Csillagtúrák Szicíliában

Olaszország, Szicília , Letojanni

A Földközi-tenger legnagyobb szigete ínycsiklandó ételekkel, régészeti csodákkal, dús gyümölcsligetekkel, hihetetlenül gyönyörű strandokkal és Európa legnagyobb vulkánjával várja az utazókat. Szicília szinte minden települése a sziget egy újabb arcát mutatja, érdemes hát felfedezni közülük minél többet.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2020-09-10 - 2020-09-15 189 900  Ft/fő
2020-10-22 - 2020-10-27 189 900  Ft/fő
Még több időpont ›

Tulajdonságok

 • körutazás
 • hosszú hétvége
 • pünkösd
 • városlátogatás
 • május 1-i hét
 • őszi szünet
 • 6-8 napos utak
 • Nyugat-és Dél-Európa

Program

1. nap

Érkezés Cataniába menetrend szerinti járattal az esti órákban. Transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés és vacsora.

2. nap

Fakultatív kirándulás az Etnához és Taorminába

Utazás autóbusszal az Etna délkeleti lejtőjén Santa Venerinán és Zafferanán keresztül kb. 2 000 m magasságig. (Rifuggio Sapienza). Ezen a szinten lehetőség nyílik az 1882-ben keletkezett Silvestri kráterek megtekintésére (ingyenes), étkezési és vásárlási lehetőség helyi termékekből (különböző ízű mézek, pisztácia, borok ...) Aki szeretné teljessé tenni az élményt, annak felárért az időjárás függvényében lehetősége van kabinos felvonóval 2400 m magasságig fölmenni, majd onnan tovább Mercedes típusú terepjáró buszokkal egészen 3 000 méterig, a mai napig aktívan működő központi kráterek aljáig, és ezen a szinten körbejárni a 2002-ben 3 hónap alatt keletkezett 9 új kráter egyikét szakképzett helyi túravezető magyarázatával.Ezt követően a kirándulás Taorminában folytatódik. A görögök által alapított, gyönyörű fekvésű várost a Monte Tauro hegy fennsíkján az 1770-as években kezdték fölfedezni a turisták. Pezsgő kulturális élet jellemzi. A görögök által épített, majd a rómaiak által átépített színházat a mai napig használják, operaelőadásokat, balett esteket, koncerteket tartanak benne. A görög színház az idelátogató turisták kedvelt fotótémája, melyet a magyar közönség elsősorban Csontváry Kosztka Tivadar egyik legismertebb alkotásáról ismerhet.Vacsora a szállodában.

3. nap

Egésznapos fakultatív hajókirándulás Lipari és Vulcano szigetekre.

Autóbusszal jutnak Milazzoba, onnan egy elegáns hajóval Liparira, majd továbbutazás szintén hajóval Vulcano szigetére, ahol szabadidő és fürdési lehetőség a kénes sárfürdőben. Hazafelé hajózás a szigetek és a Faraglioni-sziklák körül, majd visszahajózás Milazzoba és autóbusszal a szállodába. 

4.nap

Fakultatív kirándulás Piazza Armerina - Agrigento útvonalon.

Piazza Armerina-ban látogatás a mozaikjáról híres Villa Romana del Casale-ba (helyszínen fizetendő belépő: 10 EUR/fő). Továbbutazás Agrigento-ba, a Templomok völgyébe, ahol számos görög isten templomát tekinthetik meg. Itt található többek között a Concord templom is, amely az ókori világ egyik legépebben fennmaradt dór emléke. Vacsora a szállodában.

5. nap

Fakultatív kirándulás Siracusa-ba.

Ismerkedés Siracusa római kori emlékeivel a régészeti parkban. Európa egyik legnagyobb kiterjedésű ásatási területén belül a görögök által épített színházban mai is tartanak előadásokat. Klasszikus görög tragédiákat mutatnak be a hajdan 16 000 néző befogadására alkalmas teátrumban. A hajdani kőfejtőt, ahol 10 ezer athéni hadifogoly lelte halálát, az arabok különböző gyümölcsfákkal és dísznövényekkel ültették be, kellemes hűs parkot hozva így létre. A mindössze 500 m széles és 1 km hosszú Ortigia szigeten, Archimedes szülőhelyén elsősorban a városka barokk látnivalóit csodálhatják meg. Vacsora a szállodában.

