A Nápolyi-öböl kincsei

Olaszország, Nápolyi-öböl kincsei , Nápoly

Üdvözöljük a pizza szülővárosában, az olasz csizma bokájánál! Nápoly igazi dél-olasz nyüzsgése, a Vezúv hihetetlen szépsége és a Pompeiben kétezer éve megállt idő olyan utánozhatatlan atmoszférát teremtenek, amit remekül kiegészítenek a Sorrentói-félsziget és a közeli Capri szigetének csodái.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2021-08-18 - 2021-08-23 234 900  Ft/fő 214 900  Ft/fő
2021-09-15 - 2021-09-20 229 900  Ft/fő
2021-10-20 - 2021-10-25 239 900  Ft/fő
Még több időpont ›

Tulajdonságok

 • körutazás
 • hosszú hétvége
 • húsvét
 • városlátogatás
 • március 15-i hétvége
 • őszi szünet
 • augusztus 20-i hét
 • Nyugat-és Dél-Európa

Program

1. nap

Budapest - Nápoly

Elutazás Budapestről a délutáni órákban Nápolyba. Érkezés után transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés. 

2. nap

Egész napos fakultatív kirándulás Capri szigetére.

Transzfer Nápoly kikötőjébe, ahonnan áthajóznak Capri szigetére, ahol minibusszal közlekedik a csoport. Anacapriban megtekinthetik Axel Munthe villáját, libegővel felmehetnek a sziget legmagasabb pontjára, Augustus császár kertjéből élvezhetik a Faraglioni sziklák látványát, megkóstolhatják a limoncellot. Visszatérés Nápolyba az esti órákban, transzfer a szálláshelyre. (Helyszínen fizetendő belépő: 10 EUR/fő).

3. nap

Fakultatív kirándulás a Vezúvra (borkóstolóval) és Pompei megtekintése.

A kirándulás a Vezúvon, a kontinens egyetlen működő vulkánján kezdődik. Busszal feljutnak 1000 m magasságig, az út a különböző korszakbeli lávakiömlések között vezet, innen kb. 25 perces gyaloglással lehet a kráter peremére eljutni, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Nápolyi-öbölre. A vulkántúra egy jellegzetes borászatban fejeződik be, ahol megkóstolhatják a Vezúv legjobb borait, valamint a tipikus helyi ínyencségeket (bruschetta, helyi készítésű olívaolaj, mozzarellagolyók, szalámik, sajtok). Ezután irány Pompei romvárosa, amely Kr. u. 79-ben, néhány óra leforgása alatt eltűnt a Föld felszínéről. Ez egy kihagyhatatlan időutazás 2000 évvel visszafelé.  (Helyszínen fizetendő belépő: 25 EUR/fő).

4. nap

Fakultatív kirándulás Positano - Amalfi útvonalon

A Sorrentoi félsziget felé indulva gyönyörű tájakkal találkozhatnak. A Nápolyi öböl látványa háttérben a Vezúvval, narancs- és citromligetek mindenütt. Sorrento előtt elkanyarodva az Amalfi partvonal veszi kezdetét. Ez a kanyargós, sziklákba vájt út a világ egyik legszebb panorámájú útja, amely 1850 óta összeköti a középkor óta itt élő apró városkákat egymással. Positano, a "Függőleges Város" két hegy közé épült be, pasztellszínű házai, mint egy szőlőfürt kapaszkodnak egymásba... a látvány valóban meseszép. Egy rövid fényképszünet után irány Amalfi! Több bájos falvacskát érintve érkeznek Amalfiba, a partvonal központjába, amely ma egy tengerparti nyaralóváros. Amalfi a középkorban gazdag, nagyhatalmú kereskedelmi köztársaság volt. A nagy múlt emlékei a mai napig megtekinthetőek itt: a városka katedrálisa lenyűgöző, a kultúrák keveredése minden sikátorban, minden épületen nyomot hagyott. (Helyszínen fizetendő belépő: 8 EUR/fő). 

