Advent Berlinben

Németország, Berlin , Berlin

A német főváros az adventi időszakban is Európa egyik leglátogatottabb városa. Építészeti alkotásai, műemlékei, gazdag kulturális látnivalói mellett méltán híres karácsonyi kirakodóvásárairól is, melyek forgatagában elvegyülve finom forraltbor, forrócsoki és a különféle német wurst-ok kóstolása közben rengeteg karácsonyi ajándék, csillogó karácsonyfadíszek, kézműves termékek, ékszerek, finomságok, bőr- és szőrmeáruk közül válogathatunk. Fröhliche Weihnachten!

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2019-12-05 - 2019-12-07 69 900  Ft/fő-től 57 500  Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

  • körutazás
  • advent
  • városlátogatás

Program

1.nap

Elutazás Budapestről az esti órákban, érkezés Berlin Schönefeld repülőtérre. Transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés.

2.nap

Reggeli után félnapos autóbuszos városnézésre indulunk helyi idegenvezetővel. Berlin Németország fővárosa, a politika, média, kultúra és tudomány egyik fontos európai központja, egyike Európa leglátogatottabb nagyvárosainak. A Spree folyó partján fekszik.

Városnéző túránkat Berlin keleti felében kezdjük, annak főbb nevezetességeivel. Elsőként az Alexanderplatz-hoz látogatunk a híres TV-toronnyal, mely Németország legmagasabb épülete. A hangulatos és elegáns Unter den Lindenen eljutunk az athéni Akropolisz mintájára épült Brandenburgi kapuhoz, amely ma Berlin egyik jelképe. Szomszédságában található a berlini dóm és a Múzeum-sziget, mely 1999 óta a világörökség része. Következő állomásunk a különleges arculatú Postdamer Platz, amely a város kettéosztása idején pont határon feküdt, így pusztaság volt. A 90-es évek elején teljesen új negyed nőtt ki a földből, modern épületeivel Berlin új központjává vált. Utunk következő állomása a Vörös Városháza (Rotes Rathaus) Berlin szenátusának és a mindenkori polgármester székhelye. A Brandenburgi kapu közelében található az 1884 és 1894 között épült Reichstag. 1933. február 27-én egy tűzvész elpusztította az épületet. 1999 óta a Bundestag székhelye. . Tartalmas és látnivalókban gazdag városnéző programunk után szabadidő keretében meglátogathatjuk Berlin hangulatos és látványos karácsonyi kirakodóvásárait, ahol kedvünkre nézelődhetünk és vásárolgathatunk.

3. nap

Reggeli után félnapos fakultatív program a Havel-folyó partján épült Potsdamba, mely Brandenburg tartomány központja és egyben legszebb települése. Helyi közlekedéssel jutunk el az egykori porosz királyi székhelyhez, melynek fenséges építészeti emlékei, elegáns parkjai lenyűgözik az idelátogatókat. Óvárosát 1990-ben az UNESCO a Világörökségek közé sorolta. Potsdam 300 évvel ezelőtt lett Európa egyik legszebb királyi városa. Az UNESCO által védetté nyilvánított terület 500 hektárt és 150 műemléki épületet foglal magába, melyeket 1730-1916. között építettek. A legtöbb látogató számára Potsdam fő attrakciója a Sanssouci Park. Benne találhatók a város legimpozánsabb épületei, a Sanssouci Palota, az Új Palota és a Charlottenhof Palota. A Világörökségek közé tartozó Sanssouci Palotát Nagy Frigyes megbízására kezdték építeni 1745-ben. Az uralkodó nyári rezidenciájának készült rokokó stílusban, alatta hatalmas parkkal, amit Versailles mintájára alakítottak ki teraszokkal, szökőkutakkal, márványszobrokkal, és egy kínai teaházzal. Miután kigyönyörködtük magunkat a város szépségeiben, visszatérünk Berlinbe, és folytatjuk annak meghódítását.

Berlin legismertebb bevásárlósétánya a Kurfüstendamm, ahol számos üzlet, hotel és étterem található. Az egykori Nyugat-Berlin leghíresebb látnivalója a Vilmos császár emléktemplom (Kaiser-Wilhelm-Gedächnis-Kirche) a Breitscheidplatzon, a Kurfürstendamm sugárút végén. 113 méteres tornyával egy időben Berlin legmagasabb épülete volt, ma a második világháborús bombázások szemléletes emlékműve a berlini állatkert szomszédságában. A Checkpoint Charlie a leghíresebb katonai ellenőrzőpont volt a Vasfüggöny berlini szakaszán. Hazaindulás Budapestre a késő esti órákban a Wizz Air menetrendszerinti járatával.

Menetrend

Honnan - hova Indulás Érkezés
Budapest-Berlin 19:30 21:00
Berlin-Budapest 21:35 22:55

Tudnivalók

  • Utazás időtartama: 3 nap / 2 éjszaka
  • Időpont: XII.5.
  • Utazás: közvetlen menetrendszerinti járattal
  • Elhelyezés: 3*-os szállodában Berlinben.
  • Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora felár ellenében
  • Minimum létszám: 15 fő

Indulási időpontok

2019.12.05 Repülővel 3 nap 2 éjszaka | 69 900  Ft/fő-től 57 500  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›