A Nápolyi-öböl kincsei

Olaszország, Capri- Sorrento- Amalfi , Nápoly

Üdvözöljük a pizza szülővárosában, az olasz csizma bokájánál! Nápoly igazi dél-olasz nyüzsgése, a Vezúv hihetetlen szépsége és a Pompeiben kétezer éve megállt idő olyan utánozhatatlan atmoszférát teremtenek, amit remekül kiegészítenek a Sorrentói-félsziget és a közeli Capri szigetének csodái.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2018-03-15 - 2018-03-20 134 900  Ft/fő-től
2018-04-26 - 2018-05-01 139 900  Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

 • körutazás
 • buszos városnézés
 • húsvét
 • kultúra
 • templomok
 • gyalogos városnézés
 • történelmi látnivalók
 • várak és kastélyok
 • gasztronómia
 • természeti csodák
 • hajózás
 • városlátogatás
 • városnézés
 • október 23-i hét

Program

1. nap

Budapest - Nápoly

Elutazás Budapestről a délelőtti órákban Nápolyba.Érkezést követően autóbuszos városnézés Nápolyban. A Posillipo-hegyről megtekinthetik a lábuk alatt elterülő Nápolyi-öbölt, a kimagasodó Vezúvot, a tenger kékjéből kitűnő Ischia, Procida és Capri szigeteit és persze Nápoly városát. Az útvonal érinti a Tojásvárat, a Castel Nuovo-t (Anjou-vár), a Királyi Palotát, a San Carlo Operaházat, az Umberto-galériát, valamint a város lenyűgöző főterét, a Piazza del Plebiscito-t. Transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés.

2. nap

Egész napos fakultatív kirándulás Capri szigetére.

Transzfer Nápoly kikötőjébe, ahonnan áthajóznak Capri szigetére, ahol minibusszal közlekedik a csoport. Anacapriban megtekinthetik Axel Munthe villáját, libegővel felmennek a sziget legmagasabb pontjára, Augustus császár kertjéből élvezhetik a Faraglioni sziklák látványát, megkóstolhatják a limoncellot. A rendelkezésre álló idő függvényében lehetőség a Kék Barlang fakultatív megtekintésére. Visszatérés Nápolyba az esti órákban, transzfer a szálláshelyre.

3. nap

Fakultatív kirándulás a Vezúvra (borkóstolóval) és Pompei megtekintése.

A kirándulás a Vezúvon, a kontinens egyetlen működő vulkánján kezdődik. Busszal feljutnak 1000 m magasságig, az út a különböző korszakbeli lávakiömlések között vezet, innen kb. 25 perces gyaloglással lehet a kráter peremére eljutni ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Nápolyi-öbölre. A vulkántúra egy jellegzetes borászatban fejeződik be, ahol megkóstolhatják a Vezúv legjobb borait, valamint a tipikus helyi ínyencségeket (bruschetta, helyi készítésű olívaolaj, mozzarellagolyók, szalámik, sajtok). Ezután irány Pompei romvárosa, amely Kr. u. 79-ben, néhány óra leforgása alatt eltűnt a Föld felszínéről. Ez egy kihagyhatatlan időutazás 2000 évvel visszafelé.

4. nap

Fakultatív kirándulás Positano - Amalfi útvonalon.

A Sorrentoi félsziget felé indulva gyönyörű tájakkal találkozhatnak. A Nápolyi öböl látványa háttérben a Vezúvval, narancs- és citromligetek mindenütt. Sorrento előtt elkanyarodva az Amalfi partvonal veszi kezdetét. Ez a kanyargós, sziklákba vájt út a világ egyik legszebb panorámájú útja, amely 1850 óta összeköti a középkor óta itt élő apró városkákat egymással. Positano, a ?Függőleges Város? két hegy közé épült be, pasztellszínű házai mint egy szölőfürt kapaszkodnak egymásba... a látvány valóban meseszép. Egy kis pihenő- és fényképszünet után irány Amalfi! Több bájos bájos falvacskát érintve érkeznek Amalfiba, a partvonal központjába, amely ma egy tengerparti nyaralóváros. Amalfi a középkorban gazdag, nagyhatalmú kereskedelmi köztársaság volt. A nagy múlt emlékei a mai napig megtekinthetőek itt: a városka katedrálisa lenyűgöző, a kultúrák keveredése minden sikátorban, minden épületen nyomot hagyott.

5. nap

Fakultatív autóbuszos kirándulás Sorrentóba.

Sorrento a Nápolyi-öböl leghangulatosabb kisvárosa, amely egy hullámos fennsíkon fekszik, parkok, erdők, narancs- és olajültetvények között, a fennsík 2040 m magas egyenes sziklafallal szakad a vízbe. Központja a kávézókkal teli Piazza Tasso, ahol érdemes kis időre megpihenni. Aki nem vesz részt a fakultatív kiránduláson az egyénileg felfedezheti Nápoly városát, és megtekintheti a város múzeumának régészeti részlegét is, ahol többek között a pompei mozaikok eredeti épen megmaradt darabjait is őrzik.

 6.nap

Transzfer a nápolyi repülőtérre, hazautazás menetrend szerinti járattal Budapestre.

Tudnivalók

 • Utazás: Wizz Air menetrend szerinti járataival, légkondicionált autóbusszal
 • Elhelyezés: 4*-os szállodában Nápolyban
 • Ellátás:reggeli, fakultatív vacsora
 • Minimum létszám: 15 fő
 • Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó 15 EUR/fő
 • A részvételi díj kisméretű kézipoggyászt tartalmaz, feladható 23 kg-os poggyász és/vagy nagyméretű kézipoggyász felárért foglalható. A poggyászárak a Wizz Air mindenkor érvényes szabályzatának megfelelően módosulhatnak, a 23 kg-os poggyász ára 22 500 Ft /29 000 Ft szezontól függően.

Fakultatív programok

Vezúv - Pompei (min. 15 fő) 26 900 + 21 EUR belépő
Capri kirándulás (min. 15 fő) 34 900 Ft/fő + 8 EUR belépő
Amalfi kirándulás (min. 15 fő) 26 900 Ft/fő + 8 EUR belépő
Sorento kirándulás (min. 12 fő) 19 900 Ft/fő
Vacsora felár 34 900 Ft/fő

a fakultatív programok árai változhatnak

Menetrend

2018.03.15.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Nápoly(NAP) 11:35 13:15
Nápoly (NAP) - Budapest (BUD) 13:55 15:30

2018.04.26.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Nápoly(NAP) 12:40 14:20
Nápoly (NAP) - Budapest (BUD) 15:00 16:40

Wizz Air járatoknál az ár a kézipoggyászt tartalmazza. Az egyéb poggyászok ára a Wizz Air mindenkor érvényes szabályzatának megfelelően fizetendők, feladható 20 kg-os poggyász felára 22.000 Ft-tól időszak függvényében.

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Indulási időpontok

2018.03.15 Repülővel 6 nap 5 éjszaka | 134 900  Ft/fő-től Tovább
2018.04.26 Repülővel 6 nap 5 éjszaka | 139 900  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›