Isztriai mozaikok

Horvátország, Isztriai mozaikok , Pula

Kirándulásunk során az Isztriai- félsziget legismertebb városaival, történelmi emlékeivel, természeti szépségeivel ismerkedünk.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2020-05-21 - 2020-05-24 88 500  Ft/fő
2020-10-15 - 2020-10-18 88 500  Ft/fő
Még több időpont ›

Tulajdonságok

Program

1. nap

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Útközben rövid megállás Varazdinban. Az egykori főváros ma is megőrizte XVIII-XIX. századi hangulatát. A város történelmében számos magyar vonatkozást találunk (pl.: IV. Béla építtette újjá, Cillei- Hunyadi pártharcok itt folytak, stb.). Érdemes megtekinteni a barokk jegyeket viselő egytornyú Városházát, a Mária mennybemenetele-templomot, a gótikus várat. A Varazdintól délnyugatra elterülő vidék nemesi kastélyairól, szép kirándulóhelyeiről és termálfürdőiről híres. Ellátogatunk a török háborúk leghíresebb, XIV. századból származó várkastélyához Trakoscanba. Rövid séta után a parkban, folytatjuk utunkat az Isztriai- félszigetre. Szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap

Egész napos kirándulásunk során először a Brijoni-szigeteket keressük fel hajóval. A 14 szigetből álló Nemzeti Parkban Veli Brionin található Tito egykori rezidenciája, botanikus kertje és a Safari Park. Folytatjuk utunkat autóbusszal Pulába, ahol megtekintjük a nevezetes, I. századbeli Arénát, a római Colosseum másolatát, Sergius diadalívét, mely i.e. 27-ben épült, az Augustus-templomot. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora.

3. nap

Reggeli után gyalogos városnézés Isztria leglátogatottabb városában, Porecben. A város egy tengerbe nyúló kis félszigeten, dombon fekszik. Megtekintjük hangulatos óvárosát, a VI. századból származó Euphrasius bazilikát, mely káprázatos arany mozaikkal van kirakva, az ötszögletű várostornyot és a XIV. sz-ban, reneszánsz stílusban épült kerek tornyot. Majd ellátogatunk a festői szépségű Rovinjba. Rövid séta a Szent Eufémia-templom körül tömörülő, hegynek fel-, hegyről lekacskaringózó szűk utcákból, közökből, sikátorokból álló hangulatos Óvárosban. Továbbutazás a Limski-fjordhoz. A 12 km hosszú, 600 m széles és 30 m mély fjord a jégkorszakban alakult ki. Rövid fotószünet után, visszatérés a száláshelyre, szabad program, időjárás függvényében fürdőzési lehetőség. Vacsora.

4. nap

Reggeli után hazautazás a horvát fővároson, Zágrábon keresztül. Rövid gyalogos városnézés (Főtér, Katedrális). Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Fakultatív programok

Brioni-szigetek (min. 20 fő) 9 900 Ft/fő
Belépők: 150 kuna/fő

Tudnivalók

  • Utazás: Légkondicionált autóbusszal
  • Felszállási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár
  • Elhelyezés: Porecen 2*-os szállodában, 2 ágyas, pótágyazható, zuhany/WC-s szobákban
  • Ellátás: Félpanzió (reggeli, vacsora)
  • Minimum létszám: 30 fő
  • Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó 1 -3 EUR/éj

Útvonal

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjat, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja.

2020.05.21 Busszal 4 nap 3 éjszaka | 88 500  Ft/fő Tovább
2020.10.15 Busszal 4 nap 3 éjszaka | 88 500  Ft/fő Tovább
Még több időpont ›

Pula

A várost még a rómaiak alapították. Számos kultúrtörténeti nevezetesség tekinthető meg: antik szentély, középkori templomok, a különösen nevezetes, jól megőrzött I. századbeli aréna, melyben ma különféle rendezvényeket tartanak.

Horvátország

Délnyugati szomszédunk sokszínűsége, gyönyörű tengerpartja, a kristálytiszta, kék tenger, a hangulatos öblök, a napsütés, a mediterrán klíma és vegetáció: a leanderek, bogumilok és levendulabokrok színkavalkádja, a ciprusok, babérfák és pineaerdők, a kabócák elengedhetetlen ciripelése, a történelmi városok, az ezernyi kisebb-nagyobb sziget jellegzetes középkori hangulatot árasztó óvárosai, fehér kőből épült házai, templomtornyai, a kikötők pálmafás sétányai, a kellemes zene, a jókedv, a helyiek vendégszeretete, a finom horvát ételek: prsut, sir, bárány- és birkasültek, a tenger gyümölcsei, a zamatos vörös- és fehérborok, a gyönyörű nemzeti parkok, a számtalan kulturális, szórakozási és sportolási lehetőség egyre több vendéget vonz évről-évre.

Hasznos információk a horvátországi utazáshoz