India Aranyháromszög, Keralával fűszerezve

India, India Aranyháromszög, Keralával fűszerezve , Delhi

Valójában két utazás követi egymást. Először Észak-India nevezetes látványosságait, a világ építészetének kiemelkedő alkotásait látogatjuk meg. Ezt követően felkeressük Dél-India leírhatatlan szépségű államát, amelyet méltán neveznek Isten saját országának.

Az ember alkotta csodák után Kerala hátsó vizein hajózva a természet alkotta csodákat ismerhetjük meg. A nyüzsgő nagyvárosok után a vidék bája és derűje teszi teljessé utazásunkat.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2019-10-24 - 2019-11-01 399 900  Ft/fő-től
2019-11-28 - 2019-12-06 399 900  Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

 • körutazás
 • városlátogatás
 • március 15-i hétvége
 • novemberi ajánlat
 • őszi szünet
 • október 23-i hét
 • Távoli Tájakon

Program

1.nap

Elutazás Budapestről a menetrend függvényében, éjszaka a repülőn.

2.nap

Megérkezés India fővárosába, Delhibe a reggeli órákban. India, ez a szó, különböző képeket idéz föl bennünk a misztikus országról, a maharadzsákról, tigrisekről és elefántokról, Gandhiról és a Brit Birodalomról. Mesés gazdagsága és színes kultúrája évszázadokon keresztül lenyűgözte a felfedezőket, és rabul ejti a mai kor utazóját is. Transzfer a szállodába, bejelentkezés (csomagszoba), majd városnézés először Ó-Delhi-ben. Megcsodálhatjuk az 1648-ban épített Vörös Erődöt, az egykori mogul hatalom jelképét. Nevét jellegzetes színű homokkőből épült falairól kapta. Ezt követően meglátogatjuk India legnagyobb és legpompásabb mecsetét, a Jama Masjid mecsetet, vagy más néven Pénteki mecsetet. A mecset vörös homokkőből, márványból és fekete ónixból épült. Két minaretje, három kupolája és három pulpitusa van, hogy a hatalmas tömeghez egyszerre három imám beszélhessen. Utazás riksával az óvárosban. Délután a városnézés Új-Delhi nevezetességeivel folytatódik. Ezt a negyedet angol gyarmatosítók tervezték és építették. Széles sugárutak, zöldellő parkok és elegáns épületek jellemzik. A nap utolsó állomása az India Kapu, valamint a Parlament épülete. Szállás és vacsora Delhiben.

GO India from Joshua Morin on Vimeo.

3.nap

A reggelit követően kijelentkezés, majd látogatás az impozáns Kutab Minar toronynál. A Hindusztán hetedik csodájaként ismert műemlék XI. sz.-i mesterek remekműve. Ezt követően utazás Jaipurba (6 órás út), a híres rózsaszínű városba, amelynek története évszázadokra vezethető vissza. A megérkezést követően szabad program, bejelentkezés a szállodába, vacsora.

4.nap

Reggeli után elsőként, a városközponttól fél óra autóútra található Amber erődöt keressük fel. Az erőd szolgált otthonául a rádzsput uralkodóknak mialatt Jaipur épült. A várpalota bejáratához elefántháton utazunk (lehetőség van dzsippel való megközelítésre is). Az erős falak számtalan lélegzetelállító palotát, templomot, csarnokot és gyönyörűen művelt kertet rejtenek. Pazar kilátás tárul elénk a hegy ormára épített erődből, ahonnan rálátunk a Maota tóra és a történelmi óvárosra is. Visszafelé úton meglátogatjuk a Szelek palotáját, amit 1799-ben építettek. A vörös és rózsaszín homokkőből épített épület a hölgyeknek készült, hogy szemügyre vegyék a falakon kívüli világot anélkül, hogy megpillantsák őket. Luxus és gyönyörű környezet kényeztetette a hárem hölgyeit, ám ?börtön? volt a javából a palota. A maharadzsa városi palota együttese ékes példája annak, hogy micsoda gazdagság övezte a rádzsput uralkodókat. A nap utolsó állomása a Jantar Mantar, azaz a Csillagvizsgáló, amelyet 1726-ban építettek, de a mai napig vizsgálják vele a csillagokat, sőt időjárás előrejelzésre is használják. Szállás, vacsora.

