Római séták

Olaszország, Római séták , Róma

A hét dombra épült Róma életteli lüktetése minden sarkon ránk köszön, akár a világ legnagyobb ókori amfiteátrumát csodáljuk, akár a Sixtusi Kápolnát, akár a Spanyol Lépcső magával ragadó forgatagát. Rómát nem is elég egyszer látni, így ha szívesen visszatérnénk még, ne felejtsünk el egy érmét dobni a Trevi-kútba…

A központi rendszerben jelenleg nem elérhetőek turnusok ehhez az utazáshoz. Foglaláshoz kérjük keresse fel irodáink egyikét!

Tulajdonságok

Programok

1. nap

Elutazás Budapestről a menetrend függvényében. Érkezés után panorámás városnézés megállással a Szent Pál Bazilikánál. Transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés.

2. nap

Délelőtt panorámás városnézés autóbusszal, megállással a Szent Pál Bazilikánál. Délután séta helyi idegenvezetőnkkel az örök Városban, amely érinti a Spanyol lépcsőt, a Trevi-kutat, amelybe ha pénzérmét dobnak biztos a visszatérés az olasz fővárosba, a Miniszteri palotát, a Parlament alsó házát, a kupolájáról híres Pantheont, a szökőkutakkal ékes Navona teret.

A Gift from Rome. Timelapse & Hyperlapse. Italy. Vatican from Kirill Neiezhmakov on Vimeo.

3. nap

Fakultatív látogatás a Vatikán Múzeumba és a Szent Péter bazilikába, helyi közlekedéssel.(23.900 Ft/fő)

Ez a séta szinte kihagyhatatlan mindazok számára akik eljutnak az Örök Városba. Gyönyörködhetnek a Szt. Péter tér lenyűgöző épületegyüttesében és a Szt. Péter bazilika számtalan emlékében, amelyek közé a közelmúltban bekerült II. János Pál pápa síremléke is. A Vatikáni Múzeumban láthatják a Sixtusi kápolnát Michelangelo freskójával és több más híres alkotás mellett a Laokoon szoborcsoportot is.

4. nap

Félnapos fakultatív program keretében ismerkedés az ókori Róma emlékeivel (21.900 Ft/fő)

Belülről tekinthetik meg a híres gladiátor viadalok színhelyét, a Róma jelképévé vált Colosseumot, megcsodálhatják az ókori Róma központjának romjait őrző Forum Romanumot. A Palatinus dombon időzve képet alkothatnak arról, milyen fényűző életet élhettek a gazdag rómaiak, hiszen Augustustól Septimus Severusig számtalan római császár kedvelt építkezési helye volt ez a terület.

Félnapos fakultatív kirándulás a Rómától 40 km-re található Tivoliba ( 27.900 Ft/fő), amely már az ókorban híressé vált mészkőbányáiról, innen szállították a köveket, amelyeket Colosseum építésénél is felhasználtak. Leghíresebb palotája a Villa d'Este, amelynek parkjában 500 különféle formájú és nagyságú szökőkút működik. Liszt Ferenc, a palota vendége itt komponálta a Villa d'Este kútjai című szimfonikus költeményét. Séta a palota reprezentációs termeiben és magánlakosztályaiban. A parkban többek között Diana barlangját, a Száz szökőkút sétányát, a Sárkányok, a Víziorgona, Neptunus és az ovális szökőkutak magasbatörő vizét csodálhatják meg.

5. nap

Félnapos fakultatív program keretében Róma híres tereire és az Angyalvárba is eljuthatnak ( 17.900 Ft/fő). A gyalogséta útvonala: Angyalvár (belülről), Angyalhíd és a Tiberisz folyó, Campo di Fiori ( Virágos mező tere), Farnese Tér és Palota kívülről. Délután szabad program, transzfer a repülőtérre, hazautazás a menetrend függvényében az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélődhet.

Fakultatív programok

Vatikán látogatás (min. 15 fő): 23 900 Ft/fő
Ókori Róma (min. 15 fő): 21 900 Ft/fő
Angyalvár és Róma legszebb terei (min.10 fő): 17 900 Ft/fő
Tivoli kirándulás (min.15 fő): 27 900 Ft/fő

A Fakultatív programok árai a szükséges belépőket tartalmazzák.

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Roma(FCO) 19:25 21:15
Roma(FCO) - Budapest (BUD) 21:55 23:40

Tudnivalók

  • Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó: 3*-os elhelyezés esetén 4 EUR/fő/éj, 4*-os elhelyezés esetén 6 EUR/fő/éj.
  • Utazás: Wizz Air járattal, a díj a kézipoggyászt tartalmazza, feladott poggyász felárért foglalható
  • Elhelyezés:3/4*-os belvárosi szállodában
  • Ellátás: büféreggeli
  • Minimum létszám:15 fő

Útvonal

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

A központi rendszerben jelenleg nem elérhetőek turnusok ehhez az utazáshoz. Foglaláshoz kérjük keresse fel irodáink egyikét!

Olaszország

Olaszország minden egyes területének megvan a maga sajátossága; lehet gondolázni a romantikus Velencében, elmerülni a városok ókori és középkori emlékeiben és persze síelni a hegyekben. Ugyanakkor üdülővárosaiban a tenger, a napfény, a turisták forgataga és a nyüzsgő éjszakai élet nyújt kikapcsolódást. Kínálatunkból mindenki ízlésének megfelelően választhat. A közeli Észak-Adria hosszan elnyúló, lassan mélyülő tengerpartjának köszönhetően ideális nyaralóhely kisgyermekes családoknak.

Hasznos tunivalók az olaszországi utazáshoz

 

Covid-19 utastajekoztató

Ezúton szeretnénk kedves utasaink részére tájékoztatást nyújtani a Covid-19 vírus terjedése miatt tett óvintézkedésekről, amelyekre utazásuk közben számíthatnak. A leírt információk tájékoztató jellegűek, melyek a jelenlegi előírásokhoz, iránymutatásokhoz igazodnak. A szállásokon, közlekedési eszközökön, útvonalakon történő változásért társaságunkat felelősség nem terheli.

tovább