USA Keleti part körutazás, Niagara vízeséssel

Amerikai Egyesült Államok, USA Keleti part , New York

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2020-03-19 - 2020-03-30 794 900  Ft/fő 774 900  Ft/fő
2020-04-24 - 2020-05-04 814 900  Ft/fő
Még több időpont ›
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2020-03-19 - 2020-03-30 794 900  Ft/fő 774 900  Ft/fő
2020-04-24 - 2020-05-04 814 900  Ft/fő
Még több időpont ›

Tulajdonságok

  • körutazás
  • városlátogatás

Program

1.nap

Elutazás Budapestről a menetrend függvényében New Yorkba, érkezés helyi idő szerint a kora délutáni órákban. Szállás elfoglalása, majd séta utaskísérőnkkel a környéken, Times Square ? Broadway ? Herald Square ? Bryant Park és Public Library útvonalon. Szállás Manhattanben. 

2.nap

A reggelit követően találkozó a helyi idegenvezetővel, indulás egész napos városnézésünkre. Első állomás a Szabadságszobor, amelyhez a Manhattan kikötőből induló komppal juthatunk. A rézből készült szobrot Franciaország adományozta az országnak, az Amerikai Egyesült Államok függetlenségének százéves évfordulója alkalmából. Mind a Liberty, mind az Ellis Island-on szabadidő, audio guide-os vezetés. Visszatérés Manhattanba, majd városnézésünk érinti a Rockefeller Centert, a St Patrick Templomot, a Times Square-t, a 9/11 emlékművet, a Brooklyn hidat, az Ensz Palotát, a Lincoln Centert, a Dakota házat és a Central Parkot. Visszatérés a szállodába a kora esti órákban. 

3.nap

A reggelit követően újabb városnézés New Yorkban, gyalogosan, tömegközlekedéssel, a város részletesebb megismerése. Fakultatív Empire State Building látogatás (86. emelet). Az épület New York Manhattan kerületében a 34. utca és az Ötödik sugárút sarkán magasodik, nevét New York állam becenevéből kapta (Empire State). Elutazhatunk még a China Town-ba, a Sohoba, a Central Parkba illetve javasoljuk a látogatást az Amerikai Természettudományi Múzeumban. 

Tune in New York from Lukas Willasch on Vimeo.

4.nap

Reggeli a szállodában, majd indulás a Niagara vízeséshez, amely tulajdonképpen három vízesés együttese, kettő az amerikai oldalon található, az 52 m magas
Patkó vízesés pedig a két ország határán. Érkezés az esti órákban, szállás elfoglalása az amerikai oldalon, szabad program.

5.nap

A reggelit követően a kilátópontok felkeresése, majd lehetőség egy hajókirándulásra. Fakultatív módon átkelés a kanadai oldalra (figyelem! ETA szükséges) látogatás Niagara on The Lake kis városban, ami olyan, mint egy ?autentikus virágbolt?, csodálatos kis ékszerdoboz. Szabad program a városkában vagy fakultatív borkóstolásos program a Jackson-Triggs gazdaságban, majd visszatérés szállásunkra. 

6.nap

Reggeli majd indulás Pittsburgh-be. Pittsburgh városa az észak-nyugati Allegheny-fennsíkon fekszik, egy festői metropolisz, amely úgy tűnik, mintha a vízből nőtt volna ki. A város központjában található az ún. Arany Háromszög, amely a folyók találkozásánál jött létre, a belvárosnak, valamint a kulturális negyednek is otthont ad, ahol jó néhány színházzal is találkozhatunk. A folyók mellett parkok és kertek találhatóak, egy-egy folyami túrán többféle látószögből fedezhetjük fel a várost. 

7. nap

Kijelentkezés majd indulás Washington D.C.-be, az Amerikai Egyesült Államok fővárosába. A város és az ország egyik legimpozánsabb épülete a Lincoln-emlékmű, ahol Abraham Lincoln ülőszobra látható. A Természettudományi Múzeum a "legek USA keleti part, Niagara vízeséssel
múzeuma" az USA-ban. 126 millió (!) kiállítási darab nézhető meg és évente több millió turista látogatja. A 169 méter magas, homokszínű obeliszk - Washington-emlékmű - az Egyesült Államok nemzeti szimbóluma, ami George Washingtonnak, az első amerikai elnöknek állít emléket. A 88 méter magas Capitolium az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának székhelye, a Capitolium-dombon található. Politikai és törvényhozói szerepe mellett egy nagyon érdekes művészeti kiállításnak is otthont ad, a neoklasszikus épület építését 1793-ban kezdték meg. A Kongresszusi Könyvtár - Library of Congress - 21 millió könyvnek, kéziratnak, hangfelvételnek, fényképnek és térképnek ad otthont. A szomszédságban van a mindenkori amerikai elnök hivatalos lakóhelye, a Fehér Ház. Szállás a városban. (2 éj)

8.nap

Egész napos városnézés helyi idegenvezetővel, busszal és gyalogosan. Capitolium-Lincoln Emlékmű-Washington Emlékmű-Nemzeti Galéria-Nemzeti Katedrális.
Este javasoljuk, hogy vacsorázzanak Alexandria városában. A kisváros az osztriga tenyésztéséről híres, Washington Dc környékének legidősebb városkája, hangulatos vízparti utcácskáin rengeteg étterem sorakozik.

9. nap

Reggeli majd utazás Atlantic City-be. A város az amerikai New Jersey állam Atlantic megyéjében található, kaszinóiról, sétányáról és fenséges tengerpartjairól híres, a keleti part ?Las Vegasa?. A megérkezést követően a városka felfedezése, szabad program, strandolási lehetőség. Szállás a városban. (március 2 éj, áprilisban 1 éj) 

10-11. nap

Áprilisi időpontban reggel szabad idő, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás a 10.napon A márciusi időpontban a 10. napon egy teljes nap áll a rendelkezésre strandolásra, pihenésre, hazautazás a 11. napon.

11-12. nap

Érkezés a reggeli órákban.

 

Fakultatív programok

Empire State Building belépő 17 000 Ft/fő
Hajókázás a Niagara vízesésnél 10 000 Ft/fő
Kirándulás Niagara on the Lake városkába + ETA (kanadai belépési engedély) 17 000 Ft/fő
Borkóstolás a Niagaránál 15 000 Ft/fő
Kötelező felár  
ESTA + ügyintézési díj 10 000 Ft/fő

Tudnivalók

  • Utazás: LOT menetrend szerinti közvetlen járatával
  • ESTA + ügyintézési díj: 10 000 Ft/fő

Térkép

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest - New York 12:05 17:05
New York - Budapest 17:30 08:05 +1

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja.

2020.03.19 Repülővel 12 nap 10 éjszaka | 794 900  Ft/fő 774 900  Ft/fő Tovább
2020.04.24 Repülővel 11 nap 9 éjszaka | 814 900  Ft/fő Tovább
Még több időpont ›