India Arany háromszög körutazás

India, India Arany Háromszög , Delhi

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2019-02-17 - 2019-02-24 199 900  Ft/fő-től 179 900  Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

 • egzotikus utazás
 • körutazás
 • történelmi látnivalók
 • világörökség
 • ázsia
 • városlátogatás
 • 7% előfoglalási kedvezmény

Program:

1.nap

Elutazás Budapestről a menetrend függvényében, éjszaka a repülőn.

2.nap

Megérkezés India fővárosába, Delhibe a reggeli órákban. India, ez a szó, különböző képeket idéz föl bennünk a misztikus országról, a maharadzsákról, tigrisekről és elefántokról, Gandhiról és a Brit Birodalomról. Mesés gazdagsága és színes kultúrája évszázadokon keresztül lenyűgözte a felfedezőket, és rabul ejti a mai kor utazóját is. Transzfer a szállodába, bejelentkezés (csomagszoba), majd városnézés először Ó-Delhi-ben. Megcsodálhatjuk az 1648-ban épített Vörös Erődöt, az egykori mogul hatalom jelképét. Nevét jellegzetes színű homokkőből épült falairól kapta. Ezt követően meglátogatjuk India legnagyobb és legpompásabb mecsetét, a Jama Masjid mecsetet, vagy más néven Pénteki mecsetet. A mecset vörös homokkőből, márványból és fekete ónixból épült. Két minaretje, három kupolája és három pulpitusa van, hogy a hatalmas tömeghez egyszerre három imám beszélhessen. Utazás riksával az óvárosban. Délután a városnézés Új-Delhi nevezetességeivel folytatódik. Ezt a negyedet angol gyarmatosítók tervezték és építették. Széles sugárutak, zöldellő parkok és elegáns épületek jellemzik. A nap utolsó állomása az India Kapu, valamint a Parlament épülete. Szállás és vacsora Delhiben.

3.nap

A reggelit követően kijelentkezés, majd látogatás az impozáns Kutab Minar toronynál. A Hindusztán hetedik csodájaként ismert műemlék XI. sz.-i mesterek remekműve. Ezt követően utazás Jaipurba (6 órás út), a híres rózsaszínű városba, amelynek története évszázadokra vezethető vissza. A megérkezést követően szabad program, bejelentkezés a szállodába, vacsora.

4.nap

Reggeli után elsőként, a városközponttól fél óra autóútra található Amber erődöt keressük fel. Az erőd szolgált otthonául a rádzsput uralkodóknak mialatt Jaipur épült. A várpalota bejáratához elefántháton utazunk (lehetőség van dzsippel való megközelítésre is). Az erős falak számtalan lélegzetelállító palotát, templomot, csarnokot és gyönyörűen művelt kertet rejtenek. Pazar kilátás tárul elénk a hegy ormára épített erődből, ahonnan rálátunk a Maota tóra és a történelmi óvárosra is. Visszafelé úton meglátogatjuk a Szelek palotáját, amit 1799-ben építettek. A vörös és rózsaszín homokkőből épített épület a hölgyeknek készült, hogy szemügyre vegyék a falakon kívüli világot anélkül, hogy megpillantsák őket. Luxus és gyönyörű környezet kényeztetette a hárem hölgyeit, ám "börtön" volt a javából a palota. A maharadzsa városi palota együttese ékes példája annak, hogy micsoda gazdagság övezte a rádzsput uralkodókat. A nap utolsó állomása a Jantar Mantar, azaz a Csillagvizsgáló, amelyet 1726-ban építettek, de a mai napig vizsgálják vele a csillagokat, sőt időjárás előrejelzésre is használják. Szállás, vacsora.

5.nap

Reggeli után kijelentkezés majd utazás Agrába (6 órás út). Menetközben látogatás Fatehpur Sikriben, az egykori uralkodói székhelyen, ahonnan a szárazság miatt kiköltöztek a lakosok és közel 300 éve nem használnak, mégis eredeti állapotában maradt fenn. Kirándulás Agra leghíresebb szentélyéhez, a Taj Mahalhoz, melyet a szerelem emlékművének is mondanak. India talán legismertebb épületén 1630-tól 22 éven át 20000 munkás dolgozott. India és a Taj Mahal - elválaszthatatlan fogalmak. Nincs ember, aki India említése hallatán először ne az örök szerelem csodás emlékművére gondolna. A világ csaknem valamennyi nagy műemléke egy-egy nép vallásos áhítatának vagy egy uralkodó hiúságának eredménye, de a Taj Mahal kivétel.. Szállás, vacsora.

A Day in India from The Perennial Plate on Vimeo.

6.nap

Reggeli után látogatás az Agra Erdődben, amely élő példája a mogul építészetnek, a 16. században az erőd biztonságos falai között őrizték a fegyver- és kincstárat, illetve az egyéb birodalmi tartalékok nagy részétDélután visszautazás Delhibe, szállás és vacsora.

7.nap

A reggelit követően szabad program, a város felfedezése utas kísérőnk segítségével. A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, elutazás.

8.nap

Hazaérkezés Budapestre.

Tudnivalók

 • Kötelező borravaló:5 USD/fő/nap
 • Vízumdíj ügyintézéssel:22 000 Ft/fő
 • Utazás:Menetrendszerinti járattal
 • Elhelyezés:2-3 ágyas szobákban, 3 csillagos (helyi besorolás) szállodában
 • Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)
 • Minimum létszám: 15 fő

Fakultatív programok

Kingdom of Dream Show étkezéssel: 20 000 Ft/fő
Kingdom of Dream Show étkezés nélkül: 11 000 Ft/fő

Az árváltozás jogát fenntartják

Menetrend

2018.11.18 - 25. (Emirates)

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Dudai (DXB) 16:00 23:20
Dudai (DXB) - Delhi (DEL) 03:55 09:05
Delhi (DEL) - Dudai (DXB) 04:15 06:20
Dudai (DXB) - Budapest (BUD) 08:50 12:45


2019.02.17 - 24. (Qatar)

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Doha (DOH) 16:25 23:55
Doha (DOH) - Delhi (DEL) 02:25 08:25
Delhi (DEL) - Doha (DOH) 03:40 05:45
Doha (DOH) - Budapest (BUD) 08:00 12:05

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Térkép

Indulási időpontok

2019.02.17 Repülővel 8 nap 6 éjszaka | 199 900  Ft/fő-től 179 900  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›