Mexikó - A maya és az azték kultúra nyomában

Mexikó, Mexikói körút , Cancun

Körutunk középpontjában a maja és azték emlékek állnak, de mivel Mexikó igen sokszínű ország, arra törekedtünk, hogy minél több arcát ismerjék meg a rendelkezésre álló idő alatt. Az ország természeti adottságai is nagyon sokrétűek, északi részén homoksivatag és préri terül el, míg délen esőerdők tarkítják. Az országot bejárva találkozhatnak homokos tengerparti szakaszokkal, elbűvölő szépségű szigetekkel, hegyekkel, dzsungelekkel és lélegzetelállítóan szép tengerpartokkal.A megametropolisz fővárostól egészen kis falvakig is eljutnak és a múlt öröksége mellett a mai lakosok mindennapjaiba is betekinthetnek.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2019-11-09 - 2019-11-22 689 900  Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

 • körutazás
 • homokos tengerpart
 • világörökség
 • városlátogatás
 • Távoli Tájakon

Program

1. nap

Budapest - Mexikóváros

Elutazás Budapestről az Air France/KLM menetrend szerinti járatával a kora reggeli órákban, átszállással. Érkezés Mexikóvárosba a délutáni órákban, majd transzfer a szállodába, ahol az első két éjszakát töltjük. 

2. nap

Mexikóváros

Reggeli után, a világ egyik  legnagyobb terén, a Zocalo-n indul városnéző programunk. A történelmi negyedben található főtér egyik ékessége, a Catedral Metropolitana, a legnagyobb Dél-Amerikában és az építészeti stílusok különleges kombinációja. Tövében 1790-ben találtak rá a XV. században elásott időkapszulára, egy hatalmas bazaltmedálra, amely az  aztékok többszázezer évet felölelő csillagászati adatait mutatja. Következő állomásunk a Nemzeti kormánypalota, amely a vezérkar és a nemzeti kincstár székhelye. Ezután a Soumaya Múzeumba látogatunk el, ahol többek között Rodin, Picasso, Van Gogh, Monet remekműveit csodálhatjuk meg.

24 hours in Mexico City from Mexico City on Vimeo.

3. nap

Mexikóváros - Puebla

Reggeli a szállodában, látogatás a város legnagyobb parkjában, a Bosque de Chapultepec-ben található Antropológiai múzeumban, ahol a spanyol hódítások előtti korból származó, páratlan értékű műkincsekkel, az azték, a tolték és a maya kultúra jelképeivel ismerkedünk meg. Következő állomásunk Mexikóváros védőszentjének temploma, a Guadalupe-i Szent Szűz bazilika, ahol sötétbőrű mesztic nő képében jelent meg a Szűzanya 1531-ben. Ezt a csodát eleveníti meg az itt kialakult parkban a sokféle kegytárgy, templom és szoboregyüttes. A fővárostól északra fekszik az UNESCO Világörökségének része, Teotihuacán, ahol a Nap és a Hold piramis tetejéről megcsodáljuk azt a romvárost, amely több évszázadon át  épült, és amelyet egykor a világ 5 legnagyobb települése között tartottak számon. A Holtak sugárútja (Calzada de los Muertos) köti össze a két nagy piramist, mindkét oldalán elegáns és rendeltetésüket tekintve rejtélyes platformok sorakoznak. A program végén útra kelünk az 5450 méter magas, monumentális Popocatepetl vulkán lábánál fekvő Puebla-ba.

