Mediterrán ízelítő Kefalóniáról

Ez a zöld sziget a lélegzetelállító partjaival és kristálytiszta türkiz színű vizeivel teljesen el fog varázsolni. Kefalónia egy gazdag történelmi és kulturális hagyományokat hordozó gyöngyszem a Jón-tengeren.
A legnagyobb Jón-sziget egyediségét és közkedveltségét leginkább zöld hegyeinek és gyönyörű tengerpartjainak köszönheti. Fenyő-, ciprus- és olajfák borítják az Ainos-hegy csúcsát, lábánál pedig szőlőültetvényekkel találkozunk, ahol a népszerű Kefalóniai Robola borfajtát állítják elő.
Ha szereted a sznorkelezést, vagy a búvárkodást, akkor a sziget körüli tengeri élővilág tetszeni fog. Még az is lehet, hogy találkozhatsz a ritka Caretta Carettával, a tengeri álcserepes teknőssel, amely itt keres menedéket, valamint a Monachus barátfókákkal. Kefalonia kulináris hagyománya, történelme, idilli falvai, vidám éjszakai élete és érintetlen strandjai megszerettetik az odalátogatóval a szigetet.
Ez a laza bájos sziget a Myrtos Beach-ről és Corelli kapitány mandolinjának forgatási helyszíneként is ismert.

Szállásajánlataink: Kefalonia szállások

Ha a szigeten jársz ne hagyd ki:

  • Argostoli-t, mely a sziget legnagyobb városa

Itt jellemző a nyüzsgő élet, üzletekkel, kávézókkal, bárokkal és megannyi stranddal a közelben. Bár Argostolit teljesen tönkretette az 1953-as földrengés, még mindig vannak olyan helyek, ahol fellelhetők a régi velencei építészet maradványai.

Sétálj végig a sétálóutcán, ahol ha lehetőséged van rá, találkozhatsz a helyi filharmonikus zenekarral, amely tradicionális Jón-szigeti dalokat játszik. Látogass el a Korgialeneios Könyvtárba, ahol ritka könyv- és kéziratgyűjteménnyel találkozhatsz. Ha kedveled az éjszakai életet, gyorsan találhatsz olyan klubokat, ahol hajnalig fent maradhatsz.

  • Lixouri várost

Kefalonia két félszigete közül a legnyugatibb Paliki. Az itteni házak súlyosan megrongálódtak az 1953-as földrengésben, de a hagyományos építészet figyelembevételével a semmiből újjáépítették őket. Lixouri a sziget második legnagyobb városa, azonban ez egy békés város, mely ideális azok számára, akik szeretik a nyugalmat és a csendet.

Ha ott jársz, fogyassz helyi ételt a kikötőben, vagy a téren a hatalmas és híres fikusznövény mellett.

Estefelé pedig érdemes meglátogatnod a Kipouria kolostort, ahol megcsodálhatod a sziget egyik leglélegzetelállítóbb naplementéjét.

  • A sziget egyik legszebb városát, Fiscardo-t

Fiscardo túlélte az 1953-as pusztító földrengést. Az épületek többségénél megőrizték a hagyományokat, melyek visszarepítenek bennünket az időben: a nagy kastélyok elegáns erkélyeikkel, a régi kétszintes házak, a sötétvörös cseréptetők, a zöld hegyoldalak, a tenger kék színével és az egész vidék varázslatosságával. Ez a festői falu a görög költő, Nikos Kavvadias szülővárosa, aki általában a tengerről írt.

Szállásajánlataink: Kefalonia szállások

  • A csodás Melissani barlang tavat

A Melissani barlangtó a természet egyik lenyűgöző csodája, amely Karavomylosban, a számi város közelében található. Melissanit 1951-ben fedezték fel, és azóta az egyik leghíresebb turisztikai látványosság lett. A táj varázsa részben a beomlott barlang tetejének köszönhető, ahol csónakban ülve az égre nyílik kilátás. Ha napközben látogatsz el ide, amikor magasan jár a nap, és a napsugarak beesnek a tóra, akkor a világoskék víz megcsillan és olyan varázslatosan megnyugtató érzést kelt, ami máshoz nem hasonlítható.

 

  • A gyönyörű Assos falut

A festői Assos falu a sziget északi részén sziklák mentén, fenyőfák és ciprusok között épült. A tradicionálisan használt színekkel gyéren épült, lenyűgöző tájban, nyugalmával egyszerűen mindenkit lenyűgöz. Assos csodálatos vizein kívül a közelben ne hagyd ki a Myrtos strandot, valamint sok más festői kis öblöt, amely mind felfedezésre várnak.

Szállásajánlataink: Kefalonia szállások

  • Kefalónia hangulatos üdülőhelyeit

Lassi

Lassi a sziget egyik legnépszerűbb és legnagyobb üdülőhelye a főváros közelében (kb. 2 km), a repülőtértől kb. 7 km-re található. Hangulatos, mozgalmas főutcája két oldalán elhelyezkedő tavernák, vendéglők, kávézók, bárok, üzletek nyújtanak szórakozási és vásárlási lehetőségeket az ideutazóknak. Kisebb-nagyobb öblökkel tarkított homokos (helyenként kavicsos/köves) szakaszaival (Gradakia, Makrisz Gialosz, Platisz Gialosz) különleges élményeket nyújt a fürdőzők számára. A tengerpart a vízisportok szerelmeseinek is számos lehetőséget kínál.

Svoronata

Svoronata a repülőtértől néhány perces transzferrel (kb.2 km) elérhető párszáz lakosú hangulatos, kis üdülőhely, a mozgalmas fővárostól mindössze kb.12 km távolságra található (buszközlekedés a fővárosba). Turisták által kedvelt homokos (helyenként sziklás, kavicsos) kisebb öblökkel tarkított, lassan mélyülő tengerpartot (Ammes, Ai Heli) kínál az ideutazóknak. A szállások elhelyezkedése fürdőzésre és kirándulások kiindulópontjának ideális. A főúton található néhány taverna és kávézó nyújt csak szórakozási lehetőséget az idelátogatóknak. Elsősorban autót bérlőknek, kirándulóknak ajánljuk.

Skala

A családias hangulatos, nyáron is nyugodt légkörrel rendelkező kékzászlós település a sziget déli részén helyezkedik el, Argostolitól, a sziget fővárosától valamint a repülőtértől kb. 40 km távolságra. 7 km hosszú strandjával, gyorsan mélyülő, kellemes hőfokú kristálytiszta vizével méltán nyerte el a turisták bizalmát. Jobbnál jobb éttermek, bárok, tavernák és ajándéküzletek várják a turistákat, melynek legtöbbje a főutcán található. A település legismertebb látványossága a tengerpart közelében fekvő, feltárt római villa maradványa.  

Szállásajánlataink: Kefalonia szállások