Római séták húsvétkor

Olaszország, Római séták , Róma

A hét dombra épült Róma életteli lüktetése minden sarkon ránk köszön, akár a világ legnagyobb ókori amfiteátrumát csodáljuk, akár a Sixtusi Kápolnát, akár a Spanyol Lépcső magával ragadó forgatagát. Rómát nem is elég egyszer látni, így ha szívesen visszatérnénk még, ne felejtsünk el egy érmét dobni a Trevi-kútba…

A központi rendszerben jelenleg nem elérhetőek turnusok ehhez az utazáshoz. Foglaláshoz kérjük keresse fel irodáink egyikét!

Tulajdonságok

 • körutazás
 • húsvét
 • városlátogatás
 • március 15-i hétvége
 • őszi szünet
 • 4-5 napos utak
 • Nyugat-és Dél-Európa

Program:

1. nap

Elutazás Budapestről Wizz Air járattal a délelőtti órákban. Érkezést követően panorámás buszos városnézés, megállással a Szent Pál Bazilikánál, utána transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés. 

2-5. nap

Séta, amely érinti a Spanyol lépcsőt, a Trevi-kutat, amelybe ha pénzérmét dobnak biztos a visszatérés az olasz fővárosba, a Miniszteri palotát, a Parlament alsó házát, a kupolájáról híres Pantheont, a szökőkutakkal ékes Navona teret.

Fakultatív látogatás a Vatikáni Múzeumokba és a Szent Péter Bazilikába, helyi közlekedéssel. (Erre a programra technikai okokból kérjük  az utazás megrendelésekor jelezzék részvételi szándékukat.) Ez a séta szinte kihagyhatatlan mindazok számára akik eljutnak az Örök Városba. A Vatikán, ez a mindössze 1000 lakosú sajátságos városállam, amely állam az államban, számtalan látnivalót kínál mindössze 0,44 km2-en. Gyönyörködhetnek a Szt. Péter tér lenyűgöző épületegyüttesében és a Szt. Péter Bazilika számtalan emlékében, melyek közé a közelmúltban bekerült II. János Pál pápa síremléke is. A Vatikáni Múzeumban láthatják a Sixtusi Kápolnát Michelangelo freskójával és több más híres alkotás mellett a Laokoon szoborcsoportot is.

Félnapos fakultatív program keretében ismerkedés az ókori Róma emlékeivel Belülről tekinthetik meg a híres gladiátor viadalok színhelyét, a Róma jelképévé vált Colosseumot, megcsodálhatják az ókori Róma központjának romjait őrző Forum Romanumot. A Palatinus dombon időzve képet alkothatnak arról, milyen fényűző életet élhettek a gazdag rómaiak, hiszen Augustustól Septimus Severusig számtalan római császár kedvelt építkezési helye volt ez a terület.

Félnapos fakultatív program keretében Róma híres tereire és az Angyalvárba is eljuthatnak. A gyalogséta útvonala: Angyalvár ( belülről),Angyal-híd és a Tiberisz folyó,Campo di Fiori ( Virágos mező tere), Farnese tér és Palota (kívülről).

Félnapos fakultatív kirándulás a Rómától 40 km-re található Tivoliba, amely már az ókorban híressé vált mészkőbányáiról, innen szállítottáka köveket, amelyeket a Colosseum építésénél is felhasználtak.Leghíresebb palotája a Villa d'Este, amelynek parkjában 500 különféle formájú és nagyságú szökőkút működik. Liszt Ferenc, a palota vendége itt komponálta a Villa d'Este kútjai című szimfonikus költeményét. Séta a palota reprezentációs termeiben és magánlakosztályaiban.

5.nap

Transzfer a repülőtérre, hazautazás a Wizz Air járatával.

Fakultatív programok

Vatikán látogatás (min. 15 fő): 21 500 Ft/fő
Ókori Róma (min. 15 fő): 18 500 Ft/fő
Angyalvár és Róma legszebb terei (min.10 fő): 16 500 Ft/fő
Tivoli kirándulás (min.15 fő): 23 900 Ft/fő
4 vacsora felár: 25 900 Ft/fő

A Fakultatív programok árai a szükséges belépőket tartalmazzák.

Tudnivalók

 • Utazás:a Wizz Air menetrend szerinti járataival
 • Az alapdíj a kisméretű  kézipoggyászt és a 10 kg-os feladható poggyászt tartalmazza. 20 vagy 32 kg-os poggyász felárért a Wizz Air szabályzatának megfelelően fizetendő.
 • Elhelyezés:3/4*-os belvárosi szállodában
 • Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: 4*-os elhelyezés esetén 6,00 EUR/fő/éj, 3*-os elhelyezés esetén 4,00 EUR/fő/éj
 • Ellátás: büféreggeli
 • Minimum létszám: 15 fő

Menetrend

2019.03.13.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Róma (FCO) 12:40 14:10
Róma (FCO) - Budapest (BUD) 22:00 23:55

2019.04.19.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Róma (FCO) 11:45 13:35
Róma (FCO)) - Budapest (BUD) 14:15 16:05

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Indulási időpontok

A központi rendszerben jelenleg nem elérhetőek turnusok ehhez az utazáshoz. Foglaláshoz kérjük keresse fel irodáink egyikét!

Olaszország

Olaszország minden egyes területének megvan a maga sajátossága; lehet gondolázni a romantikus Velencében, elmerülni a városok ókori és középkori emlékeiben és persze síelni a hegyekben. Ugyanakkor üdülővárosaiban a tenger, a napfény, a turisták forgataga és a nyüzsgő éjszakai élet nyújt kikapcsolódást. Kínálatunkból mindenki ízlésének megfelelően választhat. A közeli Észak-Adria hosszan elnyúló, lassan mélyülő tengerpartjának köszönhetően ideális nyaralóhely kisgyermekes családoknak.

Hasznos tunivalók az olaszországi utazáshoz