Általános tudnivalók és ÁSZF az IBUSZ szobák és apartmanok igénybe vételéhez

Navigació: Házirend - IBUSZ fizetővendéglátó szobák és apartmanok | Általános tudnivalók IBUSZ szobák és IBUSZ apartmanok igénybe vételéhez | IBUSZ szobák és IBUSZ apartmanok foglalási és lemondási feltételei | Kapcsolat

 

Házirend - IBUSZ fizetővendéglátó szobák és apartmanok

Tisztelt Vendégünk!
Az IBUSZ Utazási Irodák Kft. szeretettel üdvözli Önt vendégei körében. Bízunk benne, hogy a kiválasztott szálláshellyel elégedett lesz. 
A legfontosabb tudnivalókat az alábbiakban foglaljuk össze.

1. A szálláshely az érkezés napján 17 órától, az elutazás napján déli 12 óráig áll rendelkezésre. Egyéb lehetőségek előzetes egyeztetés alapján, rugalmasan intézhetők.

2. Szobafoglalás esetén kérjük, a szállásadónak a számla egyik példányát leadni, valamint személyi igazolványát vagy útlevelét regisztráció céljából bemutatni a vendégkönyvbe történő bejegyzéshez, melyet a szállásadó vezet. Apartman foglalás esetén kérjük, hogy elutazáskor a számla egyik példányát és a kitöltött regisztrációs lapot szíveskedjen az apartmanban hagyni.

3. A szálláshelyet csak a számlán szereplő létszámban vehetik igénybe a vendégek. A szállásadó előzetes hozzájárulásával 6 éven aluli gyermek részére nem kötelező (pót)ágy árat fizetni. Ebben az esetben a gyermek részére sem ágy, sem ágynemű nem jár.

4. A szállásadó jogosult - előzetes bejelentés nélkül - ellenőrizni, hogy a szálláshelyen a részvételi jegyen, számlán szereplő létszámban tartózkodnak-e a vendégek. Az ellenőrzés nem járhat a vendég zaklatásával és az ellenőrzés, takarítás során a vendég személyiségi jogai tiszteletben tartásával kell eljárni.

5. Látogatót nappal (8 és 21 óra között) a szállásadóval, vagy az illetékes IBUSZ irodával történt előzetes egyeztetéssel fogadhat.

6. Háziállatot tilos engedély nélkül az apartmanba, illetve a vendégszobába bevinni.

7. Az apartmanban, szobában lévő berendezést csak a tulajdonos, szállásadó előzetes hozzájárulásával lehet átrendezni.

8. Az átadott kulcsok esetleges elveszése esetén a vendégek kötelesek azt haladéktalanul jelezni és annak árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni.

9. A szálláshely végleges elhagyásakor a kulcsot le kell adnia szállásadó részére vagy az illetékes IBUSZ-irodában.

10. A szállásadó és az IBUSZ Utazási Irodák Kft. nem vállal felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból adódó esetleges anyagi károkért vagy balesetekért.

11. A vendégek által a nem rendeltetésszerű használattal okozott kár a vendégek részéről a szállásadónak közvetlenül megtérítendő.

12. Amennyiben a tartózkodás alatt az apartmannal, szobával kapcsolatban bármilyen probléma felmerül, kérjük, haladéktalanul értesítse arról a szállásadót vagy az illetékes IBUSZ irodát. Utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

13. Amennyiben a számlán feltüntetett időtartamhoz képest a tartózkodási idő lerövidítését kéri, erről a szállásadót vagy az illetékes IBUSZ irodát haladéktalanul informálnia kell technikai okokból, illetve visszatérítési igénye esetén.

14. A szálláshelyen hagyott értékekért sem a szállásadó, sem az IBUSZ Utazási Irodák Kft. nem vállal felelősséget.

15. A vendégeknek a ház házirendjét figyelembe kell venniük, különös tekintettel a reggeli, kora délutáni és esti, illetve éjszakai órákra vonatkozó csendrendet illetően.

