Körutazás Dániában, Kékfogú Harald nyomában

Dánia, Körutazás Dániában, Kékfofú Harald nyomában, Koppenhága

A központi rendszerben jelenleg nem elérhetőek turnusok ehhez az utazáshoz. Foglaláshoz kérjük keresse fel irodáink egyikét!

Tulajdonságok

 • 6-8 napos utak
 • Észak-Európa
 • körutazás
 • városlátogatás

Program

1.nap

Elutazás Budapestről a menetrend függvényében Koppenhágába. Azt érkezést követően rövid panoráma városnézés, majd kirándulás az északi tenger partvidékén, a dán vidéken. Látogatás a Frederiksborg Palotában, Dánia legnagyobb reneszánsz kastélyában, amely ma a Nemzeti Múzeumnak ad helyet. Innen Helsingor városába vezet utunk. A városka Shakespeare-nek köszönheti hírnevét, mikor is ez lett Hamlet otthona. Itt található az otthonként szolgáló Kronborg-kastély, amely Észak-Európa egyik legfontosabb reneszánsz kastélya, jelentőségét pedig annak köszönheti, hogy a Svédországot és Dániát összekötő szoros itt a legkeskenyebb. A látogatást követően szabadidő majd a szállás elfoglalása.

2.nap

Reggeli, majd városnézés Koppenhágában, Európa egyik kulturális fellegvárában. A dán főváros igazi ékessége az impozáns Radhaus, a városháza, amelynek homlokzatát a városalapító Absolon püspök szobra ékesíti. Itt láthatjuk az 1955-ben felavatott világórát, amelynek tizenkét szerkezete a helyi időn kívül még sok információval szolgál. A dán királyi család lakhelyét, az Amalienborg Palotát pontban déli 12 órakor érdemes felkeresni, a palota előtt ekkor zajlik az őrségváltás parádéja. Nyboder - a főváros szimbólumának tartott, kis hableány szobor megtekintése elengedhetetlen részét képezi a városnézések. Andersen egyik bűbájos meséjének hőse volt a 15 éves vízilány, aki egy ifjú hercegbe szerelmesedett bele, reménytelenül. Néhány lépésre a parttól, a sekély vízben, egymásra rakott nagy sziklatömbökön ül a megtestesült szelídséget és az emberi nem iránti vágyakozást sugárzó kis bronzsellő. Délután fakultatív hajókázás a Nyhavn-ből (Új Kikötő), amelynek színes, több évszázados házai már messziről világítanak. A hajózást követően érdemes egy kávéra betérni valamelyik rikító színűre festett nyeregtetejű étterembe. Ezt követően fakultatív látogatás a Rundetarn-ban (Kerek Torony). A 36 méter magas tornyot csillagvizsgálónak építették, ez a legrégibb, ma is működő obszervatórium Európában. Különlegessége, hogy lépcsők helyett egy spirális folyosó vezet fel a tetejére, ahonnan csodás panoráma nyílik a városra. Visszatérés a szállásra.

3.nap

Utazás Odensebe, átkelés a látványos Storebaelt hídon, majd látogatás az Egeskov Kastélyban, a park és kiállítás megtekintése. A Fyn szigeten található kastély az 1500-as években épült egy tó partján. A reneszánsz stílusú épületet több ezer cölöp tartja, amit felvonóhídon lehet megközelíteni. Hatalmas parkja rengeteg labirintust, rózsakertet, romantikus ligetet rejt. Ezt követően városnézés Odensében, az ország harmadik legnagyobb városában. Séta a XV., XV. századból századi házakkal tűzdelt óvárosban, majd látogatás a nagy mesemondó, Hans Christian Andersen házában. A ház Odense régi városrészében található, jelenleg múzeumként üzemel: Andersen munkáiból és személyes tárgyaiból álló igen nagy gyűjteményt mutatja be. Szállás elfoglalása, szabadidő.

Among the Spires - Copenhagen hyperlapse from Jonas Høholt on Vimeo.

4.nap

A reggelit követően utazás Jelling városkába, ami a viking korban az ország fővárosa volt, mára azonban csak egy kis falu maradt, ahol Dánia legfontosabb régészeti emlékei találhatók, ma már az UNESCO Világörökség része. Ez a hely szimbolikus jelentőségű, a pogányságról történt áttérés helye, valamint itt volt az első királyi székhely is. Az egyik rúnakő a feltételezések szerint Gorm király sírja, aki itt fektette le Dánia alapjait. Ezt követően látogatási lehetőség a XIII. században épült Koldinghus várkastélyban, majd tovább utazás Aarhusba. Ez a város Skandinávia legrégebbi települése, ami az ország legnagyobb kikötővárosaként kereskedelmi szempontból is kulcsfontosságú. Habár Aarhus Dánia második legnagyobb városa, a szellős térkialakítás és talán a tengerpart közelségének köszönhetően egyáltalán nem tűnik tipikus nyüzsgő nagyvárosnak. Városnézés, Dánia legmagasabb katedrálisának megtekintése, majd szabadidő.

5.nap

A reggelit követően utazás Dánia legészakibb városába, Skagenbe. ?Sandornen? túra (traktor vontatta busszal) a homokos tengerpartra, ahol a Balti és az Északi tenger találkozik. A két tenger vize eltérő összetétele miatt más sűrűségű és éppen ezért más színű is, így kiválóan elkülöníthetők a partról nézve is. Rövid megálló egy különleges templomnál, az ún. ?homokkal borított templomnál?, majd tovább utazás és azt követően városnézés Aalborg városában, amely többek közt egyeteméről híres. Szállás a városban.

6.nap

Reggeli a szállodában, majd utazás vissza Aarhus-ba, ahonnan kompon érkezünk Odde-be, majd tovább utazás Koppenhágába. Délután szabadidő a fővárosban, fakultatív látogatás a XVII. században épült Rundetárn Toronyban.

7.nap

A reggelit követően a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Tudnivalók

 • Utazás: a Norwegian Airlines közvetlen járatával
 • A díj a feladott poggyász árát tartalmazza.
 • Elhelyezés: 3-4 *-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban
 • Ellátás: reggeli, vacsora felár ellenében kérhető
 • Minimum létszám: 20 fő
 • Vacsora felár: 94 000 Ft/fő
 • Helyszínen fizetendő belépők: 1060 DKK (140 EUR)

Fakultatív programok

Hajókázás az Új Kikötőből 7 500 Ft/fő
Látogatás a Rundetarn Toronylban: 3 500 Ft/fő

Menetrend

2022.06.23.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Koppenhága(CPH) 09:25 11:15
Koppenhága(CPH) - Budapest (BUD) 12:00 13:45

2022.08.19.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Koppenhága(CPH) 14:50 16:40
Koppenhága(CPH) - Budapest (BUD) 14:05 15:50

menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

A központi rendszerben jelenleg nem elérhetőek turnusok ehhez az utazáshoz. Foglaláshoz kérjük keresse fel irodáink egyikét!