Skandináv körutazás Oslo-Bergen

Norvégia, Oslo és környéke, Oslo

Norvégia nagyon sok utazó kedvenc országa, hisz a kristálytiszta levegő, a tenger kéksége, a fjordok mélysége és változatossága, bárkit képes elvarázsolni. Amíg elérünk Oslóból, Geiló érintésével Bergenbe, annyi csodában lesz részünk, amivel sokáig tud töltekezni az ember. De a látványos természeti szépségek mellett, ne feledkezzünk el az érintett városokról is, amelyek ha a drágaságuk felett szemet hunyunk, nagyon is élhetőek. Oslo, Bergen mind egy-egy ékszerdoboz várja látogatóit, impozáns múzeumokkal, skanzenekkel, nagyon jó állapotban megmaradt viking hajókkal, vibráló hangulatú kikötőkkel, és persze kocsmákkal, kávézókkal, éttermekkel. Érdemes kipróbálni egy-egy tradicionális ételt is Norvégiában, mondjuk a Kjøttkaker-t (darált húsból készült gombóc különféle változata), ami nem hiányozhat egy étlap kínálatáról sem vagy a Lutefisk-et (lúgban áztatott tőkehal), amihez azért nagyobb bátorság kell.

A központi rendszerben jelenleg nem elérhetőek turnusok ehhez az utazáshoz. Foglaláshoz kérjük keresse fel irodáink egyikét!

Tulajdonságok

  • 4-5 napos utak
  • buszos városnézés
  • Észak-Európa
  • gyalogos városnézés

Program:

1.nap

Elutazás Budapestről érkezés Osloba. Transzfer a repülőtérről a szállodába, közben informatív városnézés. Oslo nem büszkélkedhet jelentősebb műemlékekkel és nevezetességekkel, mégis hangulatos, mondhatni: emberléptékű város, olyan, ahol szívesen sétál, gyalogol az ember. Már csak azért is, mert a főváros területének nagy részét erdő borítja. Számos, megtekintésre érdemes múzeuma, építészeti műemléke fákkal körülvéve többnyire a belvárosban található, és gyalogszerrel is könnyen elérhető. Szállásunk elfoglalása.

2.nap

Reggeli a hotelben, majd városnézés a norvég fővárosban. Első állomásunk a Gustav Vigeland életművét reprezentáló szabadtéri kiállítás megtekintése a Frogner Parkban. 192 gránit-, bronz- és vasból öntött szobor áll a gyönyörű parkban. A legjelentősebb közülük a 17 méter magas, egyetlen gránittömbből faragott oszlop, a Monolit. Innen az Operaházhoz utazunk, amely 2008 tavaszán nyílt meg, kívülről szemléljük és gyönyörködünk a látványban. Elhaladunk még a Királyi Palota és a Nemzeti Színház mellett is. Fakultatív módon látogatás a Fram Múzeumban. A múzeum egyértelmű fő attrakciója a FRAM sarkkutató szkúner, melyet a „pincétől a padlásig” bejárhatunk, megnézhetjük, hogyan éltek a múltszázad elei híres sarkkutatók, a sarkkutatás hőskorának nagyjai, milyen kis lélekvesztőn vágtak bele embert próbáló kalandjaikba, mely hajón dacoltak a tengerek hatalmas hullámaival és viharaival, a sarki jégtáblák hajót roppantó erejével, a sarkvidék zord időjárásával. Megtekinthetjük a fedélzetet, a kormányállást, a központi helyiséget, Amundsen kapitány kajütjét, a konyhát, a raktereket, a gépházat stb. Délután indulás tovább GEiloba, ahol szállásunk is lesz.

3.nap

A reggelit követően utazás autóbusszal Flamba. Útközben látogatás a Stegastein kilátónál, mely 650 méterrel magasodik az Sognefjord fölé. A rétegelt fából készült építmény harmonizál környezetével, a végén íves, edzett üveg korláttal határolt szerkezet pedig egy alázúduló vízesés érzetét kelti a végébe kisétáló látogatóban. Délután 2 órás hajókázás Flam és Gudvangen között a fjordokban (időjárás függő). Ezt követően folytatjuk utunkat Bergen városába, amelyet fenséges vízesések, buja zöld növényzet, kristálytiszta levegő, apró színes faházikók és virágokkal teli parkok jellemeznek. Szállás elfoglalása.

Stegastein from lichtscheinwelt on Vimeo.

4.nap

A reggelit követően városnézés Norvégia egyik legszebb városában. A város központi része a Bryggen, azaz a rakpart. Az itt sorakozó színes, csúcsos oromzatú, hanza stílusban épült fa házikók az UNESCO Világörökségéhez tartoznak. Különleges élmény sétálgatni közöttük, hiszen a szűk átjárókat nem kő, hanem hajópadló fedi. A haragoszöld, jéghideg tenger partján minden nap van halpiac. A rákok és kagylók közül válogathatunk, s akinek kedve van, megkóstolhatja a nyers lazacos szendvicset vagy a füstölt bálnahúst is. Délután szabad program, a város önálló felfedezése csoportvezetőnk kíséretében.

5.nap

Reggeli, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Várható menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Frankfurt (FRA) 06:30 08:15
Frankfurt (FRA) - Oslo (OSL) 10:00 11:55
Bergen (BGO) - Frankfurt (FRA) 12:35 14:35
Frankfurt (FRA) - Budapest (BUD) 16:45 18:15

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Tudnivalók

  • Utazás: Lufthansa menetrendszerinti járatával, egy átszállással
  • Elhelyezés: 3 csillagos szállodák, 2-3 ágyas szobáiban
  • Ellátás: reggeli
  • Minimum létszám: 20 fő
  • Belépőjegy a Fram Múzezumba: 8 EUR (helyszínen fizetendő)
  • Fakultatív vacsora 4 alkalommal: 50.000 Ft/fő

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

A központi rendszerben jelenleg nem elérhetőek turnusok ehhez az utazáshoz. Foglaláshoz kérjük keresse fel irodáink egyikét!