India Arany háromszög körutazás

India, India Arany Háromszög , Delhi

India millió látnivalójának esszenciája ez a túra a maharadzsák és fűszerek földjén. Delhiben az ország legnagyobb mecsete, míg Agrában az örök szerelem emlékműve, a Taj Mahal a legnépszerűbb látványosság; a rózsaszín városba, Jaipurba érve azonban nehéz lesz eldönteni, hogy a Borostyán Erőd, az észrevétlen nézelődésre tervezett Szelek Palotája, a tóban álló Vízi Palota vagy a csillagvizsgáló a legcsodálatosabb…

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2018-02-18 - 2018-02-25 249 900  Ft/fő-től 239 900  Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

 • egzotikus utazás
 • körutazás
 • történelmi látnivalók
 • világörökség
 • városlátogatás
 • 7% előfoglalási kedvezmény

Program

1.nap

Elutazás Budapestről a menetrend függvényében, éjszaka a repülőn.

2.nap

Megérkezés India fővárosába, Delhibe a reggeli órákban. India, ez a szó, különböző képeket idéz föl bennünk a misztikus országról, a maharadzsákról, tigrisekről és elefántokról, Gandhiról és a Brit Birodalomról. Mesés gazdagsága és színes kultúrája évszázadokon keresztül lenyűgözte a felfedezőket, és rabul ejti a mai kor utazóját is. Transzfer a szállodába, bejelentkezés (csomagszoba), majd városnézés először Ó-Delhi-ben. Megcsodálhatjuk az 1648-ban épített Vörös Erődöt, az egykori mogul hatalom jelképét. Nevét jellegzetes színű homokkőből épült falairól kapta. Ezt követően meglátogatjuk India legnagyobb és legpompásabb mecsetét, a Jama Masjid mecsetet, vagy más néven Pénteki mecsetet. A mecset vörös homokkőből, márványból és fekete ónixból épült. Két minaretje, három kupolája és három pulpitusa van, hogy a hatalmas tömeghez egyszerre három imám beszélhessen. Utazás riksával az óvárosban. Délután a városnézés Új-Delhi nevezetességeivel folytatódik. Ezt a negyedet angol gyarmatosítók tervezték és építették. Széles sugárutak, zöldellő parkok és elegáns épületek jellemzik. A nap utolsó állomása az India Kapu, valamint a Parlament épülete. Szállás és vacsora Delhiben.

India 2015 from Dave Dworkind on Vimeo.

3.nap

A reggelit követően kijelentkezés, majd látogatás az impozáns Kutab Minar toronynál. A Hindusztán hetedik csodájaként ismert műemlék XI. sz.-i mesterek remekműve. Ezt követően utazás Jaipurba (6 órás út), a híres rózsaszínű városba, amelynek története évszázadokra vezethető vissza. A megérkezést követően szabad program, bejelentkezés a szállodába, vacsora.

4.nap

Reggeli után elsőként, a városközponttól fél óra autóútra található Amber erődöt keressük fel. Az erőd szolgált otthonául a rádzsput uralkodóknak mialatt Jaipur épült. A várpalota bejáratához elefántháton utazunk (lehetőség van dzsippel való megközelítésre is). Az erős falak számtalan lélegzetelállító palotát, templomot, csarnokot és gyönyörűen művelt kertet rejtenek. Pazar kilátás tárul elénk a hegy ormára épített erődből, ahonnan rálátunk a Maota tóra és a történelmi óvárosra is. Visszafelé úton meglátogatjuk a Szelek palotáját, amit 1799-ben építettek. A vörös és rózsaszín homokkőből épített épület a hölgyeknek készült, hogy szemügyre vegyék a falakon kívüli világot anélkül, hogy megpillantsák őket. Luxus és gyönyörű környezet kényeztetette a hárem hölgyeit, ám "börtön" volt a javából a palota. A maharadzsa városi palota együttese ékes példája annak, hogy micsoda gazdagság övezte a rádzsput uralkodókat. A nap utolsó állomása a Jantar Mantar, azaz a Csillagvizsgáló, amelyet 1726-ban építettek, de a mai napig vizsgálják vele a csillagokat, sőt időjárás előrejelzésre is használják. Szállás, vacsora.

5.nap

Reggeli után kijelentkezés majd utazás Agrába (6 órás út). Menetközben látogatás Fatehpur Sikriben, az egykori uralkodói székhelyen, ahonnan a szárazság miatt kiköltöztek a lakosok és közel 300 éve nem használnak, mégis eredeti állapotában maradt fenn. Kirándulás Agra leghíresebb szentélyéhez, a Taj Mahalhoz, melyet a szerelem emlékművének is mondanak. India talán legismertebb épületén 1630-tól 22 éven át 20000 munkás dolgozott. India és a Taj Mahal - elválaszthatatlan fogalmak. Nincs ember, aki India említése hallatán először ne az örök szerelem csodás emlékművére gondolna. A világ csaknem valamennyi nagy műemléke egy-egy nép vallásos áhítatának vagy egy uralkodó hiúságának eredménye, de a Taj Mahal kivétel.. Szállás, vacsora.

6.nap

Reggeli után látogatás az Agra Erdődben, amely élő példája a mogul építészetnek, a 16. században az erőd biztonságos falai között őrizték a fegyver- és kincstárat, illetve az egyéb birodalmi tartalékok nagy részétDélután visszautazás Delhibe, szállás és vacsora.

7.nap

A reggelit követően szabad program, a város felfedezése utas kísérőnk segítségével. A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, elutazás.

8.nap

Hazaérkezés Budapestre.

Tudnivalók

 • Utazás időtatama: 8 nap/5 éjszaka
 • Utazás: menetrendszerinti járattal
 • Elhelyezés: 2-3 ágyas szobákban, 4 csillagos (helyi besorolás) szállodában
 • Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)
 • Minimum létszám: 15 fő

Fakultatív programok

Kingdom of Dream Show étkezéssel: 22 000 Ft/fő
Szoba átöltözésre + vacsora: 10 000 Ft/fő

Menetrend

2017.11.27 - 12.04.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Doha (DOH) 18:15 01:25 + 1
Doha (DOH) - New Delhi (DEL) 02:25 08:25
New Delhi (DEL) - Doha (DOH) 03:45 05:35
Doha (DOH) - Budapest (BUD) 06:30 10:20

2018.02.18 - 02.25.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Dubai (DBX) 14:40 23:05
Dubai (DBX) - New Delhi (DEL) 04:00 08:40
New Delhi (DEL) - Dubai (DBX) 04:10 06:35
Dubai (DBX) - Budapest (BUD) 08:25 11:40

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Indulási időpontok

2018.02.18 Repülővel 8 nap 6 éjszaka | 249 900  Ft/fő-től 239 900  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›