Csontváry nyomában

Bosznia-Hercegovina, Csontváry nyomán , Mostar

Legtöbbször csak képeken láthatjuk a tájat, ahonnan a nagy festők ihletet merítettek. Pedig az inspiráló vidékek élményekben gazdag kirándulásokat, csodás műemlékeket, gyönyörködtető látványt, egyszóval „festői” helyeket rejtenek. Nincs ez másképp a Csontváryt is megihlető, Neretva- völgyében fekvő, méltán világhírű Mostarral, vagy Horvátország, legismertebb, legvonzóbb városával, az UNESCO Világörökség részét képező Dubrovnikkal sem. A gyönyörű programból nem maradhat ki Medjugorje, a híres zarándokhely, Szűz Mária jelenéseinek helyszíne, valamint a keleti, és a nyugati kultúrát ötvöző, Szarejevó sem.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2019-09-26 - 2019-09-29 79 900  Ft/fő-től
2019-10-24 - 2019-10-27 79 900  Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

 • körutazás
 • városlátogatás
 • őszi szünet
 • október 23-i hét
 • 4-5 napos utak
 • Közép-és kelet Európa

Program:

1. nap:

Elutazás a kora reggeli órákban. Útközben rövid pihenő Szlavónia legnagyobb városában, Eszéken, melynek óvárosát Európa legkedvesebb barokk emlékei között említik. Séta a hangulatos óvárosban, majd folytatjuk utunkat a Neretva- völgyében fekvő, méltán világhírű, festői Mostarba, Csontváry egyik kedvenc helyére. Szállás, vacsora.

2. nap:

Reggeli után séta Mostar óvárosában, ahol megcsodálhatjuk az Öreg-hidat, mely Bosznia-Hercegovina szimbóluma, Karadoz bég dzsámiját, a Biscevica utcát és a Tabánt. A város hangulatát, vonzerejét az itt élő népek, kultúrák, vallások, történelmi emlékek adják. Rövid szabadprogram után folytatjuk utunkat Dubrovnikba, Horvátország legfestőibb, legvonzóbb városába. Gyalogos városnézés az óvárosban, mely az UNESCO Világörökség részét képezi. Megtekintjük a Pile kaput, a városfalat, az Onofrio kutat, a Szt. Balázs-templomot, a Szűz Mária- katedrálist, a Minceta- erődöt. Rövid szabadprogram után folytatjuk utunkat Neumba szállás és vacsora.

3. nap:

Reggeli után utazás Medjugorjébe, a híres zarándokhelyre. Az elmúlt 3 évtizedben -az első jelenés 1981. június 24-én történt- több mint 20 millió ember látogatott ide, hogy felkapaszkodjon a Jelenések- hegyének oldalán oda, ahol Mária először szólította békére az embereket. Rövid elmélkedési idő, majd szuvenír vásárlási lehetőség után továbbutazás a különleges hangulatú, a keleti és a nyugati kultúrát ötvöző városba, Szarajevóba. Séta a város török negyedében, a nyüzsgő életű Bascarsijan, óratorony, Gazi Husrev bég dzsámi, mely a Balkán legjelentősebb és legimpozánsabb mecsete, szerbtemplom, Gavrilo Princip tábla a Ferenc Ferdinánd elleni merénylet színhelyén, Miljacka- part. Továbbutazás Karakajba, vacsora, szállás.

4. nap:

Reggeli után elutazás a szerb fővárosba, Belgrádba, ahol bejárjuk a híres nándorfehérvári várat. Hunyadi János itt verte vissza a török ostromot, és itt halt hősi halált Dugovics Titusz. A győztes csata emlékére szól minden délben a harangszó. A várból jól látható a Duna-Száva összefolyása, valamint Zimony, ahol Hunyadi János hunyt el. Szabad program a ?belgrádi Váci utcában?. Érdemes ellátogatni egy kisvendéglőbe, ahol megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat, például a csevapcsicsát. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban.

Tudnivalók

 • Utazás:Légkondicionált autóbusszal
 • Felszállási lehetőség: Budapest
 • Elhelyezés:Bosznia- Hercegovinában 3 és 4 csillagos, 2 ágyas, zuhany/WC-s szobákban
 • Belépők: 25 EUR/fő (helyszínen fizetendő)
 • Ellátás: Félpanzió (reggeli, vacsora)
 • Minimum létszám: 30 fő

Útvonal

Indulási időpontok

2019.09.26 Busszal 4 nap 3 éjszaka | 79 900  Ft/fő-től Tovább
2019.10.24 Busszal 4 nap 3 éjszaka | 79 900  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›