4. nap

Puebla - Acapulco

Az alapítása utáni évben, 1532-ben a spanyol királyné a Ciudad de los Ángeles, magyarul Az angyalok városa nevet adományozta a településnek. Városnézésünk során bóklászunk a 4000 koloniális palota történelmi negyedében, annak főterén, a  Zocalo-n, az El Parian bolhapiacon, megnézzük a székesegyházat és a Rosario kápolna aranyoltárát. A városnézés után elmegyünk egy gazdag élelmiszerpiacra, a zsúfolt, trópusi gyümölcspultok, a mexikói tipikus húskészítmények, az orrot csiklandozó lacikonyhák bevezetnek bennünket Mexikó gyomrába. Ezután elindulunk Acapulco felé. Szállás: H. Elcano Acapulco 4*

5. nap

Acapulco

A  Csendes-óceán fenséges partján, pálmafák alatt pihenhetjük ki az előző napok fáradalmait és egy fakultatív délelőtti városnézésen megcsodálhatjuk a gyönyörű Acapulco-i öblöket.  A sziklameredélybe ugrók bravúros bemutatója zárja ezt a kis túrát. Szállás: H. Elcano Acapulco 4*. 

6. nap

Acapulco - Taxco

A mai napot szintén pihenéssel vagy fakultatív kirándulással tölthetjük el. Lehetőség nyílik ellátogatni a Palma Sola régészeti parkba, ahonnan csodás kilátás nyílik az Acapulco-i öbölre és ahol egy ősrégi, helyi civilizáció sziklába vésett, kissé ezoterikus rajzolatai a múlt embereinek bölcsességét izézik meg. Ezután bekukkantunk a spanyolok által épített San Diego erődbe. Délután útra kelünk Taxco-ba. Szállás: H.Monte Taxco

7. nap

Taxco - Merida

Az 1754 méter magasban épült Taxco a gyarmati korban élte virágkorát, köszönhetően ezüstben dúskáló bányáinak. Világszerte keresettek az itt készült tradicionális és modern tervezésű tárgyak, ékszerek. A szűk, kanyargó  utcácskák fehérre meszelt meseházai között feljutunk a kisváros központjába, ahol megnézzük a Szent Prisca-nak szentelt templomot. Kőfaragásoktól, díszektől roskadozó homlokzata  a spanyol barokk-rokokó remek példája. Építtetője az a José de la Borda, aki kora teljes Amerikájának, ha nem a teljes világnak a leggazdagabb mágnása volt. Természetesen lehetőségünk lesz arra is, hogy a városka piacán vagy a csalogató szalonokban ezüstöt vásároljunk. Az esti órákban továbbrepülünk Meridába. Szállás: H. El Conquistador vagy hasonló. 

8. nap

Merida

A modern Mérida a Yucatán szövetségi állam fővárosa. Történelme a mayák egykori városával indul, majd folytatódik a spanyol ferencesek, páncélos hódítók és magas rangú, a spanyol király köreihez tartozó családok letelepedésével. A reggeli városnézés után elutazunk Uxmal romnegyedéhez. Az erdei sétán átböngésszük a Varázsló piramisát, az apácazardát maya euro jelekkel, megmásszuk a főpap piramisát. Ezután bemegyünk egy olyan kakaómúzeumba, ahol megismerjük ezt a világot átformáló növényt, kilessük a park állatkertjében a jaguárt és részesülünk egy kakaó szertartás áldásában. Szállás: H. El Conquistador vagy hasonló.

9. nap

Merida

Reggeli után egy igazi koloniális élmény vár ránk a Hacienda Sotuta de Peon ültetvényen! A mai ember számára is igen szemrevaló vidéki kúria, a mangofák, a kattogó ipargépek azt a kort idézik, amikor a zöld arany, azaz a henequen nevű agavé termesztéséből és feldolgozásából dúsgazdagság számazott. A túra során kimegyünk az ültetvényre, majd úszunk egy selymes vizű  cenote-ban, magyarul barlangban. Felfrissülésünk után tovább utazunk Tecoh városkába, egy érintetlen településre, veszünk friss cipót és szóba elegyedünk a helyi vetőmagboltossal. Késő délután visszatérünk Meridába. Szállás: H. El Conquistador vagy hasonló.

