Formula-1 Magyar Nagydíj 2020

Formula-1 Magyar Nagydíj 2020 kép
Jul 31

A Hungaroring közleménye

A Kormány azon döntése, hogy augusztus 15-ig nem tarthatók 500 főnél nagyobb létszámú rendezvények az országban, a Formula 1 Aramco Magyar Nagydíjat is érinti.

A Hungaroring csapata a legvégsőkig kivárt, és jelenleg is folyamatosan egyeztet a nemzetközi jogtulajdonossal, ám mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy a 35. Formula 1 Magyar Nagydíjat minden erőfeszítésünk ellenére sem tudjuk nézők előtt megtartani.

Természetesen számunkra is az egészség a legfontosabb, és az, hogy fantasztikus szurkolóinkat, munkatársainkat, sportszakmai személyzetünket biztonságban tudjuk, így elismerjük, hogy ez a döntés szükséges volt.

Az utóbbi hetekben folyamatosan azt hangoztattuk, minden megoldásra nyitottak vagyunk annak érdekében, hogy a Formula 1-es világbajnoki sorozat mezőnyét az idén is vendégül láthassuk, a tegnapi nappal az is nyilvánvalóvá vált, hogy mindez csak zárt kapuk mögött lehetséges. Úgy gondoljuk azonban, sokkal jobb megoldás, ha a magyar szurkolók az M4 képernyőjén keresztül, az 5G technológiát is felhasználva figyelemmel követhetik a Magyar Nagydíj eseményeit, mint ha egyáltalán nem lenne hazai verseny az idén. Ehhez jön még az országimázshoz adott érték, hiszen a nemzetközi közvetítések révén több tízmillió ember láthatja a versenyünket világszerte. Tovább folytatjuk tehát a munkát a nemzetközi promóterrel, hogy megtaláljuk a lehető legjobb megoldást.

A Hungaroring számára mindig is az autósport-rajongók voltak a legfontosabbak, hiszen nélkülük a pálya nem lenne az, ami: az ország motorsport-központja. Így természetesen nem feledkezhetünk meg azokról, akik már korábban megvásárolták a jegyüket az idei Magyar Nagydíjra. Szurkolóinknak lehetőségük lesz a már megvásárolt jegyüket átvinni a 2021-es szezonban tartandó hungaroringi futamra, illetve visszaválthatják azt. Utóbbi esetben kérjük türelmüket, lévén a jelenleg kialakult helyzet minket is váratlanul ért. Az ezzel kapcsolatos pontos információkat közzétesszük, amilyen hamar csak lehetséges.

Hungaroring Announcement

Following the decision by the Hungarian government barring events with over 500 people from taking place in the country until 15th August has clearly had a direct impact on the Formula 1 Aramco Magyar Nagydíj 2020.

The Hungaroring team has been regularly liaising with Formula 1 – the series’ international rights holder – to explore all possible ways to stage the 35th Formula 1 Magyar Nagydíj in front of fans. However, in light of this decision this is unfortunately no longer possible.

The health and well-being of all our fantastic Formula 1 fans, staff and championship participants has been and remains our primary concern throughout this period and with that in mind, we have regrettably been left with no choice but to reach this conclusion.

We have continuously emphasised our willingness to work towards a safe solution that would allow us to welcome the entire Formula 1 family to the Hungaroring this August but it is now evident that any F1 race in Hungary can now only be held behind closed doors.

While this is not an ideal scenario, we do believe that staging the event behind closed doors – which our fans can still watch on television – is preferable to not having a race at all. Furthermore, it will also ensure that a global audience of millions can still watch the race taking place in Hungary via F1’s vast international broadcast coverage. As such, we are continuing our working with Formula 1 to try and find a way to make this possible.

At the Hungaroring, motorsport fans always come first. Without you, the circuit – the home of domestic motorsport in Hungary – would not be the same. Indeed, we are not forgetting those amazing fans who have already bought their tickets for this year’s Hungarian Grand Prix and to whom we can offer two options: transfer your pre-purchased ticket for this year’s race weekend to the 2021 edition or request a refund. In the case of a refund, we kindly ask for your patience as we deal with this unprecedented situation. We will provide a further update for our ticket purchasers as soon as possible.