Barangolás az észak-olasz tóvidéken

Olaszország, Barangolás az Észak-Olasz tóvidéken , Como-i tó

Olaszországot északról az Alpok láncai övezik, melynek déli oldalán jégkorszaki gleccserek által kivájt mélyedésekben tisztavizű fjordszerű tavak húzódnak. Utazásunk során ellátogatunk Észak- Olaszország 4 legnagyobb tavához, a Garda- tóhoz, a Lago di Maggiore-hez, a Comoi-tóhoz, valamint az Iseo- tóhoz. A hangulatos tóparti települések sikátoros utcáikkal, színes házaikkal, gyönyörű villáikkal, buja, mediterrán növényzetükkel, s a környező hófödte hegycsúcsokkal lenyűgöző látványt nyújtanak.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2019-10-02 - 2019-10-06 114 900  Ft/fő-től 94 900  Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

 • körutazás
 • városlátogatás
 • 4-5 napos utak
 • Nyugat-és Dél-Európa

Program

1. nap

Elutazás a kora reggeli órákban Szlovénián keresztül Olaszországba. Útközben rövid pihenő, a finomságokat is tartogató, festői alpesi településen Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a csokoládés és ízes fánkokat. Továbbutazás a trieszti öbölhöz, ahol a Miramare kastély parkjában megcsodálhatjuk 3 ország (Olaszország, Szlovénia, Horvátország) tengerpartját is. A kastélyparkban tett séta, illetve rövid fakultatív kastélylátogatás után folytatjuk utunkat. Érkezés a szálláshelyre az esti órákban.

2. nap

Reggeli után utazás Veronába. Gyalogos városnézésünk során ellátogatunk az Aréna terére, a látványos Piazza Bra-ra, ahol megismerkedünk a város izgalmas történelmével. Majd a nyüzsgő piactérre, a Piazza Erbe-re érkezünk. Felkeressük az "Urak terét" (Piazza dei Signori), ahol megismerkedünk a Scala család történetével, megnézzük palotájukat és sírkertjüket. Közös sétánk a Capulet háznál, Romeó és Júlia történetének varázslatos helyszínén ér véget. Rövid szabadidő után, folytatjuk utunkat a Garda tóhoz, Sirmione félszigetére, mely már kétezer évvel ezelőtt is kedvelt üdülőhely volt. Fakultatív motorcsónak túránkon teljes képet kapunk erről a hihetetlenül szép tájról, a félszigetről, a tóról, a hegyekről, láthatjuk Maria Callas villáját, a híres Catullus grottát, és a tó mélyéről feltörő Boiola kénes vizű forrást is. Majd szabadprogram keretében sétálhatunk az elegáns üdülőhely virágokkal övezett utcáin, terein melynek során minduntalan feltűnik előttünk a tó keleti vagy nyugati medencéje. Tovább utazás a szálláshelyre, érkezés az esti órákban.

Lake Como - Italy (Mavic Pro) from Bigui_Photography on Vimeo.

3. nap

Reggeli után utazás Észak-Olaszország ékszerdobozához, a Comoi tóhoz. Séta az Alpok lábánál fekvő, festői Como városában, melyet még a rómaik alapítottak. Óvárosában híres kőfaragók munkáit láthatjuk, ahol hangulatos kis utcák, kávézók, éttermek, számtalan elegáns, színes kis üzlet, és a Dóm különleges épülete várják a látogatókat. Majd folytatjuk utunkat Tremezzoba, ahol megtekintjük a Villa Carlotta épületét. Délután áthajózunk a varázslatos Bellagio-ba, mely a Comoi tó gyöngyszeme. Az Y-alakú tó tükre két oldalról is körül öleli ezt a csodálatos helyet, mivel a városka egy félszigeten fekszik. Séta a meseszép parti sétányon gyönyörű palotákkal övezve. Szabadprogram után visszahajózunk Cadenabbiába. Utazás a szálláshelyre.

4. nap

Reggeli után utazás Olaszország második legnagyobb tavához, a hófödte csúcsokkal körülvett Lago Maggiore-hez. Délelőtt hajókirándulás a Borromei szigetekre (Isola Bella a kis szigetet szinte teljesen elfoglalja a Palazzo Borromeo kastélyépülete, ahol a XVII. századi olasz kertépítészet remekművében is gyönyörködhetünk, Isola Madre a tó legnagyobb szigete, Isola dei Pescatori). Délután Stresa elegáns üdülővárosát keressük fel, séta a Villa Pallavicini parkjának évszázados fái között, majd szabadprogram. Visszatérés a szálláshelyre.

5. nap

Reggeli után utazás a mélykékben pompázó, hatalmas, haragoszöld erdőséggel körül ölelt Iseo tóhoz. Rövid tóparti tartózkodás után tovább utazás Vicenzába, ahol a történelmi városközpontban Palladio épületeit tekintjük meg. Hazautazás rövid pihenőkkel, hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

Tudnivalók

 • Utazás: Légkondicionált autóbusszal
 • Felszállási lehetőségek:Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár
 • Elhelyezés:***-os szállodákban Lido di Jesolón (1 éjszaka), Lago di Como és Lago di Maggiore körzetében (3 éjszaka), 2 ágyas, zuhany/WC-s szobákban.
 • Helyszínen fizetendő kötelező hajójegyek: (Comói tó/Bellagio hajókázás, Borromei-szigetek hajókázás) 25 EUR/fő
 • Sirmione motorcsónak túra (min. 10 fő): 10 EUR/fő
 • Helyszínen fizetendő belépők: 40 EUR/fő
 • Ellátás: Kontinentális reggeli.
 • Minimum létszám:35 fő

Útvonal

Indulási időpontok

2019.10.02 Busszal 5 nap 4 éjszaka | 114 900  Ft/fő-től 94 900  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›

Olaszország

Olaszország minden egyes területének megvan a maga sajátossága; lehet gondolázni a romantikus Velencében, elmerülni a városok ókori és középkori emlékeiben és persze síelni a hegyekben. Ugyanakkor üdülővárosaiban a tenger, a napfény, a turisták forgataga és a nyüzsgő éjszakai élet nyújt kikapcsolódást. Kínálatunkból mindenki ízlésének megfelelően választhat. A közeli Észak-Adria hosszan elnyúló, lassan mélyülő tengerpartjának köszönhetően ideális nyaralóhely kisgyermekes családoknak.

Hasznos tunivalók az olaszországi utazáshoz