Kastélyok, Impressziók, Leonardo és Monet nyomában, Loire-völgyi kirándulással

Franciaország, Francia impressziók és Párizs , Párizs

A híres festményekről ismert francia tájak élőben is varázslatosak: ezen a túrán a pezsgő őshazáját, a Loire-völgyi kastélyokat és Etretat döbbenetes szikláit is érintjük, miközben Rouen, Giverny, Reims, Versailles és még Párizs főbb nevezetességeit is megcsodáljuk.

A központi rendszerben jelenleg nem elérhetőek turnusok ehhez az utazáshoz. Foglaláshoz kérjük keresse fel irodáink egyikét!

Tulajdonságok

  • körutazás
  • városlátogatás
  • 6-8 napos utak
  • Nyugat-és Dél-Európa

Program

1. nap

Elutazás Párizsba a reggeli órákban, majd a megérkezést követően indulás Normandia egyik legfestőibb településére, Givernybe, melynek legkedveltebb turistacélpontja az impresszionista festő, Claude Monet háza és kertje. Innen továbbutazás Rouenba. A várost örök titok lengi körül, mely megigézte a festőket, az írókat és az utazókat is ősidők óta. Esti városnézés, fényjátékkal a katedrálisnál. Szállás Rouenban.

2. nap

A reggelit követően gyalogos városnézés Rouenban (katedrális belülről, óratorony, parlament, régi piactér, ahol Jeanne d'Arc-ot máglyán elégették, városháza, az óváros fagerendás utcái). Tovább utazás Jumieges-be, megtekintjük az Apátság romokban álló épületegyüttesét, amelyet Franciaország legszebb romjának neveznek a franciák. Innen utunk a legmagasabb normandiai sziklák lábánál fekvő Fecamp-ba vezet, amely a gyógynövényekből készített italnak, a Benedictine-nek köszönheti hírnevét. Ismerkedés a gyógylikőr történetével és előállításának folyamatával a Benedictine Palotában, ami elnyerte tavalyelőtt a franciák kedvenc műemléke címet, a látogatás végén kóstoló a palota gyógylikőrfőző üzemében. Tovább haladunk az Alabástrom part mentén, Etretat különös sziklaformációi sok művészt megihlettek, a Port d'Aval sziklaíve Maupassant-t egy, az ormányával vizet felszívó elefántra emlékeztette, mellette obeliszkként emelkedik ki a 70 m magas Tű elnevezést viselő sziklaképződmény. Ezt a látványt feltétlenül érdemes megörökíteni, ezért megállunk egy fotószünet erejéig. Az esti órákban érkezünk meg Orleans-ba, szállásunkra.

3. nap

A reggelit követően kirándulás a Loire-völgyi kastélyokhoz. Első megállónk az Amboise kastély, amely a Világörökség része, itt találjuk Leonardo da Vinci sírját. Délután a Cher folyón lévő Chenonceau kastélyt tekintjük meg. A vízen tornyosuló gyönyörű boltíveknek, meseszép parkjának, valamint gobeline gyűjteményének köszönhetően, sokak az egyik legszebb kastélynak tartják. Tovább utazás Párizsba, ahol szállásunk lesz.

4.nap

A reggelit követően gyalogos városnézés Párizsban (Diadalív, Notre Dame, Szajnapart, Eifffel torony. Délután szabad program, vagy fakultatív kirándulás Versaillesba, a kastély és a kert meglátogatása (belépőjegy az árban).

Reims vue du Ciel ! from VilledeReims on Vimeo.

5.nap

Egész nap szabad program, vagy fakultatív kirándulás Reims-be, városnézés, majd a katedrális megtekintése (belépőjegy az árban). Innen ellátogatunk Épernay városába, amely fontos központja a régióban zajló pezsgőgyártásnak. A nagy pezsgőházak utcája tiszta, tágas és előkelő, hatalmas épületekkel a pezsgőgyárak és a pincék felett. Kóstolás egy pincében (1 pezsgő). Visszatérés Párizsba az esti órákban.

6. nap

Egész nap szabadidő, késő délután transzfer a repülőtérre, hazautazás.

Fakultatív programok

Félnapos kirándulás Versaillesba (min. 14 fő): 30 900 Ft/fő
Egész napos kirándulás Reims, Eperney útvonalon (min. 14 fő): 36 900 Ft/fő

Az árváltozás jogát fenntartják

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Párizs(CDG) 06:20 08:45
Párizs(CDG) - Budapest (BUD) 20:45 22:55

Air France menetrend szerinti járata.A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Tudnivalók

  • Utazás:az Air France menetrendszerinti járatával
  • Elhelyezés: 3 *-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban
  • Ellátás: reggeli
  • Vacsora felár 1. és 2. estére: 15.900 Ft/fő
  • Vacsora felár 5 alkalomra: 47.900 Ft/fő
  • Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő:8 EUR/fő

Útvonal

Indulási időpontok

A központi rendszerben jelenleg nem elérhetőek turnusok ehhez az utazáshoz. Foglaláshoz kérjük keresse fel irodáink egyikét!