Ezerarcú Szicília

Olaszország, Ezerarcú Szicília , Giardini Naxos

Szicília a tűz és jég földje: egyszerre a fagylalt őshazája és a legnagyobb európai vulkán otthona. A bűbájosan kaotikus olasz sziget mesés strandokat, hagyományőrző falvakat és ókori emlékeket is kínál, egy kis maffia-hangulatért pedig érdemes meglátogatni a Keresztapa-filmek helyszíneit, Savocát és Forza d’Agrót is.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2018-09-22 - 2018-09-29 257 145  Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

  • körutazás
  • templomok
  • világörökség
  • városlátogatás
  • 6-8 napos utak
  • Nyugat-és Dél-Európa

Program

1. nap

Budapest-Catania-Siracusa

Elutazás Budapestről menetrend szerint az esti órákban Cataniába. Érkezés után továbbutazás Siracusa-ba. Vacsora és szállás Siracusa térségében

2. nap

Piazza Armerina - Agrigento

Reggeli után utazás Piazza Armerinába, ahol az UNESCO Világörökség védelme alatt álló római kori villa mozaikjait tekinthetik meg. Ezt követően Agrigentoban, a híres Templomok völgyében számos görög isten templomát láthatják: Jupiter, Juno temploma, Tempio Della Concordia (az ókori görög világ egyik legépebben fennmaradt dór emléke). Vacsora és szállás Agrigento térségében.

3. nap

Marsala - Erice

Reggeli után utazás Marsalaba, a katedrális megtekintése, amely 1628-ban épült egy korábbi normann épületre. Borkóstolóval egybekötött borpince-látogatás. A nap következő állomása Erice település. Templomából, amely egy dombra épült, gyönyörű látvány tárul a völgyre és a tengerre. Szűk utcácskáia középkor hangulatát idézik.

4. nap

Palermo

Ezen a napon Palermoval, a sziget legfontosabb városával ismerkedhetnek. Városnézés helyi idegenvezetővel, a 12. századi Dóm, a Capella Palatina, Piazza Pretoria, Quattro Canti és a normann Martorana templomok megtekintése. Szállás Palermo térségében, ahol 2 éjszakát tölt a csoport.

60 seconds Palermo - Iphone 6 Film from Giuseppe Vetrano on Vimeo.

5. nap

Monreale

Kirándulás Monreale-ba, látogatás az 1174-ben épült dómban, a normann építészet egyik csodálatos remekéhez. Aranymozaikjai bibliai eseményeket ábrázolnak. A dóm mellett található a nemzeti műemlékként őrzött Benedek-rendi kolostor. 216 páros oszloptörzzsel díszített hajdani kerengője a mór kultúra egyik legszebb szicíliai emléke. Visszautazás a szállodába, szabad program, vacsora.

6. nap

Palermo - Cefalú - Taormina környéke

Reggeli, majd utazás a sziget keleti részére. Útközben rövid pihenő Cefalúban, lehetőség a II. Roger által épített normann katedrális megtekintésére, majd megkóstolhatják a tipikus szicíliai fagylaltot a kerámiáiról híres kis faluban, Santo Stefano di Camastra-ban. Vacsora és szállás Taormina környékén.

7. nap

Taormina - Etna

Reggeli után egész napos kirándulás az Etnára. 1800 méteres magasságig autóbusszal lehet feljutni, ahol megtekinthetik a Sylvestri krátert is. Az Etna, Európa legmagasabb, ma is működő vulkánja fantasztikus és felejthetetlen élményt nyújt az idelátogatóknak. Felár ellenében 1800 métertől felvonóval lehet tovább utazni 2400 méteres magasságig, majd dzsippel 3000 méterig. A 3000 méteres magasságig való feljutás minden esetben a vulkáni tevékenység és az időjárási viszonyok függvénye! Fakultatív ebédelési lehetőség, majd séta Taorminán, amelynek görög színháza egyedülálló természeti hátterével Csontváryt is megihlette. Vacsora és szállás Taormina környékén.

8. nap

Siracusa - Catania - Budapest

Reggeli után utazás Siracusába. Városnézés a barokk fővárosban helyi idegenvezetővel. Katedrálisát a korábbi Athéné templom átalakításával az i. sz. VII. században építették. A siracusai régészeti park igen gazdag az ókori emlékekben (római amphiteátrum, görög színház, II. Hieron oltára, latomiák, Dionüszosz füle), míg az 500 m széles 1 km hosszú Ortigia-szigeten a barokk nevezetességeket tekinthetik meg. Útban a repülőtér felé rövid megállás Cataniában, ismerkedés a város főbb nevezetességeivel (Dóm, Fő tér, Via Etnea). Transzfer a repülőtérre az esti órákban, hazautazás a Wizz Air menetrend szerinti járatával.

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Catania(CTA) 19:00 21:05
Catania (CTA) - Budapest (BUD) 21:45 23:50

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Tudnivalók

  • Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó 14 EUR/fő
  • A részvételi díj a feladható poggyász árát tartalmazza.
  • A poggyászárak a Wizz Air mindenkor érvényes szabályzatának megfelelően módosulhatnak, ár 19.000 Ft-tól ( febr.6.)
  • Utazás: a Wizz Air menetrend szerinti járatával Budapest-Catania- Budapest útvonalon, a túra során autóbusszal
  • Elhelyezés:3*-os szállodákban, 2-3 ágyas zuhanyozós szobákban
  • Ellátás:félpanzió
  • Minimum létszám: 20 fő

Indulási időpontok

2018.09.22 Repülővel 8 nap 7 éjszaka | 257 145  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›