Szilveszter Amszterdamban

Hollandia, Hétvége Amszterdamban, Amszterdam

Búcsúzás az évtől Amszerdamban. Ismerjük meg együtt a hollandok csodás városait, Amszterdamot, Rotterdamot és Volendam festői kis részleteit. Élvezzük együtt a látnivalókat, gasztronómiát, a nyugalmat és az ünnepi hangulatokat és induljunk neki az új évnek az északi népek lendületével.

A központi rendszerben jelenleg nem elérhetőek turnusok ehhez az utazáshoz. Foglaláshoz kérjük keresse fel irodáink egyikét!

Tulajdonságok

 • körutazás
 • szilveszter
 • városlátogatás
 • Szilveszter krt.
 • Téli ünnepek

Program

1. nap

december 30.

Elutazás Budapestről a reggeli órákban repülővel, megérkezés után transzfer a belvárosba, majd félnapos városnézés helyi vezetéssel a csatornákkal teli Amszterdamban. Észak Velencéje kilencven aprócska szigetre épült, hatvan csatorna választja el ezeket egymástól, de összeköti a több mint ötven hasonlóan homorú és mégis különböző híd. Az ember hamar bennfentes lesz - már grachtnak hívja a csatornákat, s azt hiszi, tudja, melyik hídról a legszebb a kilátás: aztán a következő hídon elbizonytalanodik, mert újabb csodára lel. Boldogság, ha süt a nap, de az amszterdamiaknak nem okoz depressziót a gyakori eső sem. Ezt követően fakultatív módon, részt vehetünk egy panoráma-hajós városnézésen is, amely a legjobb lehetőség a zegzugos csatornák mentén épült világhírű kereskedő és kikötőváros építészeti remekeinek felfedezésére. Felejthetetlen élményt nyújtanak a partokon.

2. nap

december 31.

A reggelit követően szabadidő. Fakultatív kirándulás Rotterdam-Delft útvonalon. Amszterdamot elhagyva Hollandia két gyöngyszemét keressük fel: Delftet és Rotterdamot. Egymás merő ellentétei: Delft egy festői kisváros, ahol városi sétánk során megtekintjük a királyi család temetkezési helyét, apró utcácskákon járva követjük végig, hogyan zajlott a mindennapi élet a 17. században. Hol árusították a vajat, a húst, a halat? Hol született a világhírű festő, Jan Vermeer? Hol és miért lőtték le Hollandia alapító atyját, Orániai Vilmost? Emellett benézünk egy aprócska delfti fajanszmanufaktúrába is, ahol megtudhatjuk, hogyan készül a város leghíresebb terméke, a kék-fehér "porcelán". Ezután Rotterdamba indulunk, ahol a bombázás után újjáépített metropolisz keveredik a borzalmakat túlélő régi épületekkel. A monumentális piaccsarnokban ebédelünk, majd felkeresünk egy sarkára állított házat - milyen úgy élni, hogy a falak 45 fokos szögben állnak? Majd a város legszebb pontján fotózkodunk és élményekkel telve visszaindulunk szállásunkra.

3. nap

január 01.

Szabad program. Séta a belvárosban, idegenvezetőnkkel.

3. nap

január 02.

A reggelit követően szabad program vagy fakultatív kirándulás Volendam festői kisvárosba. A középkor hangulatát idéző faházak mentén, zegzugos utcákon sétálva megcsodálhatjuk a helybeliek különleges népviseletét is. Utunk során megismerjük a fapapucs készítés fortélyait, majd folytatjuk utunkat Zaanse Schans-ba, ami egy igazi szabadtéri-múzeum. Öt szélmalma még ma is működőképesen várja látogatóit, emellett megtekinthető egy százhúsz éves boltocska, és a helyi kézműipar néhány példája, környékbeli paraszt és halászházak. Mielőtt visszatérnénk Amszterdamba, még látogatást teszünk egy tipikus holland sajtfarmon. A késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre, a menetrend függvényében hazautazás.

Fakultatív programok

Rotterdam/Delft (min.14 fő): 54.900 Ft/fő
Volendam/Zaanse Schans (min.14 fő): 34.900 Ft/fő

A programok sorrendje felcserélődhet.

Hasznos információk

 • Utazás: menetrendszerinti járattal
 • A díj a feladott poggyász árát tartalmazza.
 • Elhelyezés: 3-os szállodában, 2 ágyas fürdőszobás szobákban
 • Ellátás: büféreggeli
 • Minimum létszám: 20 fő
 • Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: 17 EUR/fő
 • Helyszínen fizetendő belépőjegyek, egyéni érdeklődési kör függvényében!
 • A buszos kirándulásokra csak itthon lehet jelentkezni! A kirándulások a menetrend, ünnepi nyitvatartások függvényében felcserélődhetnek. A csoporttal utazó idegenvezető (a nem előre megrendelt) kirándulásokat az igényeknek megfelelően tömegközlekedéssel szervezi meg!

Menetrend

Honnan - hová Indulás Érkezés
Budapest (BUD) - Amszterdam (AMS) 06:30 08:45
Amszterdam (AMS) - Budapest (BUD) 21:05 23:05

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

A központi rendszerben jelenleg nem elérhetőek turnusok ehhez az utazáshoz. Foglaláshoz kérjük keresse fel irodáink egyikét!