Városnézés Nizzában, Provence-szel fűzerezve

Franciaország, Városnézés Nizzában, Provance-szal fűszerezve , Párizs

Nizzában még a napsütés és a Földközi-tenger szikrázó kéksége is a gondtalan luxusról szól! Ha eleget pihentünk a francia Riviérán, érdemes körülnézni a közeli Monte Carlo kaszinóiban, Provence legromantikusabb tájain, Antibes kikötőjében és a lenyűgöző Camargue mocsárvidékén is.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2018-05-31 - 2018-06-05 173 900  Ft/fő-től 159 988  Ft/fő-től
2018-08-30 - 2018-09-04 173 900  Ft/fő-től 159 988  Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

  • körutazás
  • városlátogatás
  • 6-8 napos utak
  • Nyugat-és Dél-Európa

Program

1.nap

Elutazás a menetrend függvényében Budapestről, érkezés Nizzába az esti órákban, szállás elfoglalása. Franciaország legdélkeletibb pontján helyezkedik el Nizza, a francia Riviéra fővárosa. Franciaország ötödik legnagyobb városa, egy kiváltságos helyzetben lévő találkozópont az Alpok, Provence, Korzika és Olaszország között. (2 éj)

2.nap

Délelőtt szabadidő Nizzában vagy fakultatív kirándulás Monacoba, amely a Grimaldiak ősi és parányi hercegsége. A rövid földnyelvnek, amelyre Monte-Carlo épült, és amelyen most a világ leghíresebb kaszinója található, a múlt századig még neve sem volt. A híres kaszinót luxushotelek, a történelmi Café de Paris és Európa legelőkelőbb üzletei veszik körül. Elvileg Monte-Carlo csupán egy pont Monaco térképén, a valóságban a hercegség hírnevét jórészt neki köszönheti. A leglátványosabb városrész Monte-Carlóban a hegytető. Itt találhatók a belle époque-ra, azaz a 19. század végére, 20. század elejére jellemző extravagáns stílusú épületek. A tornyokkal díszített, csipkézett tetejű kaszinó a hegycsúcson található. Továbbutazás Eze-be, ebbe a csodálatos középkori kisvárosba, amely szikla tetején található, csodálatos kilátással a teljes Cote d'azur partra. Látogatás a parfüm múzeumba. Délután gyalogos városnézés idegenvezetőnkkel Nizzában. A városnézés érinti az óvárost, a virágpiacot, az operaházat, a barokk katedrálist, az Angyal öblöt és a sziklaszirti panoráma kilátót, ahonnan remek rálátás nyílik az egész városra. A város mediterrán bája, festői óvárosa, olasz múltja és ókori emlékei mindenkit rabul ejtenek.

3.nap

A reggelit követően indulás Antibes-ba, és a vele egybeépült Juan-les-Pins, amely Nizza mögött a Cote d' Azur második legnagyobb települése. Antibes, a kis kikötőváros őrzi kétezer éves történelmét, míg Juan-les-Pins a nyár három hónapja alatt éjjel-nappal várja a szórakozni vágyókat. A gyönyörű strandok, a mediterrán növényzet, a délies hangulat és a környék látnivalói igazán kellemessé teszik a tartózkodást. Városnézés, séta az óváros sikátoraiban, látogatás a provence-i piacon és a Picasso múzeumban. Következő megállónk Cannes, a filmművészet fővárosa, amely nem véletlenül tartozik a híresek és gazdagok egyik legkedveltebb üdülőhelyei közé. Az óváros felfedezése után szabadidő, strandolási lehetőség. Érkezés Arles-ba a kora esti órákban, szállás elfoglalása (2 éj)

4.nap

Délelőtt: városnézés Arles városában, amelyet görög gyarmatosítók alapítottak még i.e. VI. században. Egyik fénykorát Julius Caesar ideje alatt élte, de a középkorban is jelentős szerep jutott a városnak. A XX. században 7 műemléke került fel az UNESCO Világörökség listájára. Városnézés keretében megnézzük az Arénát, a középkori és renaissance óvárost. Déli órákban hajókirándulás (árban) Camargue vizein, majd Les Baux de Provence elbűvölő középkori városának meglátogatása. Délután szabadidő. ### 5.nap Reggeli után indulás Avignonba, a pápák városába. Meglátogatjuk az óvárost, a Pápai Palotát és az avignoni hidat, amely a Rhone folyót ívelné át, azonban annyiszor sérült meg a történelem folyamán, hogy ma már csak egy fél híd található a helyén. Innen Aix-en-Provence-be utazunk tovább. A hangulatos Cours Mirabeau sétány platánjai alatt nézelődünk, ahol barokk épületek sorakoznak. Majd eljutunk az óvárosban található Érseki Palotához, a városházához és a virágpiachoz, meglátogatjuk a katedrálist. Szabadidőt követően, a késő délutáni órákban transzfer Nizzába, a repülőtérre, hazautazás a menetrend függvényében. Az októberi időpontban a szállások sorrendje felcserélődik, első két éjszaka lesz Arlesben és a második kettő Noizza térségében.

A helyszínen fizetendő belépőjegyek 30 EUR/fő

Tudnivalók

Utazás: A Wizz Air járatával
Elhelyezés: 3*-os szállodában, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, 2 éj Nizza, 2 éj Arles
Ellátás: büféreggeli
Minimum létszám: 20 fő

 Fakultatív kirándulások

Program neve: Részvételi díj Ft/fő
Fakultatív kirándulás Monacoba és Eze-be (10 fő) 46 000

## Menetrendek

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Nizza(NCE) 13:00 15:05
Nizza (NCE) - Budapest (BUD) 15:40 17:30

Speciális poggyászfeltételek érvényesek! *A poggyászárak a Wizz Air mindenkor érvényes szabályzatának megfelelően módosulhatnak. 1 db nagyméretű kézipoggyász felára 12 700. 1 db max. 23 kg feladható kézipoggyász felára 15 200 Ft* **A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják**

Indulási időpontok

2018.05.31 Repülővel 6 nap 5 éjszaka | 173 900  Ft/fő-től 159 988  Ft/fő-től Tovább
2018.08.30 Repülővel 6 nap 5 éjszaka | 173 900  Ft/fő-től 159 988  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›