Közép-Olaszország gyöngyszemei

Olaszország, Közép-Olaszország gyöngyszemei , Közép- Olaszország

Dimbes- dombos táj, középkori városok, művészet, kultúra ötvöződik Közép- Olaszország szívében, melynek legismertebb városaiba látogatunk utazásunk során. Felkeressük többek között „Olaszország zöld szíveként” emlegetett Perugiát, mely egyben a csokoládé városa is, Szent Ferenc városát, Assisit, mely a ferences rend megalapítójának legendáit is őrzi. Bolognát, a híres egyetemi várost, az UNESCO Világörökség védelme alatt álló Ferrarat, és még több neves várost, kisvárost is.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2019-09-25 - 2019-09-29 105 500  Ft/fő-től
2019-10-30 - 2019-11-03 99 900  Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

 • körutazás
 • városlátogatás
 • novemberi ajánlat
 • őszi szünet
 • 6-8 napos utak
 • Nyugat-és Dél-Európa

Program:

1. nap

Indulás kora reggel Szlovénián keresztül Olaszországba, Ferrara környékére. Szálláshely elfoglalása.

2. nap:

Ferrara- Bologna

Reggeli után indulás Ferrarába, séta az UNESCO listáján is megtalálható belvárosban. A városban több mint 100 évig uralkodó Este dinasztia alakította át a város szívében álló hatalmas erődítményt reneszánsz stílusú várrá. Ferrara városában látható Itália egyik legszebb román stílusú temploma is. Utunk következő állomása Bologna, Emília Romagna tartomány fővárosa, a híres egyetemi város. Európa egyik legrégebbi egyetemének anatómiaterme egyedülálló a világon. Kiemelkedő látnivalói közé tartozik a San Petronio bazilika, a hétszáz éve épült városháza palotaszerű épülete. Tovabbutazás Arezzoba, szálláshely elfoglalása.

3. nap

Perugia - Assisi

A nap első célpontja Perugia, Umbria tartomány fővárosa, amit "Olaszország zöld szíveként" is emlegetnek. Az ősi város úgy ül a dombon, mint egy városfalakkal körülvett kis ékszer. Középkori szűk utcáit járva, érezni a szinte élő, lélegző történelmet. A város erős művészi hagyományokkal rendelkezik, a XV. században ez volt az otthona a híres festőnek, Peruginónak, akinek tanítványai közé tartozott Francesca, Raffaello és Leonardo. Városnéző sétánk során ellátogatunk a San Domenico-bazilikához. Megnézzük az Etruszk diadalívet és az Etruszk kutat, ez szállította ugyanis a vizet az egész város számára. Ellátogatunk a Piazza IV Novembre-re, melyet méltán tartanak Olaszország egyik legszebb terének a közepén álló gyönyörű kúttal, a Fontana Maggiorével. Perugiát sokan a csokoládé városának nevezik, itt gyártják ugyanis a híres ezüstpapírba csomagolt, mogyorós étcsokis édességet is, melynek neve olaszul csókot jelent, Bacci.
Utunk következő állomása Assisi, Szt.Ferenc városa, egyike a legépebben megmaradt középkori városoknak. Itt született és itt is halt meg a ferencesrend megalapítója.
Assisi környékén a vidék enyhén hullámos, így már messziről jól látható a hegy, amelyen a legendás hírű szent városkát találjuk. Itt található a nagy ferences kolostor várszerű tömbje, belőle messze kimagaslik a gótikus Szt.Ferenc templom, s mellette az egyszerű, zömök Campanile. A San Francesco- templom legfőbb művészi értéke Giottónak 28 képből álló világhírű freskósorozata, mely Szt.Ferenc életének, legendájának főbb eseményeit ábrázolja. Assisi másik legfőbb nevezetessége a S.Maria degli Angeli hatalmas kupolás, késő reneszánsz temploma. Az óriás kupola alatt egy kis kápolna áll: Capella della Porziuncula, neve arra a Jeruzsálemből hozott ,,földecskére" utal, melyre épült. E kápolna köré települtek a Ferences rend első cellái 1210-ben. A jobb oldali kereszthajóból jutunk a Rosetonak nevezett kis kertbe, ahol a Szent Ferenc legendájához kapcsolódó tövis nélküli rózsák nyílnak.
Visszatérés a szálláshelyre.

4. nap

Arezzo - Mantova

Reggeli után rövid séta Arezzo középkori óvárosában. Itt található a Szent Kereszt legendája freskó, mely az egyetemes freskóművészet egyik legjelentősebb remeke. Rövid szabadprogram után utazás Mantovába, ahol a lenyűgöző hercegi paloták és templomok a reneszánsz építészek fantáziáját dicsérik. Mantova leglátványosabb műemlékei a XV. és XVI. században épültek, mint pl. a Dózse palota. A monumentális épületegyüttes gótikus, reneszánsz, manierista és barokk stílusban pompázik pazar galériákkal, kertekkel és több mint 500 szobával. Múzeuma rendkívül értékes műalkotásoknak ad otthont. Mantova kihagyhatatlan kulturális látnivalói közé tartozik az Alberti tervei alapján épült Szent András-bazilika Mantegna sírjával. Szálláshely elfoglalása.

Umbria from Simone Bissolati on Vimeo.

5. nap

Udine - Cividade del Friuli

Reggeli után utazás Udinébe, pihentető séta a hangulatos kisvárosban. Mielőtt búcsút intünk Itália földjének rövid megállás az olasz határhoz közeli bájos városkában, Cividade del Friuli-ban. Az ősi város ott fekszik, ahol a Júlia- Alpok előhegyei találkoznak a Friuli síksággal, ahol a smaragdzöld Natisone folyó kilép a hegyek világából. Hazautazás technikai pihenőkkel, érkezés Budapestre a késő esti órákban. 

 

Tudnivalók

 • Utazás:Légkondicionált autóbusszal
 • Felszállási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár
 • Elhelyezés: 3*-os szállodákban, 1 éj Ferrara környékén, 2 éj Arezzoban, 1 éj Mantovában
 • Helyszínen fizetendő belépők: 80 EUR/fő
 • Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó: 1.5 - 3 EUR/éj/fő
 • Ellátás: Reggeli. Vacsora felár ellenében kérhető.
 • Minimum létszám:35 fő

Útvonal

Indulási időpontok

2019.09.25 Busszal 5 nap 4 éjszaka | 105 500  Ft/fő-től Tovább
2019.10.30 Busszal 5 nap 4 éjszaka | 99 900  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›

Olaszország

Olaszország minden egyes területének megvan a maga sajátossága; lehet gondolázni a romantikus Velencében, elmerülni a városok ókori és középkori emlékeiben és persze síelni a hegyekben. Ugyanakkor üdülővárosaiban a tenger, a napfény, a turisták forgataga és a nyüzsgő éjszakai élet nyújt kikapcsolódást. Kínálatunkból mindenki ízlésének megfelelően választhat. A közeli Észak-Adria hosszan elnyúló, lassan mélyülő tengerpartjának köszönhetően ideális nyaralóhely kisgyermekes családoknak.

Hasznos tunivalók az olaszországi utazáshoz