6. nap

Fakultatív kirándulás a "Keresztapa" nyomában.

A híres amerikai rendező Coppola, Forza d'Agro és Savoca nevű településeken forgatta a négy Oscar-díjjal jutalmazott filmjét, a Keresztapát. Ha valaki szeretne igazán hamisítatlan szicíliai falvakba eljutni, akkor feltétlenül érdemes fél napot áldozni erre a két településre. Savoca háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Egy hatalmas, kettéhasadt sziklára épült, a valamikor selyemvásárairól híres település. Itt játszódnak a bárjelenetek a Bar Vitelli teraszán. Sétálhatnak a békés utcácskákon, megtekintik a Cappuccini Konvent katakombáit és a Santa Maria degli Angeli templomot Forza d'Agro 420 méter magasan fekszik a Ion-tenger felett. A Szent Háromság tiszteletére felszentelt templom altemplomában preparálták hajdan a múmiákat. Ezen a településen is forgattak a filmből jeleneteket, így a ma is használt nagy templomban tartották a film szerint Michel és Appolonia esküvőjét. Transzfer a repülőtérre a délutáni órákban, útközben megállás Cataniaban, ahol megismerkedhetnek a város főbb nevezetességeivel (Dóm, Fő tér, Via Etnea). Este hazautazás a Wizz Air menetrend szerinti járatával.

A programok sorrendje felcserélhető

Fakultatív programok

Etna - Taormina kirándulás (min. 15 fő 23 900 Ft/fő + 10 EUR/fő
Lipari-Vulcano kirándulás májusban (min. 15 fő) 23 900 Ft/fő
Pizza Armerina - Agrigento kirándulás (min. 15 fő) 30 900 Ft/fő + 10 EUR/fő
Siracusa kirándulás (min. 15 fő) 23 900 Ft/fő + 12 EUR/fő + 4 EUR/fő
Kersztapa nyomában (min.15 fő) 15 900 Ft/fő

Menetrend

2020.05.30.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Catania(CTA) 18:30 20:40
Catania (CTA) - Budapest (BUD) 19:45 21:50

2020.09.10.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Catania(CTA) 17:00 19:10
Catania (CTA) - Budapest (BUD) 21:15 23:20

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Tudnivalók

 • Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó:  0,80 EUR/fő/éj.
 • Az alapdíj a kisméretű kézipoggyászt tartalmazza, feladható poggyászok felárért foglalhatóak.
 • Helyszínen fizetendő belépők a fakultatív programoknál: 50 EUR.
 • Utazás: közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal (Budapest - Catania- Budapest)
 • Elhelyezés:3*-os szállodában Taormina térségében
 • Ellátás:félpanzió
 • Minimum létszám: 15 fő

Útvonal

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja.

2020.09.10 Repülővel 6 nap 5 éjszaka | 189 900  Ft/fő Tovább
2020.10.22 Repülővel 6 nap 5 éjszaka | 189 900  Ft/fő Tovább
Még több időpont ›

Olaszország

Olaszország minden egyes területének megvan a maga sajátossága; lehet gondolázni a romantikus Velencében, elmerülni a városok ókori és középkori emlékeiben és persze síelni a hegyekben. Ugyanakkor üdülővárosaiban a tenger, a napfény, a turisták forgataga és a nyüzsgő éjszakai élet nyújt kikapcsolódást. Kínálatunkból mindenki ízlésének megfelelően választhat. A közeli Észak-Adria hosszan elnyúló, lassan mélyülő tengerpartjának köszönhetően ideális nyaralóhely kisgyermekes családoknak.

Hasznos tunivalók az olaszországi utazáshoz