Brüsszel és flamand városok

Belgium, Brüsszel és flamand városok , Brüsszel

Belgium kompakt kis országa Európa szívében kulturális élményeivel és kulináris élvezeteivel azonnal leveszi a lábáról látogatóit. Belgiumban járva a középkor kíséri lépteinket mindenhol, elég csak a fővárosra és az EU székhelyére, a fantasztikus Brüsszelre, vagy Antwerpen, Lier, Brugge épületeire, a híres középkori haragtornyokra vagy a megannyi várra és kastélyra gondolni. Belgium az európai festészet egyik bölcsője, olyan flamand géniuszok születtek és alkottak itt, mint a van Eyck testvérek, Van Dyck vagy Rubens. De a modernebb művészetek kedvelői sem fognak unatkozni a képregények hazájában. Ha már Belgium érdemeit méltatjuk, muszáj szót ejteni gasztronómiájáról is: itt készül a világ legfinomabb sült krumplija, a habos-babos waffel, az isteni belga csoki és az olykor gyümölcsöktől sem mentes, aromás belga sör.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2022-05-13 - 2022-05-16 239 900  Ft/fő 223 107  Ft/fő
2022-06-17 - 2022-06-20 239 900  Ft/fő 223 107  Ft/fő
2022-08-18 - 2022-08-21 239 900  Ft/fő 223 107  Ft/fő
Még több időpont ›

Tulajdonságok

 • buszos városnézés
 • gyalogos városnézés
 • világörökség
 • városlátogatás
 • augusztus 20-i hét
 • 4-5 napos utak
 • Nyugat-és Dél-Európa

Program

1. Nap

Elutazás Budapestről a menetrend függvényében, megérkezés után félnapos városnézés Brüsszelben, helyi idegenvezetővel. Városnézésünk során érintjük az 1958 -as világkiállítás tiszteletére emelt különleges Atomiumot, ahol az atomok, illetve atomhéjak között elektronok helyett mozgólépcsők biztosítják az átjárást. Megnézzük a Maneken Pist, azaz Pisilő Fiú szobrát, amely Brüsszel egyik jelképe, sokak szerint nagyszerűen fejezi ki a város fesztelen szellemiségét. Az eredeti Maneken Pist először 1347-ben említik, azonban többször ellopták így a ma látható szobor már a sokadik másolat. Innen a Grand Place-re megyünk, az impozáns tér a középkor óta az Alsóváros kereskedelmi központja, 1998 óta az UNESCO világörökségének része, itt látható a Városháza és céhes székházak, A Városháza épületében számos szebbnél szebb terem látogatható, közülük a legkáprázatosabb a XVI. századi tanácsterem. A városnézés lezárásaként vezetett látogatás egy helyi csokoládéüzemben, kóstolás. Ezt követően transzfer a szállásra, majd szabadidő, később séta utaskísérőnk társaságában.

Little Belgium - Brussels from nicolas coorens on Vimeo.

2.Nap

A reggelit követően egész napos kirándulás Brugesbe és Gentbe. Első utunk Gentbe vezet, az észak Firenzéjeként is emlegetett városba, amely a Schelde és a Leie folyók találkozásánál épült, ma Belgium harmadik legnagyobb kikötője. Séta a belvárosban, majd egy órás hajókázás a programunk. Rövid szabadidő, ebédelési lehetőség, majd tovább indulás Bruges-be, a csipke és a finom csokoládé hazájába, amelynek történelmi óvárosa 2000 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján. A várost csatornák sokasága szeli át, amelyek partjain malmok maradványai és az óvárost körülvevő régi erődítmények, Európa legmagasabb kőtornyai állnak. A városfelfedező túrát Bruges szimbólumánál, a 83 méter magas Belfort harangtoronynál kezdjük, majd áthaladunk a város legfontosabb terén, a Burg-on, érintve a régi erődöt és az impozáns Városházát, mely Belgium egyik legrégebbi és legszebb ilyen jellegű épülete. A csatornák mellett elhaladva, útba ejtjük a Szent Vér bazilikát, melynek féltve őrzött kristály üvegcséjében Krisztus vérének egy cseppjét őrzik. A nap végén még meglátogatunk egy helyi sörfőzdét, ahol egy sör kóstolására is alkalom nyílik. Visszatérés Brüsszelbe, a késő délutáni órákban.

3.Nap

A reggelit követően egész napos kirándulás Antwerpenbe és Mechelenbe. Első utunk Mechelen városába vezet, ahol megtekintjük a Szt. Rumbold Katedrálist, amely az UNESCO Világörökség része, a Schepenhuis-t, amely a legrégebbi kőből épült városháza Flandriában, illetve a "Brüsszeli kapu"-t, a város középkori, XIII. századi várfalának egyetlen mára fennmaradt maradványát. Innen tovább utazunk Antwerpenbe, mely nem csak a híres festőművész, Rubens városa, de a gyémántkereskedelem globális fővárosa, a világ egyik legnagyobb kikötővárosa és otthona a földkerekség legbájosabb vasútállomásának. Megcsodáljuk a főteret, mely a gyönyörű Városházával és a számos egyesületi házzal (Kádár-, Íjász-, Fűszer-ház) a régi város szívének számít, ellátogatunk a Miasszonyunk Katedrálishoz, mely Belgium legnagyobb gótikus stílusú temploma, majd a fényűzően díszített barokk belsejű Szent Jakab-templomhoz, amely a város egyik leggazdagabb egyházi épülete, s igazán kivételes művészeti kincsekkel büszkélkedhet. Látogatás a DIVA gyémántmúzeumban. Az etsi órákban visszatérés Brüsszelbe, ahol a napot egy tipikus belga vacsorával zárjuk.

4.Nap

Szabad program. A délutáni órákban a menetrend függvényében, transzfer a repülőtérre, hazautazás.

Tudnivalók

 • Utazás:a Brussels Airlines menetrendszerinti járatával
 • Elhelyezés:4*-os szállodában, 2 ágyas fürdőszobás szobáiban.
 • Helszínen fizetendő belépőjegyek:: 30 EUR/fő
 • Ellátás: büféreggeli, 1 vacsora
 • Minimum létszám: 20 fő
 • Tervezett szálloda: NH Louise Brussels City Center
 • Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő:9 EUR/fő

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Brüsszel (BRU) 06:35 08:40
Brüsszel (BRU) - Budapest (BUD) 20:55 22:55

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

2022.05.13 Repülővel
4 nap 3 éjszaka | Foglalje le most 10% előleggel
239 900  Ft/fő 223 107  Ft/fő Tovább
2022.06.17 Repülővel
4 nap 3 éjszaka | Foglalje le most 10% előleggel
239 900  Ft/fő 223 107  Ft/fő Tovább
2022.08.18 Repülővel
4 nap 3 éjszaka | Foglalje le most 10% előleggel
239 900  Ft/fő 223 107  Ft/fő Tovább
Még több időpont ›