5.nap

Reggeli után kijelentkezés majd utazás Agrába (6 órás út). Menetközben látogatás Fatehpur Sikriben, az egykori uralkodói székhelyen, ahonnan a szárazság miatt kiköltöztek a lakosok és közel 300 éve nem használnak, mégis eredeti állapotában maradt fenn. Kirándulás Agra leghíresebb szentélyéhez, a Taj Mahalhoz, melyet a szerelem emlékművének is mondanak. India talán legismertebb épületén 1630-tól 22 éven át 20000 munkás dolgozott. India és a Taj Mahal - elválaszthatatlan fogalmak. Nincs ember, aki India említése hallatán először ne az örök szerelem csodás emlékművére gondolna. A világ csaknem valamennyi nagy műemléke egy-egy nép vallásos áhítatának vagy egy uralkodó hiúságának eredménye, de a Taj Mahal kivétel. Szállás, vacsora.

6.nap

Reggeli után látogatás az Agra Erdődben, amely élő példája a mogul építészetnek, a 16. században az erőd biztonságos falai között őrizték a fegyver- és kincstárat, illetve az egyéb birodalmi tartalékok nagy részét. Délután visszautazás Delhibe, szállás és vacsora.

7.nap

Felejthetetlen körutazásunk után irány a Pálmafák földje, kora reggel Cochinba repülünk. A város évszázadokon át volt a mesés India tengeri kapuja, ahol ma is békésen élnek együtt keresztények, zsidók, hinduk és muzulmánok. Mi is meglátogatjuk az 1502-ben épült Szent Ferenc templomot és a 17. századi zsinagógát, sétálunk a régi világ hangulatát idéző keskeny utcákon és a tengerparton, ahol a kínai halászhálókkal ismerkedhetünk. Szállás és vacsora Cochinban.

8. nap

Kerala 'Isten saját országa', így emlegetik a helybéliek. A kedves, barátságos emberek szerint azért ilyen páratlanul szép, mert az Isten saját magának teremtette. Kesudió, földimogyoró, dohány, tea, bors, minden talpalatnyi helyen kihajt valami. És kókuszpálma minden mennyiségben. Egész napos hajókirándulás a kanyargó csatornák, árnyas lagúnák, erdős szigetek és labirintusszerű holtágak között. Ebéd a hajón, kora este búcsúvacsora, majd este/éjjel transzfer a repülőtérre és hazautazás.

9.nap

Hazaérkezés Budapestre.

Tudnivalók

 • Utazás időtartama: 9 nap/6 éjszaka
 • Utazás: menetrenszerinti járattal
 • Ellátás: félpanzió
 • Vízumdíj ügyintézéssel: 22 000 Ft/fő
 • Kötelező borravaló: 5 USD/fő/nap

Fakultatív programok

Kathakali zenés előadás:  5 000 Ft/fő
Szoba átöltözésre + vacsora: 15 000 Ft/fő

Menetrend

2018.11.29. (Qatar)

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Doha (DOH) 16:25 23:55
Doha (DOH) - New Delhi (DEL) 02:25 08:25
Cochin (COK) - Doha (DOH) 03:35 06:20
Doha (DOH) - Budapest (BUD) 08:00 12:05

2019.01.24 - 02.01. (Emirates)

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Dubai (DXB) 14:40 23:05
Dubai (DXB) - New Delhi (DEL) 04:30 09:10
Cochin (COK) - Dubai (DXB) 04:30 07:05
Dubai (DXB) - Budapest (BUD) 08:25 11:40

2019.03.14 - 03.22. (Qatar)

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Doha (DOH) 16:25 23:55
Doha (DOH) - New Delhi (DEL) 02:25 08:25
Cochin (COK) - Doha (DOH) 03:35 06:20
Doha (DOH) - Budapest (BUD) 08:00 12:05

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Térkép

Indulási időpontok

2019.10.24 Repülővel 9 nap 7 éjszaka | 399 900  Ft/fő-től Tovább
2019.11.28 Repülővel 9 nap 7 éjszaka | 399 900  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›