16. Amennyiben a vendég 30 napon túl tartózkodik a szálláshelyen, arra külön megállapodás vonatkozik.

17. Az apartmanba, vendégszobába történő be- és kijutást a szállásadó vagy az illetékes IBUSZ iroda biztosítja a kulcsok átadásával.

18. Szobafoglalás esetén a szállásadó megmutatja azokat a helyiségeket, amelyeket a vendégek használhatnak, illetve tájékoztatást ad az általa biztosított szolgáltatásokról.

19. Minden vendégszobához fürdőszoba vagy zuhanyzó, WC használata, valamint egyszerűbb ételek, italok elkészítéséhez konyha vagy konyhai berendezések, eszközök használata tartozik. Apartman esetében saját fürdőszoba vagy zuhanyzó, WC, valamint felszerelt konyha áll a vendégek rendelkezésére.

20. A berendezés a szállásadó ízlését tükrözi.

21. A szállásdíj tartalmazza a közüzemi díjakat és egyéb rezsi költségeket, az ágyneműt huzattal, törülközőket, egy héten túli tartózkodás esetén heti ágyneműcserét, valamint a végső takarítást.

22. Kérjük, ügyeljenek a rendre és a tisztaságra. Elutazáskor az apartmanban, szobában kérjük, ne hagyjanak mosatlan edényt, ill. szemetet.

Kellemes időtöltést kívánunk!

 

Általános tudnivalók IBUSZ szobák és IBUSZ apartmanok igénybe vételéhez

IBUSZ szobák/apartmanok: az IBUSZ Utazási Irodák Kft. szerződéses állományában lévő fizetővendéglátó - egyéb szálláshely típusú - szálláshelyek (privát szobák, apartmanok, lakrészek, nyaralóházak és falusi házak). 

• Az apartmanok és a házak önálló szálláshelyek, melyek felszerelt konyhával és saját fürdőszobával rendelkeznek. 

• Az IBUSZ szoba külön bejáratú szobát jelent a szálláshely szolgáltatóval, illetve a szálláshely szolgáltató családjával,  esetenként más vendégekkel közös használatú fürdőszoba- és részleges konyha használattal. 

• A lakrész külön bejáratú szobát jelent saját fürdőszobával, és részleges konyha használattal. 

• A szálláshelyek berendezése a szálláshely-szolgáltató ízlését tükrözi. 

• Az IBUSZ szobák/apartmanok ára függ az igénybevételi időszaktól (pl.: főszezon, elő/utószezon), területi elhelyezkedésétől, a lefoglalt éjszakák és a vendégek számától. 

• A megadott szállásdíj tartalmazza az ágyneműt, törülközőt, a szálláshely rezsi költségét, egy héten túli tartózkodás esetén a hetenként egyszeri takarítás és ágyneműcsere díját. 

• Az idegenforgalmi adó (18 év felett) külön fizetendő. Összege helyi önkormányzati rendelettől függ. Vidéken 200-450 Ft/fő/éj. Budapesten kerületenként változó, a szállásdíj 4 %-a, illetve 400 Ft/fő/éj. 

• Az IBUSZ szobák/apartmanok többsége egész évben foglalható, a kivételeket feltüntetjük. 

• Az IBUSZ apartmanok általában min. 4 éjszakára foglalhatók.  

• Az IBUSZ apartman általában egy éjszakára nem foglalható. 

• Az IBUSZ szobák/apartmanok 4 éjszakánál rövidebb időtartamra szóló foglalása esetén felár fizetendő, melynek összege egy éjszakai szállásdíj 30 %-a. 

• Kulcs felvétel/leadás: IBUSZ irodában vagy a szálláshely-szolgáltatónál, illetve egyéb lehetőségek külön megbeszélés alapján.   

