Szilveszteri utak

IBUSZ szilveszteri ajánlatok

Ugrás ide:  Európai szilveszteri utak | Egzotikus szilveszteri utak

Az igazán felejthetetlen szilveszteri bulikban mindig van valami extra: mi lenne, ha idén ez egy kellemes utazást jelentene külföldre? Önfeledt óévbúcsúztató a havas hegyek között, pezsgős koccintás az óceán partján, tűzijáték egy tűzhányó lábánál…

Ez csak néhány a szilveszteri kínálatunkból, ráadásul különleges bónuszként garantált, hogy mindenütt új szilveszteri szokások és babonák is várnak ránk.
Miért ne töltené külföldön a szilvesztert 2017-ban? Az európai nagyvárosokban rendszerint hatalmas újévi utcabálok és tűzijátékok színesítik a város amúgy sem unalmas képét. Ha pedig ennél nyugodtabb ünneplésre, netán pihenésre vágyik, bizton ajánljuk a külföldi elegáns szállodáinkat is, amelyek tengerparti kikapcsolódást is tartogatnak vendégeiknek! Ha pedig egzotikus tájakon szilveszterezne, akkor Bali, vagy Mexikó mind mind olyan desztinációk, ahol igazán különleges élményekben lehet része!

Europai szilveszteri utak

Ugrás ide:  Szicília | Nyápoly | Róma | Párizs | Lisszabon | Amszterdam | Bled | Isztambul

Miért az IBUSZ-t válassza szilveszterkor?

  • 8 városba indítunk szilveszteri városlátogatásokat
  • útjainkat magyar idegenvezetők kísérik, akik az adott város nemcsak látnivalóiról, hanem kulisszatitkairól is mesélnek Önnek az út során
  • minőségi szolgáltatásainkat kedvező áron kínáljuk

Szilveszter Szicíliában

Az olasz csizma lábujjánál, a hófödte Etna lábánál tradicionális ünnepségben lehet részünk az év végén, miután meglátogattuk a vulkán alacsonyabban fekvő krátereit, Taormina ókori színházát és a Keresztapa bárját Szicília egyik kis hegyi falvában. A szilveszteri menünek ezen a szigeten is elmaradhatatlan része a lencse, az est legnagyobb durranása pedig természetesen a tűzijáték, és új szokásként eltanulhatjuk az újévi napfelkelte-nézést és a szerencsehozó piros alsónemű viselését.

Indulási időpont: 2017.12.29. ( 5 nap / 4 éj )

Moments of Sicily from Eaglewood Films on Vimeo.

foglalás

Szilveszter Nápolyba

 

Indulási időpont: 2017.12.30. ( 4 nap / 3 éj )

Napoli from Elia Regazzi on Vimeo.

foglalás

Római séták szilveszterkor

Garantáltan emlékezetes ünneplésben lesz része azoknak, akik az „Örök városban” töltik a Szilvesztert, hiszen az ókori város falai között búcsúztatni az óévet és köszönteni az újat nem mindennapi élmény. Róma utcáin pezsdítő hangulat uralkodik, koncertek, fesztiválok, bulik szórakoztatják az ünnepelni vágyókat egészen az éjféli tűzijátékig. Ami az ünnepi vacsorát illeti, elmaradhatatlan a tradicionális olasz cotechino (sertéshúsból készült kolbász), és lencse, melyek gazdagságot és jólétet hoznak az Újévre. A hagyományokhoz híven érdemes pár szem mazsolát is megenni, és pirosba öltözni a jó szerencse érdekében. Az est megkoronázásaképpen pedig ízlelje meg az olasz pezsgőborokat, mint a prosecco vagy a spumante, melyek kiválóak az éjféli koccintáshoz.

Indulási időpont: 2017.12.30. ( 4 nap / 3 éj )

Roma from Jessica Drolet on Vimeo.

foglalás

Lisszaboni képek szilveszterkor

A portugál fővárosban karneváli hangulatú, egymásba érő utcai forgatagokban búcsúztathatjuk az évet hajnalig. A Tejo folyón visszatükröződő éjféli tűzijátékra és a kivilágított városra a Castelo de São Jorge felől a legcsodásabb a panoráma, utána pedig Lisszabon legjobb partijait a Barrio Alto negyedben érdemes keresni.

Indulási időpont: 2017.12.29. ( 5 nap / 4 éj )

Lisbon Portugal in Cinematic High Definition from Justin Poore on Vimeo.

foglalás

Szilveszteri hétvége Amszterdamban

Amszterdamban az egyszerű hétköznapokon is alap a bulihangulat, el lehet hát képzelni, mi történik Szilveszterkor – de még jobb inkább személyesen megtapasztalni. A legnagyobb városi partit általában az Oosterdoknál és a Dam téren szervezik, de a városközpont minden nagyobb terén is garantált a szórakozás, nem nagy baj hát, ha eltévedünk a csatornák és kis hidak rengetegében; a lényeg, hogy mindig legyen kéznél elég az olliebollen nevű mázas fánkgolyóból.

Indulási időpont: 2016.12.30. ( 4 nap / 3 éj )

New Year's Eve in Amsterdam from Matthew J. Nemer on Vimeo.

foglalás

Újév Bledben

A szomszédos Szlovénia egyik gyöngyszeme, Bled igazán különleges arcát mutatja ilyenkor: a havas hegycsúcsok ölelésében fekvő meseszép tó partjáról, remek vacsora – és a híres bledi krémes – mellet csodálhatjuk a Vár fölött szikrázó szilveszteri tűzijátékot. A mulatságot a télen-nyáron lenyűgöző Postojnai cseppkőbarlang és Ljubljana látnivalói foglalják méltó keretbe, tökéletes élményt kínálva mindazoknak, akik csak közeli kiruccanást terveznek.

Indulási időpont: 2017.12.30. ( 3 nap / 2 éj )

Bled - Imago Paradisi (tourism promo) from VIZUALIST on Vimeo.

foglalás

Szilveszter Isztambulban

 

Indulási időpont: 2017.12.30. ( 3 nap / 2 éj )

What I've seen: Istanbul from Patrik Paulínyi on Vimeo.

foglalás

 

Egzotikus szilveszteri utak

Szilveszter Kubában

Akinek kicsit egzotikusabb, nagykabátoktól mentes szilveszteri mulatság a régi álma, most valóra válthatja; kelet és nyugat felé is indulhatunk. A karibi Kuba szigetén az óceán fehér homokos partja már önmagában is álombéli helyszín az éjféli koccintáshoz, de a helyi szokásokat követve érdemes 12 szőlőszemet is megenni (ez megmutatja, melyik hónap mennyire lesz édes), és vigyázni arra, nehogy a nyakunkba kapjunk pár vödör vizet – a kubaiak ezzel biztosítják be maguknak az újabb év sima lefolyását.

Indulási időpont: 2017.12.29. ( 11 nap / 9 éj )

Varázslatos Kuba - IBUSZ from IBUSZ utazási irodák Kft. on Vimeo.

foglalás