Körutazás Íroszágban

Írország, Írországi körutazás, Dublin-Kilkenny-Killarney-Limerick-Galway

7 nap 6 éjszaka
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2022.08.12 - 2022.08.18
464 900 Ft / fő
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj

Tulajdonságok

  • körutazás
  • 6-8 napos utak
  • városlátogatás

Program

1. nap

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, németországi átszállást követően érkezés Dublinba a déli órákban. Érkezést követően autóbuszos városnézés az ír fôvárosban, amely a Liffey folyó parján fekszik. A folyó első hídja a Thomas Matthew híd még 1014-ben épült, a városnézés során elhaladnak a másik hires híd, a Félpennys híd mellett. Az évszázadok során az írek mellett éltek itt vikingek, normannok és más népek is, a máig érezhető legnagyobb hatást azonban kétségkívül az angolok tették a város fejlődésére, amely 1652 óta Irország fővárosa. A György korabeli építészet nyomaival lépten nyomon találkozhatnak a buszból kitekintve, a Merrion téren koncentráltan is láthatják a rézkopogtatókkal ellátott jellegzetes színes ajtókat. Végighajtanak a város főutcáján a széles O’Connell streeten, érintik a normann stílusú dublini várat is. Elhaladnak az ország legrégebbi egyeteme, a Trinity College épülete mellett, mely egy korábbi kolostor épületében 1592-ben kezdte meg működését I.Erzsébet angol királynő parancsára, és olyan hírességek koptatták padjait mint Jonathan Swift, Oscar Wilde és Samuel Beckett. A Gulliver írójának neve összekapcsolódik a városnézés során megtekintett St. Patrick Székesegyházzal is, mert Jonathan Swift valaha itt prédikált. A városnézés során megállnak a Guinness Storehouse-nál, amely Európa egyik legnagyobb sörfőzdéje. Az Arthur Guinness által megalkotott fekete sör innen indult világhódító útjára és népszerűsége ma is töretlen. A többemeletes raktárépület egy része ma már leginkább turisztikai célokat szolgál. Megismerkedhetnek a sör készítésének folyamatával, a híres márka történetével és természetesen a sörkóstolás sem marad ki a programból. Transzfer a Dublin környéki szálláshelyre a késő délutáni órákban.

2. nap

Továbbutazás Dublinból déli irányba, Wicklow megyébe. Délelőtt megtekinthetik a Powerscourt ház csodálatos kertjét, ahol a japán és az olasz kertépítészet szépségében gyönyörködhetnek. A mintegy 19 hektáros terület igen népszerű a rendezők körében, több romantikus játékfilm helyszínéül is szolgált. A kerti séta után Glendalough-ban ( magyarul “Két tó völgye” ) folytatódik a nap programja. Ritka szép természeti környezetben tekinthetők meg a VI. században Szent Kevin által létrehozott kolostoregyüttes romjai. A nap végén idő függvényében rövid megálló a megalitikus korból származó emléknél, a Bronwshill Dolmennél. Szálláshely Kilkenny térségében.

Ireland from Jonathan Haring on Vimeo.

3. nap

Reggeli után városnéző séta Kilkennyben a Nore folyó partján fekvő középkori hangulatú városkában, melynek kanyargós utcáin igen sok korabeli épület található és amely a vörös sörről is ismert. Lehetőség a szépen bútorozott Kastély megtekintésére. Az utazás Cashel Sziklája felé folytatódik. Az ezer évvel ezelőtt még királyi székhelyként funkcionáló település maradványai, a híres templom és torony egy 60 m magas sziklán tornyosulnak a táj fölé. A következő megállóhely a XV. században épült Cahir vára, mely a mai napig viszonylag érintetlenül megtekinthető. Érkezés a Killarney Nemzeti Park térségében lévô szálláshelyre ahol két éjszakát tölt a csoport.

4. nap

A túra következő állomása az Iveragh-félsziget, melynek panorámaútja, a híres Kerry-gyűrű páratlan természeti szépségeket tartogat (pl. Molls Gap, „Hölgyek kilátója” stb. ). Megállók a völgyekkel és tavakkal tagolt táj legérdekesebb pontjain. Délután lehetőség a viktóriánus Muckross Ház és kertjének megtekintésére. Visszatérés a szálláshelyre az esti órákban.

5. nap

Továbbutazás a történelmi Limerick térségébe. Először a Bunratty Vár és skanzenben megismerkedhetnek Írország különböző tájegységeinek szokásaival, építészetével. Ezt követően utazás a holdbéli tájhoz hasonlatos Burren karsztvidék misztikus tájain. Megállás a 200 m-rel az Atlanti-óceán fölé magasodó Moher szikláinál. Szállás a hangulatos kisváros Galway térségében.

6. nap

Reggel rövid ismerkedés Írország nyugati kapujával, Galway-vel, ahol a legenda szerint Kolombusz Kristóf imádkozott egyik tengerre szállása előtt. Ezt követően átszelik az Ír-szigetet keleti irányban. Útközben meglátogatják a Shannon folyó közelében épült kora keresztény emléket, a 6. századból származó Clonmacnoise Monostor maradványait. A monostor a 7. és 10. században élte fénykorát, királyi temetkezőhelyül is szolgált, jelenleg a katedrális romjai, két körtorony és három kelta kereszt tekinthető meg viszonylagos épségben. Útban a főváros felé Kilbeggan-ben megismerkedhetnek a whisky készítés fortélyaival a Locke lepárlóban. Érkezés a dublini szálláshelyre a kora esti órákban. Este kellemes sétát tehetnek a Liffey folyó partján, és mivel Dublin talán esténként éled fel igazán, feltétlenül érdemes elvegyülni a helyi lakosok között és kipróbálni a fiatalokkal teli, nyüzsgő Temple Bar negyed hangulatos pubjainak valamelyikét.

7. nap

Délelőtt szabad program az ír fővárosban. Látogassanak el a Trinity College-ba, melynek könyvtárában számtalan középkori ír kódexet őriznek, köztük van a híres kelta könyvritkaság a Book of Kells is. Innen az egyetemtől a Váci utcához hasonló Grafton Street sétálóutcán át juthatnak el a város központi parkjához, a St.Stephens Green-hez. Kora délután transzfer a repülőtérre, átszállás Németországban, érkezés Budapestre az esti órákban.

Tudnivalók

  • A díj a feladott poggyászt tartalmazza.
  • Helyszínen fizetendő belépőjegyek 85 EUR/fő
  • Utazás: a Lufthansa járataival átszállással, az országon belül autóbusszal
  • Elhelyezés: 3*-os szállodák 2-3 ágyas szobáiban
  • Ellátás:félpanzió
  • Minimum létszám: 18 fő

Menetrend

2022.07.08., 29.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Frankfurt (FRA) 06:30 08:15
Frankfurt (FRA) - Dublin (DUB) 10:20 11:20
Dublin (DUB) - Müchen (MUC) 17:55 20:55
Müchen (MUC) - Budapest (BUD) 22:05 23:40

2022.08.12.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Frankfurt (FRA) 06:30 08:15
Frankfurt (FRA) - Dublin (DUB) 10:20 11:20
Dublin (DUB) - Frankfurt (FRA) 17:45 21:05
Frankfurt (FRA) - Budapest (BUD) 22:25 23:40

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

2022.08.12 Repülővel 7 nap 6 éjszaka 464 900 Ft / fő Tovább
Még több időpont ›