• Az IBUSZ szobák/apartmanok az érkezési napon 17:00 órától foglalhatók el, és az elutazás napján 12:00 óráig vehetők igénybe. Egyéb lehetőségek előzetes egyeztetés alapján, rugalmasan intézhetők. 

• A szállásdíj SZÉP kártyával nem rendezhető. 

• A honlapon megjelentetett IBUSZ szobák/apartmanok nem ölelik fel a teljes választékot. 

• A település neve mellett megadott szám beazonosítási kódszám.  

 

IBUSZ szobák és IBUSZ apartmanok foglalási és lemondási feltételei 

IBUSZ szobák/apartmanok: az IBUSZ Utazási Irodák Kft. szerződéses állományában lévő fizetővendéglátó - egyéb szálláshely típusú - szálláshelyek (privát szobák, apartmanok, lakrészek, nyaralóházak és falusi házak).

 
Az utazási iroda adatai:
Megnevezés: IBUSZ Utazási Irodák Kft. (továbbiakban Utazási Iroda)
Cím: 1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3.
Telefon: 4852-700
Adószám: 10871403-2-43
Nyilvántartási szám: BKIK R-0967/94/2000

Az Utazási Iroda tevékenységét a szálláshely-szolgáltatás vonatkozásában a 239/2009. (X. 20.) Korm. rendelet és az idegenforgalmi adó vonatkozásában a  helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény szabályozza, ezért a foglalási feltételeknél ezek, valamint az alábbi feltételek, illetve az Általános tudnivalókban foglaltak az irányadók.
Az Utazási Iroda a szálláshely-szolgáltatóval kötött szerződés alapján jogosult arra, hogy a vendég igényeinek megfelelően közvetítőként eljárjon, és a szálláshely-szolgáltató nevében a vendég részére számlát állítson ki.

IBUSZ szobák/apartmanok foglalási feltételei
Foglalás: az IBUSZ szobák/apartmanok egy adott címre történő foglalása - általában 30 nappal az igénybevétel előtt - minimum két éjszakai szállásdíj befizetésével lehetséges. A fennmaradó összeg - általában 14 nappal az igénybevétel előtt - előre rendezendő. Egy, ill. két éjszakára történő IBUSZ szoba foglalása esetén - a foglalás időpontjától függetlenül - a teljes összeg fizetendő. (IBUSZ apartman általában minimum 4 éjszakára foglalható.)
Az egy, ill. két éjszakára a szállásdíj befizetése, illetve a szállásdíj teljes összegének kiegyenlítése alkalmával a számla több példányban  készül, melyből az eredeti a vendéget, a 2. példány a szálláshely-szolgáltatót illeti. A részvételi jegy a teljes összeg rendezésekor egy példányban kerül kiállításra és átadásra. 
Az IBUSZ szoba/apartman igénybevétele: a részvételi jegy és a számla birtokában, a számla 2. példányának a szálláshely-szolgáltató részére történő leadásával lehetséges. A részvételi jegy tartalmazza az IBUSZ szoba/apartman elfoglalásához szükséges adatokat: a szálláshely-szolgáltató nevét, telefonszámát, az illetékes IBUSZ iroda címét és telefonszámát, a szálláshely címét, az igénybevétel időpontját és időtartamát, a vendégek létszámát, valamint hasznos információkat. 
Az IBUSZ szobában/apartmanban a részvételi jegyen feltüntetett időtartamban csak a részvételi jegyen megjelölt számú vendég tartózkodhat.
 
IBUSZ szobák/apartmanok lemondási feltételei
Lemondás: az igénybevételt megelőző 14 napon túl a megrendelés lemondása kötbérmentes.
Az igénybevételt megelőző 14 napon belül vagy a 14. napon történő lemondásnál, illetve a  lemondás elmaradása vagy a szálláshely el nem foglalása esetén 2 éjszakai szállásdíj fizetendő.
Kedvezményes szállásdíj (az éjszakánkénti árnál alacsonyabb ár) esetén a  lemondás, meg nem jelenés esetén szintén 2 éjszakai szállásdíj fizetendő, de nem a kedvezményes szállásdíj időarányos részét tekintve, hanem az éjszakánkénti minimum áron számítva.

