Málta szépségei

Málta, Málta szépségei , Málta

A híres lovagrend mediterrán szigetei történelmi nevezetességeket és páratlan természeti kincseket kínálnak. A leírhatatlan szépségű Kék Barlang, a főváros középkori erődrendszere, a búvárkodásra csábító kristálytiszta víz, a hangulatos halászfalvak és a kaktuszfügéből készült finomságok mind élménydús kikapcsolódást garantálnak.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2021-09-05 - 2021-09-10 199 900  Ft/fő
Még több időpont ›

Tulajdonságok

 • körutazás
 • hosszú hétvége
 • pünkösd
 • városlátogatás
 • őszi szünet
 • 6-8 napos utak
 • Nyugat-és Dél-Európa

Program

1. nap

Indulás Budapest Liszt Ferenc repülőtérről. Érkezés után transzfer a szállodába.

2-5. nap

Fakultatív kirándulások, pihenés a tengerparton, vagy a szállodában.

Egész napos kirándulás hajóval Gozo-ra

A legenda szerint az a hely, ahol Calypso elbűvölte Odüsszeuszt és hét évig révületben tartotta. Az út során ellátogatunk Xahra-ba, ahol a megalitikus Ggantija templomot tekintjük meg. A szigeteken ez a legősibb templom több mint hétezer éves múltra tekint vissza (régebbi, mint a piramisok). Tovább haladva Gozó délnyugati része felé Dwejrat nézzük meg, majd továbbutazás Xlendi halászfaluba. A kirándulás Gozo fővárosában ér véget, Victoria-ban a katedrális megtekintésével. Itt szabadidőt biztosítunk vásárlásra is, végül Mgarr-on keresztül érkezünk vissza a szállodába.

Egész napos ismerkedés Málta szépségeivel.

A kézművesiparáról híres Ta'Qali az első állomásunk, ahol eredeti máltai kézműves termékek vásárlására nyílik alkalom. Továbbutazva látogatást teszünk Málta legősibb városába Mdina-ba, amelyet a helyiek csak a "Csendes városként" neveznek. Megtekintjük a Szent Pál katedrálist kívülről, majd kiérve a várfalhoz lélegzetelállító panoráma tárul elénk. 5D-s, 30 perces mozifilmet is megnézünk Málta történelméről. Mdina után Rabatban keressük fel a Szent Pál katakombákat. A program végén Málta történelmi fővárosát, Valettát tekintjük meg. Először a felső Barakka kertből gyönyörködünk a csodás kilátásban a Grand Harbour-ra, majd kellemes sétát teszünk a Szent János Társ katedrálishoz, ahol a katedrálist és annak legdrágább kincsét, Caravaggio festményét tekintjük meg, végezetül a Nagymesterek palotájába pillantunk be, amely ma elnöki rezidencia és egyben Valetta legnagyobb becsben tartott palotája.

Malta from Oliver Astrologo on Vimeo.

Fél napos Blue Grotto & Marsaxlokk

Wied iz-Zurrieq városka érintésével érkezünk meg a festői szépségű Blue Grotto-hoz (Kék barlang) ahol időjárás függvényében hajóra szállunk (ennek díja a helyszínen fizetendő, 8 EUR/fő) megcsodáljuk az izgalmas és színes barlanghasadékokat. Ezután elutazunk a sziget legdélebbi pontján fekvő halászfaluba Marsaxlokk-ba ahol a szabadidő alatt lehetőségünk nyílik vásárlásra. Ennek a városkának az öblében találjuk a legtöbb, élénk színekkel tarkított halászcsónakokat a luzzukat.

Egész napos hajó kirándulás Comino szigetre 

Ezen a kiránduláson lehetőség nyílik búvárkodásra, fürdőzésre Comino szépséges öbleiben. Hajózásunk során elhaladunk Málta nevezetes partszakaszai mentén, érintve a St. Paul’s szigeteket és a Kék Barlangot. A program Hop-on-Hop-off hajóval történik és angol nyelvű, transzfert a mólóhoz (pár perces séta) és ebédet nem tartalmaz.

6. nap

Szabad program, transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre a menetrend függvényében.

Fakultatív programok

Gozo kirándulás (min. 15 fő) 25 900 Ft/fő
Málta szépségei (min. 15 fő) 23 900 Ft/fő
Blue Grotto/Marsaxlokk (min. 15 fő) 12 900 Ft/fő + 8 EUR/fő hajójegy

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Málta (MLA) 13:30 15:45
Málta (MLA) - Budapest (BUD) 15:25 17:40

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Tudnivalók

 • Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó 2.5 EUR/fő.
 • Utazás: közvetlen menetrendszerinti repülőjárattal
 • Elhelyezés: 4*-os partközeli wellness szállodákban
 • Ellátás: büféreggeli, fakultatív vacsora felár ellenében előzetesen kérhető
 • Minimum létszám: 15 fő

Útvonal

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

2021.09.05 Repülővel 6 nap 5 éjszaka | 199 900  Ft/fő Tovább
Még több időpont ›