszópiacra. Menetközben érdemes nézelődni az úszópiac felé kókuszligetekkel szegélyezett úton is, közelről láthatjuk, hogy élnek itt az emberek végtelenül szerény körülmények között leginkább bádogkunyhóikban. Megérkezéskor fabárkákba szállunk és kb. 1 órán keresztül lehet nézelődni, vásárolgatni a vidám, zajos hangulatú piacon, áruval roskadásig megrakott ladikok között. A helyiek mindenfélét árulnak, főznek a bárkákban, az egzotikus gyümölcskínálat fantasztikus! Visszatérés a szállásunkra.

5.nap

A reggelit követően transzfer a repülőtérre, elutazás Siem Reapbe. Érkezés a menetrend függvényében, találkozó a helyi idegenvezetővel, transzfer a szállodába. Egy rövid felfrissülés után kirándulás Preah Khanba, a "Szent Kard" városába illetve Neak Pean "vízi" templomához. Előbbi szűk, sejtelmes folyosóival és kalandfilmbe illő romjaival, míg utóbbi izgalmas szigettemplommal bűvöli el a látogatókat. Szállásunk Siem Reapben lesz.

6.nap

A reggelit követően a délelőttünk Angkor utolsó fővárosában tett barangolással telik. Henri Mouhot 1860-ban fedezte fel a dzsungel közepén Angkor romjait, a IX. és XIV. század között khmer birodalom virágzó civilizációja ma már világörökségünk része. A sokáig elfelejtett város környékén egy hatalmas, 140 kilométer hosszú és 30 kilométer széles tó fekszik, ami meghatározó volt a khmer kultúra kialakulásának szempontjából, hiszen egész évben lehetett itt rizst aratni és terület halakkal is ellátta bőven az embereket. A kőépítészet egyik csúcsa Angkor, ahol vakolat nélkül iszonyú pontossággal faragott köveket raktak egymásra, hogy aztán szobrokkal burkolják be azokat. Angkor meghatározó vallása a hinduizmus és a buddhizmus volt. Angkor Thom (az istenek oltalmazta város) közepén magasodik Bayon temploma, ahol rejtélyes mosolyú Buddha-arcokat találunk. Emellett a Királyi Palota maradványai, a Phimeanakas, a Leprás Király terasza és az Elefánt-terasz a főbb látnivalók. A délután folyamán a kirándulás a központi angkori területre: látogatás a II. Szúrjavarman király által Visnu istennek ajánlott Angkor Wathoz. Visszatérés a szállásunkra.

7.nap

Reggeli után kirándulás a 10. századból származó Banteay Srey templomhoz, amely a Hindu Vallás egyik legszebb szentélye. A rózsaszín homokkőből épült kis méretű templomot még a reggeli órákban érdemes megnézni, színei akkor láthatóak igazán. A következő templom, amit meglátogatunk a Banteay Samres lesz, majd ezt követően utunk során bepillantást nyerhetünk a helyiek mindennapi életébe. Késő délután hajókirándulás Kambodzsa hatalmas taván, a Tonle Sap-on. Bepillantást nyerhetünk egy úszó falu életébe, amelyhez ? számunkra kicsit meglepő módon ? iskola, kórház, éttermek is tartoznak. Visszatérés a szállásunkra az esti órákban.

8.nap

Reggel kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, menetközben megállunk egy kézműves manufaktúránál, vásárlási lehetőség. Elutazás Bangkokba, majd onnan autóbusszal Pattayára.

9-12.nap

Pihenés Pattayán, fakultatív kirándulások az adottságok függvényében.

13.nap

Transzfer a menetrend függvényében a repülőtérre, hazautazás.

14.nap

Hazaérkezés

Bangkok-Pattaya programot választó utasaink a bangkoki tartózkodást követően Pattaya-ra utaznak tovább. Az Ő esetükben kimarad Kambodzsa!

Tudnivalók

Utazás: menetrendszerinti járattal, átszállással Bangkokig, onnan belső járatokkal Elhelyezés: 2-3 ágyas szobákban, középkategóriájú szállodákban Ellátás: reggeli Minimum létszám: 15 fő

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2017-09-10 - 2017-09-23 419 900 Ft/fő-től
2017-10-20 - 2017-11-02 419 900 Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

 • egzotikus utazás
 • körutazás
 • homokos tengerpart
 • kultúra
 • történelmi látnivalók
 • világörökség
 • távol-kelet

###Menetrend

Emirates menetrendszerinti járattal, egy átszállással

| Honnan-hová | Indulási idő | Érkezési idő | |------------------------------|--------------|--------------| | Budapest (BUD) - Dubai (DXB) | 14:40 | 23:05 | | Dubai (DXB) - Bangkok (BKK) | 03:30 | 12:35 | | Bangkok (BKK) - Dubai (DXB) | 01:05 | 05:00 | | Dubai (DXB) - Budapest (BUD) | 08:35 | 11:50 | a menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Indulási időpontok

2017.09.10 Repülővel 14 nap 12 éjszaka 419 900  Ft/fő-től Foglalás
2017.10.20 Repülővel 14 nap 12 éjszaka 419 900  Ft/fő-től Foglalás
Még több időpont ›