Az igénybevétel alatt történő lemondás esetén:
a./ Éjszakánként számított szállásdíj esetén fizetendő: a letöltött éjszakák, plusz két éjszakai szállásdíj.
b./ Kedvezményes szállásdíj esetén fizetendő: a foglalt időszakra vonatkozó ár letöltött, időarányos része, plusz 2 éjszakai szállásdíj a minimum áron számítva.
Az Utazási Iroda nem felel a szálláshelyre és környékére meghirdetett szabadidős programok, turisztikai látványosságok, egyéb programlehetőségek (pl. sport- és egyéb rendezvények és lehetőségek, horgászati lehetőség, strand és uszoda nyitva tartás, stb.) bármely okból történő elmaradásáért.
Előfoglalás, illetve hosszabb időtartamú foglalás esetén a szálláshely-szolgáltató betegsége vagy egyéb, pl. technikai, műszaki okok miatt a címváltoztatás jogát az Utazási Iroda fenntartja. Ebben az esetben az Utazási Iroda az eredeti IBUSZ szobával/apartmannal hasonló színvonalú IBUSZ szobát/apartmant ajánl fel. Amennyiben a vendég saját elhatározásából vagy érdekkörében felmerült okból a cserét nem fogadja el, nem tarthat igényt a befizetett szállásdíjra. Amennyiben a vendég a cserét indokoltan nem fogadja el, a befizetett szállásdíjat az Utazási Iroda visszafizeti.
Az Utazási Irodától és a szálláshely-szolgáltatótól független, elháríthatatlan ok (vis maior) fellépése miatt keletkezett károkért nem terheli felelősség az Utazási Irodát és a szálláshely-szolgáltatót. Vis maiornak minősül az olyan szokatlan, előre nem látható körülmény, amely a fél akaratán kívül áll, és amelynek következményeit a legkörültekintőbb gondosság mellett sem lett volna képes elhárítani.
Egyéni szállásfoglalás esetén az Utazási iroda a szálláshely-szolgáltató szolgáltatásait megbízottként a szálláshely-szolgáltató megbízásából a vendégnek értékesíti. A vendéggel szemben közvetlenül a szálláshely-szolgáltató tartozik felelősséggel a szolgáltatás szerződésszerű teljesítéséért. A szálláshely-szolgáltató nem szerződésszerű teljesítéséért az Utazási iroda nem felel
A vendégnek a hibás teljesítés észlelésekor panaszát a lehető legrövidebb időn belül közölnie kell a szálláshely-szolgáltatóval és az Utazási Irodával. Ellenkező esetben a késedelemből eredő kárt a vendég köteles viselni.
   
Az Utazási Iroda szerződéses állományában lévő IBUSZ szobák/apartmanok igénybevételével kapcsolatos minden vitás kérdésben a felek megegyezésre törekednek. Felek az esetleges jogviták elbírálására alávetik magukat - hatáskörtől függően - a helyi bíróság hatáskörébe tartozó ügyekben a Budai Központi Kerületi Bíróság, a megyei (fővárosi) bíróság hatáskörébe tartozó ügyekben a Fejér Megyei Bíróság kizárólagos illetékességének.
A foglalási feltételekben, illetve az Általános tudnivalókban nem szabályozott kérdésekben a Ptk. rendelkezései az irányadók. 

Kapcsolat:

IBUSZ Fizetővendéglátó osztály
1052 Budapest, Aranykéz u. 4-6.
Telefon: 06-1-501-4910, 501-4911
Fax: 06-1-317-9333
E-mail: szoba@ibusz.hu
Skype: ibusz.szoba
Nyitva tartás:
09:00 – 17:00 óráig hétfőtől-péntekig