Új kézipoggyász szabály a Wizz Airnél

A Wizz Air új kézipoggyász szabályzatot vezet be

2012.10.03. 14:05 | Turizmus Panoráma Bulletin  

A Wizz Air nyilvánosságra hozta új, október 4-től életbe lépő kézipoggyász szabályzatát, amelynek célja a fedélzeti zsúfoltság csökkentése, a nagyméretű kézipoggyászok okozta kellemetlenségek minimalizálása.

 

Ennek érdekében a fedélzetre kisméretű kézipoggyászukat (maximum 42x32x25cm) felvivő utasoknak továbbra sem kell fizetniük, ám a nagyméretű kézpoggyászokért (maximum 56x45x25cm) a légitársaság a jövőben 2750 forintot számít fel. 
Az utasok a biztonsági ellenőrzés után a reptéren vásárolt termékeket továbbra is díjmentesen vihetik fel a járatra. A szabályzat nem vonatkozik az október 4. előtti foglalásokra, illetve az október 24. előtt induló járatokra, kivéve a próbaüzemben részt vevő London-Katowice járatot, ahol a szabályzat már életbe lépett, de nem vonatkozik a Wizz Air Ukraine által üzemeltetett járatokra. A légitársaság várakozásai szerint a nagyméretű kézipoggyászra vonatkozó online díj arra ösztönzi majd az utasokat, hogy kisebb kézipoggyászt vigyenek fel a gépre. A várható megtakarításokat a Wizz Air megosztja az utasaival, így minden október 24-i vagy későbbi járatra újonnan foglalt repülőjegy árát 1400 forinttal csökkenti.
-Nem a bevételek növelése, hanem a nagyobb hatékonyság vezérelte a Wizz Airt az Európában egyedülálló szabályzat megalkotására – fogalmazott Váradi József vezérigazgató. Az öt hetes, 20 ezer utast érintő próbaüzem soránugyanis 34 másodperccel csökkent a fordulóidő, ám ez tovább növelhető, ha az utasok is gyakorlottabbak lesznek a rendszer használatában. Szintén a tesztek során derült ki, hogy az utasok 20 százalékkal kevesebb nagy poggyászt vittek magukkal a fedélzetre, és a várakozások szerint gépenként átlagosan 100 kg-nyi súlycsökkenés érhető el, ami éves szinten komoly megtakarítást eredményez.

Kedvencek

Hírlevél feliratkozás

Irakozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legfrissebb és legkedvezőbb ajánlatainkról!

Kattintson ide a feliratkozáshoz

kék szám: 06 40 428 794

IBUSZ katalógusok

Tekintse meg vagy töltse le aktuális katalógusunkat!

Élmények Korhatár Nélkül (Körutazások és városlátogatások 2016)
További katalógusok
Elfelejtett jelszó