5. nap

Fakultatív autóbuszos kirándulás Sorrentoba

Reggeli után autóbuszos városnézés Nápolyban. A Posillipo-hegyről megtekinthetik a lábuk alatt elterülő Nápolyi-öbölt, a kimagasodó Vezúvot, a tenger kékjéből kitűnő Ischia, Procida és Capri szigeteit és persze Nápoly városát. Az útvonal érinti a Tojásvárat, a Castel Nuovo-t (Anjou-vár), a Királyi Palotát, a San Carlo Operaházat, az Umberto-galériát, valamint a város lenyűgöző főterét, a Piazza del Plebiscito-t.
Délután fakulltatív kirándulás Sorrentoba, mely a Nápolyi-öböl leghangulatosabb kisvárosa. Egy hullámos fennsíkon fekszik, parkok, erdők, narancs- és olajültetvények között, a fennsík 2040 m magas egyenes sziklafallal szakad a vízbe. Központja a kávézókkal teli Piazza Tasso, ahol érdemes kis időre megpihenni. Aki nem vesz részt a fakultatív kiránduláson az egyénileg felfedezheti Nápoly városát, és megtekintheti a város múzeumának régészeti részlegét is, ahol többek között a pompei mozaikok eredeti, épen megmaradt darabjait is őrzik.

6. nap

Reggeli után transzfer a nápolyi repülőtérre, hazautazás menetrend szerinti járattal Budapestre. 

Fakultatív programok

Vezúv-Pompei (min. 15 fő) 34 900 Ft/fő + 26 EUR/fő
Capri kirándulás (min. 15 fő) 43 900 Ft/fő + 10 EUR/fő
Sorrento kirándulás (min. 12 fő) 27 900 Ft/fő
Amalfi kirándulás (min. 15 fő) 38 900 Ft/fő + 8 EUR/fő

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Nápoly (NAP) 17:20 19:00
Nápoly (NAP) - Budapest (BUD) 08:15 09:55


A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Tudnivalók

 • Utazás: közvetlen menetrend szerint repülőjárattal 
 • Az alapdíj a kisméretű kézipoggyászt tartalmazza, feladható poggyászok felárért foglalhatóak. 
 • Elhelyezés: 4*-os szállodában Nápolyban
 • Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora felár ellenében előzetesen kérhető
 • Minimum létszám: 15 fő
 • Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó: 20 EUR/fő.

Útvonal

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

2021.08.18 Repülővel 6 nap 5 éjszaka | 234 900  Ft/fő 214 900  Ft/fő Tovább
2021.09.15 Repülővel 6 nap 5 éjszaka | 229 900  Ft/fő Tovább
2021.10.20 Repülővel 6 nap 5 éjszaka | 239 900  Ft/fő Tovább
Még több időpont ›

Olaszország

Olaszország minden egyes területének megvan a maga sajátossága; lehet gondolázni a romantikus Velencében, elmerülni a városok ókori és középkori emlékeiben és persze síelni a hegyekben. Ugyanakkor üdülővárosaiban a tenger, a napfény, a turisták forgataga és a nyüzsgő éjszakai élet nyújt kikapcsolódást. Kínálatunkból mindenki ízlésének megfelelően választhat. A közeli Észak-Adria hosszan elnyúló, lassan mélyülő tengerpartjának köszönhetően ideális nyaralóhely kisgyermekes családoknak.

Hasznos tunivalók az olaszországi utazáshoz

 

Covid-19 utastajekoztató

Ezúton szeretnénk kedves utasaink részére tájékoztatást nyújtani a Covid-19 vírus terjedése miatt tett óvintézkedésekről, amelyekre utazásuk közben számíthatnak. A leírt információk tájékoztató jellegűek, melyek a jelenlegi előírásokhoz, iránymutatásokhoz igazodnak. A szállásokon, közlekedési eszközökön, útvonalakon történő változásért társaságunkat felelősség nem terheli.

tovább