10. nap

Izamal-Chichen Itza - Cancún

Reggeli, majd  utunkat Cancun felé vesszük. Megállunk Izamal-ban, a sárga városban és megnézzük a II. János Pál pápa által is meglátogatott grandiózus ferences rendi kolostort. Ezután megyünk a leglátogatottabb maja-tolték romvárosba, amely az UNESCO világörökség része, 2007-től a világ 7 új csodájának egyike. Ott tornyosul előttünk a maják Kukulkán, később a toltékok Quetzalcoatl nevű tollaskígyó  istenének piramisa, az a magasztos épület, amiről leolvasható a tudós papok  hihetetlenül  precíz világismerete. A toltékok koponya terasza pedig arról tanúskodik, hogy egy hatalom hogyan demonstrálta erejét az odalátogató idegenek előtt.  Ebben a városban is gyakorolták  az emberáldozat rítusát. A hatalmas  labdajéték stadion elgondolkodtatja az utókort arról, hogy a falain ma is kivehető domborművek milyen emberi hősöket áldoztak isteneiknek, hogy az emberszívet lakmározó sas, a karmos szörnyeteg jaguár jelvények mit is képviseltek a maja-tolték kultúrában. A program végén továbbutazunk Cancún-ba. Szállás: H. Krystal 4* 

4k Paradise: Cancun from Kevin Luiz on Vimeo.

11-12. nap

Cancún

Pihenés, strandolás vagy fakultatív kirándulás. Lehetőség nyílik ellátogatni Xcaret csodaszép tengerparti öko/aquaparkba, amelyben akvárium, állatkert, barlangfolyó található. Felár ellenében  lovagolni, búvárkodni is lehet vagy delfinekkel is úszkálhatnak. A nap csúcspontjaként az ősi maja labdajáték bemutatója, illetve az ország legszínvonalasabb folklór együttesének táncelőadása zárja a programot. Tulum a rejtélyes égből leszálló maya isten városa, amely egy gyönyörű tengerparti sziklafalra és teraszra épült. Fénykorában, a XIV. században korallzátony által védett öblében kulcsfontosságú árucikkek mint, pl. kakaóbab, obszidián, só cseréltek gazdát. Xel-Ha egy csodálatos park édes barlangvízzel és sós tengerrel. Úszhatunk a kristálytiszta hullámokban vagy búvárkodhatunk a trópusi halak társaságában. Biciklizhetünk az öko útvonalon, kis múzeumokban pedig tanulmányozhatjuk a leguánok, színpompás lepkék, burjánzó növények életét. Szállás: H. Krystal 4* 

13. nap

Cancún - Budapest

Pihenés, strandolás. A délutáni órákban transzfer Cancun reptérre, majd hazautazás Budapestre.

14. nap

Érkezés Budapestre

Fakultatív programok

All inclusive felár Cancunban 31 500 - 34 900 Ft/fő
Fakultatív Acapulco városnézés 21 000 Ft/fő
El Veladero Nemzeti Park 21 000 Ft/fő

Tudnivalók

 • Utazás: az Air France / KLM menetrend szerinti járataival egy európai átszállással, Taxco és Merida közt belső repülőjárattal
 • Elhelyezés: 4*-os szállodákban (kivéve Puebla 3*)
 • Ellátás: a körutazás során büféreggeli, a cancuni üdülés alatt all inclusive ellátás felárért választható
 • Minimum létszám: 15 fő
 • A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet az utazás teljes útvonalára, a programokat magyar nyelvű idegenvezetéssel.
 • Helyszínen fizetendő költségek (belépők és egyéb költségek): 100 USD

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Párizs(CDG) 06:00 08:30
Párizs (CDG) - Mexikó(MEX) 11:35 16:55
Cancun (CUN) - Párizs(CDG) 19:35 11:10
Párizs (CDG) - Budapest (BUD) 13:20 15:30

menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Térkép

Indulási időpontok

2019.11.09 Repülővel 14 nap 12 éjszaka | 689 900  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›