Kis görög körutazás peloponnészoszi pihenéssel

Görögország, Kis görög körutazás peloponnészoszi pihenéssel, Athén

Fedezze fel Görögország fővárosát, Athént, ahol könnyű elképzelni milyen lehetett a mitológiából ismert görög istenek városa, hiszen az utcákon barangolva, lépten-nyomon ránk köszön egy kis történelem. De ezen az úton gyönyörködhetünk, Nafplio , a régi főváros csodálatos napfelkeltéjében, megnézhetjük a Korinthoszi-csatorna tökéletes kialakítását és kipihenhetjük magunkat egy all inclusive szállodában a Peloponnészoszi félszigeten.

8 nap 7 éjszaka
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2022.09.23 - 2022.09.30
409 900 Ft / fő 399 900 Ft / fő
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj

Tulajdonságok

 • 6-8 napos utak
 • 7% előfoglalási kedvezmény
 • all inclusive nyaralás
 • buszos városnézés
 • gyalogos városnézés
 • körutazás
 • közel a tengerparthoz
 • légkondícionált szoba légkondícionált szoba
 • városlátogatás
 • Újdonságok

Programok

1.nap

Elutazás Budapestről a menetrend függvényében Athénbe, majd transzferrel egybekötött városnézés a görög fővárosban. Útvonalunk érinti a Kallimarmarot, a világ egyetlen márványból épített stadionját, az Omonia és a Szintagma teret, majd szállás elfoglalása.

2.nap

Délelőtt szabad program, majd kora délután látogatást teszünk az Akropoliszban (belépő a helyszínen fizetendő), ahol részletes idegenvezetéssel elevenedik meg az eddig csak könyvekből ismert múlt. Akropolisz, görögül a város legmagasabb pontját jelenti. A domb tetején négy épület áll: a legnagyobb és leglenyűgözőbb a Parthenon, amely Szűz Athéna, Athén védőszentjének temploma. A Parthenont három épület veszi körül: a Propylaia, az Erechtheum és Niké Temploma. Az Akropolisz közelében található az ókori Agóra, a piactér, amely a közélet központja volt. Visszatérés a szállásunkra, szabadidő.

3.nap

Reggeli majd kijelentkezés után átkelés a Korinthoszi-csatornán, amely egy 6343 méter hosszú mesterséges víziút Görögországban, az Égei-tenger és a Jón-tenger között, amelyet a XIX. század végén építettek, tervezésében magyar mérnökök is közreműködtek. Innen a gyógyítás szent ligetéhez, Epidauruszhoz utazunk, ahol az ókori gyógyító műhelyek titkával ismerkedhetünk, és a színházban élvezhetjük annak akusztikáját (belépő a helyszínen fizetendő). A mai nap utolsó állomása és egyben szállásunk is, Nafplio városa lesz, amely az első görög köztársaság fővárosa volt.

Reflecting on Peloponnese - Aerial Landscape Video from N. Kechagias, A. Lykoudi on Vimeo.

4.nap

Érdemes korán kelni a mai napon, hogy egy csodálatos napfelkeltében gyönyörködhessünk. Reggeli a hotelben, rövid városnézés, majd indulás a Peloponnészoszi-félsziget egyik üdülőhelyére, Petalidibe. Szállás elfoglalása, pihenés all inclusive ellátással.

5.,6.,7. nap

Pihenés a szállodában, all inclusive ellátással. Fakultatív kirándulási lehetőségek az adottságok függvényében, idegenvezetőnk szervezésében.

8.nap

A reggelit követően elhagyjuk szállásunkat, rövid megálló Kalamatában, vásárlási lehetőség majd utazás az athéni repülőtérre, érkezés Budapestre a késő délutáni órákban.

Tudnivalók

 • Utazás:Wizz Air menetrendszerinti járatával Athénba
 • A díj feladott poggyász árát tartalmazza.
 • Elhelyezés: Athénban és Nafplióban 3*-os szállodák, 2-3 ágyas szobáiban; Petalidiben 4*-os szálloda, 2-3 ágyas szobáiban
 • Ellátás: Athénban és Nafplióban reggeli, vacsora felár ellenében kérhető, Petalidiben all inclusive ellátás (vacsora felár 3 alkalom: 27 000 Ft/fő)
 • helyszínen fizetendő belépők: 50 EUR/fő
 • Minimum létszám: 20 fő

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Athén (ATH) 13:05 16:05
Athén (ATH) - Budapest (BUD) 16:40 17:45

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

2022.09.23 Repülővel 8 nap 7 éjszaka 409 900 Ft / fő 399 900 Ft / fő Tovább
Még több időpont ›

Görögország

A világ egyik leglátogatottabb országa, melyet az európai kultúra bölcsőjének is szoktak nevezni. 15 000 km hosszú, tagolt partvidékén számtalan szebbnél szebb öböllel, páratlan strandokkal találkozhatunk. Az idelátogatókat azonban nemcsak az ország csodálatos tengerpartjai, hihetetlenül kéken csillogó és kristálytiszta tengervize, pompás hegyvonulatai, rendkívül kellemes mediterrán éghajlata csalogatja, hanem az ókori görög társadalom ránk hagyott emlékei is.

Hasznos tudnivalók a görögországi utazáshoz

Covid-19 utastajekoztató

Ezúton szeretnénk kedves utasaink részére tájékoztatást nyújtani a Covid-19 vírus terjedése miatt tett óvintézkedésekről, amelyekre utazásuk közben számíthatnak. A leírt információk tájékoztató jellegűek, melyek a jelenlegi előírásokhoz, iránymutatásokhoz igazodnak. A szállásokon, közlekedési eszközökön, útvonalakon történő változásért társaságunkat felelősség nem terheli.

tovább