USA Keleti part körutazás

Amerikai Egyesült Államok, USA Keleti part , Boston

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2019-08-23 - 2019-08-31 629 900  Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

  • körutazás
  • városlátogatás

Program

1.nap

Indulás a reggeli órákban Budapestről, érkezés délután Bostonba, transzferrel egybekötött városnézés Bostonban, az Amerikai Egyesült Államok egyik legszebb és egyben egyik legrégebbi városában, amelynek történelme mintegy 400 évre nyúlik vissza. Bsoton jelentős szerepett játtszott az Amerikai Függetlenségi Háború idején. A Bostoni sortűz, amelynek során a brit hadsereg katonái belelőttek a Boston utcáin tüntető tömegbe, meghatározó előzménye volt a háborúnak. A Teatörvény bevezetése utáni Bostoni teadélután eseményei,pedig lavinaszerűen indították el az Amerikai Függetlenségi Háború eseményeit. A város egyik legszebb épülete a Massachusetts State House azaz a kapitólium épülete, a legizgalmasabb negyede pedig a Downtown Crossing, ahol rengeteg üzletet találunk, itt van a híres bostoni Chinatown is. Szállás elfoglalása.

2.nap

A reggelit követően indulás Plymouthba, amely fontos helyet foglal el Amerika történelmében, kultúrájában. Itt kötött ki a Mayflower, az első angol telepeseket szállító hajó. Néhány órás városnézés után tovább indulunk Newport-ba, melynek macskaköves utcái mentén a gyarmati stílus fényűző kúriái állnak. Évente több százezren keresik fel a védettség alatt álló épületeket, melyek közül az egyik legnépszerűbb a Vanderbilt család által 1895-ben építtetett The Breakers. A 70 szobás nyári "lak" az itáliai reneszánsz stílus jegyében készült, kilátással Newport híres partmenti szikla-sétányára. Szállás Newportban.

3.nap

Reggeli a szállodában, majd indulás New Yorkba. Utunkat egy rövid időre megszakítjuk New Havenben, hogy megcsodáljuk a Yale Egyetem csodálatos épületeit. Tovább utazás az Egyesült Államok legdivatosabb városába, amely nem pihen és nem alszik, itt mindig és mindenütt történik valami. Újabb és újabb kiállítások a Metropolitan Múzeumban, utcaszínház a Washington téren, szabadtéri divatbemutató egy könyvtár mögött, amatőr görkorcsolya bemutató a Central Parkban és még sorolhatnánk. Városnézés ebben a csodálatos városban, a Szabadságszobor, a Times Squre, az Empire State Building, és Manhatten otthonában, hogy csak a leghíresebbeket említsük. Szállás New Yorkban (2éj).

Tune in New York from Lukas Willasch on Vimeo.

4.nap

Mai napunkat New York részletesebb megismerésével töltjük. Ellátogatunk az Empire State Building-hez. Az épület New York Manhattan kerületében a 34. utca és az Ötödik sugárút sarkán magasodik, nevét New York állam becenevéből kapta (Empire State). Lehetőség a Szabadságszobor meglátogatására, amely a Liberty Islanden található, a Hudson folyó torkolatánál. A rézből készült szobrot Franciaország adományozta az országnak, az Amerikai Egyesült Államok függetlenségének százéves évfordulója alkalmából. Délután tömegközlekedéssel utazunk a China Town-ba, a Sohoba, a Central Parkba,amely egy nyilvános park Manhattan szívében. A parkba sétálni, kocogni, görkorcsolyázni járnak az amerikaiak és a turisták. Talán nincs is olyan amerikai film, tévésorozat, amiben valamilyen módon ne tűnne fel, a világ egyik leghíresebb parkja.Szabadidő.

5.nap

A reggelit követően Philadelphia indulunk, az USA egykori fővárosába, egyik legfontosabb történelmi városába. Ez volt az Alapító Atyák találkozási helye, itt írták alá a Függetlenségi Nyilatkozatot 1776-ban. Délután városnézés, szabadidő a híres olasz piacon. Szállás a városban.

6.nap

Reggeli, majd útra kelünk Baltimore-ba, a "bájos városba", amely Maryland állam legnagyobb városa. A Chesapeake-öböl partján fekszik, híres Inner kikötője önmagában is látnivaló, de a kikötőt körülvevő vízparti park is remek kirándulóhely. Itt található a Nemzeti Akvárium, ahol több mint 16.000 állattal találkozhatunk. Délután indulunk tovább Washington D.C.-be, az Amerikai Egyesült Államok fővárosába. Szállás a városban (2éj).

7. nap

Egész napunkat a főváros felfedezésével töltjük. A város és az ország egyik legimpozánsabb épülete a Lincoln-emlékmű, ahol Abraham Lincoln ülőszobra látható. A Természettudományi Múzeum a legek múzeuma az USA-ban. 126 millió (!!) kiállítási darab nézhető meg és évente több millió turista látogatja. A 169 méter magas, homokszínű obeliszk - Washington-emlékmű - az Egyesült Államok nemzeti szimbóluma, ami George Washingtonnak, az első amerikai elnöknek állít emléket. A 88 méter magas Capitolium az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának székhelye, a Capitolium-dombon található. Politikai és törvényhozói szerepe mellett egy nagyon érdekes művészeti kiállításnak is otthont ad, a neoklasszikus épület építését 1793-ban kezdték meg. A Kongresszusi Könyvtár - Library of Congress - 21 millió könyvnek, kéziratnak, hangfelvételnek, fényképnek és térképnek ad otthont. A szomszédságban van a mindenkori amerikai elnök hivatalos lakóhelye, Fehér Ház, ahol az East Room, a Green Room és a Blue Room látogatható.

8.nap

Délelőtt szabad program, vagy fakultatív kirándulási lehetőség Mount Vernonba, George Washington szülővárosába. Délután visszatérés a fővárosba, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, egy európai átszállással hazautazás.

9. nap

Érkezés Budapestre.

 

Fakultatív programok

Kirándulás Mount Vernonba (min.10 fő) 34 500 Ft/fő

Tudnivalók

  • Utazás: KLM menetrend szerinti járatával, átszállással Amszterdamban.
  • ESTA: 14 USD/fő + Kezelétsi költség
  • Kötelező borravaló: 5 USD/fő/nap
  • Elhelyezés:2 ágyas szobákban, 3*-os szállodákban (helyi besorolás).
  • Ellátás: Reggeli.
  • Minimum létszám: 20 fő

Térkép

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Amsterdam (AMS) 06:30 08:40
Amsterdam (AMS) - Boston (BOS) 11:15 13:11
Washigton (IAD) - Amsterdam (AMS) 17:40 07:15 + 1
Amsterdam (AMS - Budapest (BUD) 11:20 12:15

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Indulási időpontok

2019.08.23 Repülővel 9 nap 7 éjszaka | 629 900  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›