New York - Karácsonyi Fényei

Amerikai Egyesült Államok, New York , New York

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2017-12-03 - 2017-12-09 229 900 Ft/fő-től
2017-12-07 - 2017-12-13 229 900 Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

  • advent

1. nap

Elutazás Budapestről a reggeli órákban, utazás a KLM légitársaság járatával Amszterdamba, átszállás a New Yorkba induló járatra, érkezés helyi idő szerint a délutáni órákban. Transzfer a szálláshelyre, amely Brooklynban van, kiváló összeköttetéssel New York lüktető központjával, Manhattan szigetével.

2. nap

Reggeli után egésznapos fakultatív autóbuszos városnézés helyi magyar nyelvű idegenvezetővel, melynek során érintik Manhattan főbb nevezetességeit. Manhattan alsó részén a világ pénzügyi központját a Wall Street-et, és a terrortámadás áldozatává vált World Trade Centerre emlékeztető Ground Zero-t, a hangulatos etnikai városrészeket, amilyen a kis itália vagy a kínai negyed. Felfelé haladva jutnak el a város szívébe, a Times Square-re, melynek folytatása a Broadway, a show-business központja. A Metropolitan Operának otthont adó Lincoln Center érintése után természetesen a Central Park sem marad ki a buszos túrából, elhaladnak John Lennon egykori lakóháza, a Dakota Ház mellett, és feljutnak egészen a hajdan hírhedt Harlem negyedig, hogy aztán a Park túloldalán érintik a híres múzeumokat, mint a Metropolitan és a Guggenheim Múzeum. Az 5. sugárút mentén végighaladva gyönyörködhetnek a város leghíresebb felhőkarcolóiban, mint a Trump Tower vagy a Rockefeller Center épületegyüttese, és érdemes egy pillantást vetni a sugárút híres üzleteinek (Tiffany, Saks, Louis Vuitton) kirakatára is. Az Empire State Building kihagyhatatlan részét képezi a városnézésnek és bár a sorbanállás napszaktól függően változó időtartamú, senki sem hagyhatja ki, hogy a város jelképévé vált felhőkarcoló kilátóteraszáról gyönyörködjön a városban (belépő a helyszinen fizetendő).

3–5. nap

Lehetőség a város egyéni felfedezésére. Érdemes hajózni Manhattan körül, melynek során ismét új szemszögből ismerkedhetnek meg a város látképével. A Circle Line hajóin angol nyelvű audio-kommentár segít a látnivalók felfedezésében. A Hudson folyón haladva elhajóznak a Szabadság-szobor mellett, majd az East Riveren áthaladnak a híres Brooklyn-híd alatt, és eljutnak az ENSZ székházáig, mielőtt visszafordulva még egyszer lehetőségük nyílik a látottak lefényképezésére. Manhattan északi csücskét érdemes tömegközlekedés igénybevételével bejárni. Sétáljanak a Wall Street környékén, kihagyhatatlan a Tőzsde, és az egykori World Trade Center helyén kialakított un. Ground Zero érintése, vagy a Battery Park kilátással a Szabadság-szoborra, átkelés a túlpartra fillérekért a Staten Island ferry-vel, kompozás a Szabadság-szoborhoz vagy az Ellis Island-re, ahol feltétlenül érdemes meglátogatni a Bevándorlási Múzeumot.

6. nap

Az utolsó napon délelőtt ajánljuk sétáljanak egyet a Central Parkban, amelyet mindannyian jól ismerünk, oly sokszor láthattuk amerikai filmek tucatjában. Felkereshetik a a John Lennonra emlékeztető Strawberry Fields mezőt, betérhetnek a Metropolitan Múzeumba, hogy ízelítőt kapjunk páratlanul gazdag gyűjteményéből vagy a modern művészetek otthonául szolgáló Guggenheim Múzeumba, amelynek épülete önmagában is látványosság.Transzfer a repülőtérre, hazautazás a kora esti órákban, átszállás Amszterdamban a reggeli órákban, érkezés Budapestre a 7. napon reggel.

Információk

  • Utazás időtartama: 7 nap/5 éjszaka
  • Időpont: 2017.XII. 3., 7.
  • Utazás: KLM légitársaság járatával átszállással
  • Elhelyezés: Red Lion Inn, Brooklyn 3*-os szállodában
  • Ellátás: amerikai büfé reggeli
  • Minimum létszám: 10 fő

Indulási időpontok

2017.12.03 Repülővel 7 nap 6 éjszaka | 229 900  Ft/fő-től Tovább
2017.12.07 Repülővel 7 nap 6 éjszaka | 229 900  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›