Varázslatos Szicília tengerparti pihenéssel

Olaszország, Szicília, Letojanni

8 nap 7 éjszaka
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2022.07.23 - 2022.07.30
369 900 Ft / fő 364 900 Ft / fő
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj

Tulajdonságok

  • 6-8 napos utak

Program

1. nap

Érkezés Cataniába menetrend szerinti repülőjárattal a reggeli órákban. Transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés, szabad program, este vacsora.

2. nap

Pihenés a tengerparton vagy a szállodában.

3. nap

Egésznapos kirándulás az Etnához és Alcantara szurdokhoz.

Utazás az Etna délkeleti lejtőjén Santa Venerinán és Zafferanán keresztül kb. 2000 m magasságig (Rifugio Sapienza). A Silvestri kráterek megtekintése. Fakultatív lehetőség libegővel és jeeppel 3000 m magasságig felmenni, a csúcskráterek közvetlen közelébe (67 EUR/fő, a helyszinen fizetendő). Különböző helyi termék kóstolására, ill. vásárlásra is van lehetőség. Délután az Alcantara folyó szurdokához látogatunk. A kb 40 km hosszú Alcantara folyó több mint kétezer éve vájja magát egyre mélyebbre a lávafolyamba, létrehozva így a vidék egyik leglátványosabb természeti alkotását. A kb 50 m mély szurdok, a hullámzó bazaltsípok nagyszerű látványt nyújtanak.

4. nap

Egésznapos kirándulás Piazza Armerina/Agrigentoba.

Az egésznapos kirándulás során elsőként Piazza Armerinában, a késő császárkorban épült hatalmas palotában, a viláhírű, lenyűgöző méretű, kb. 3000 m2-es padlómozaikokat tekintjük meg. A 18 millio Euroért restaurált mozaikpadló -melynek egyes jelenetei bejárták a világsajtót, 2013 januárjától látható teljes egészében és pompájában. Programunk folytatásaként Agrigentoba, a Templomok Völgyébe érkezünk, ahol a szintén világhírű, görögök által épített templomok maradványait keressük fel. Itt található többek között a Concordia templom is, amely az ókori világ egyik legépebben fennmaradt dór emléke.

Sicily from NOOR studio on Vimeo.

5. nap

Pihenés a tengerparton/szállodában vagy fakultatív kirándulás a „Keresztapa” nyomában.

A híres amerikai rendező Coppola, Forza d’Agro és Savoca nevű településeken forgatta a négy Oscar-díjjal jutalmazott filmjét, a Keresztapát. Ha valaki szeretne igazán hamisítatlan szicíliai falvakba eljutni, akkor feltétlenül érdemes fél napot áldozni erre a két településre. Savoca háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Egy hatalmas, kettéhasadt sziklára épült, a valamikor selyemvásárairól híres település. Itt játszódnak a bárjelenetek a Bar Vitelli teraszán. Sétálhatnak a békés utcácskákon, megtekintik a Cappuccini Konvent katakombáit és a Santa Maria degli Angeli templomot. Forza d’Agro 420 méter magasan fekszik a Ion-tenger felett. A Szent Háromság tiszteletére felszentelt templomban Giacobello Da Messina különös festményét csodálhatjuk meg, altemplomában preparálták hajdan a múmiákat. Ezen a településen is forgattak a filmből jeleneteket.

6. nap

Pihenés a tengerparton/szállodában vagy egésznapos fakultatív hajókirándulás Lipari és Vulcano szigetekre

Utazás autóbusszal Milazzoba, onnan egy elegáns hajóval jutnak el Liparira, majd tovább utazás szintén hajóval Vulcano szigetére, ahol szabadidő és fürdési lehetőség a kénes sárfürdőben. Hazafelé hajózás a szigetek és a Faraglioni-sziklák körül, majd visszahajózás Milazzoba és autóbusszal a szállodába.

 

7. nap

Egésznapos Siracusa - Catania kirándulás.

Reggeli után városnézés Siracusában, a barokk fővárosban helyi idegenvezetővel. Katedrálisát a korábbi Athéné templom átalakításával az i. sz. 7. században építették. A siracusai régészeti park igen gazdag az ókori emlékekben (római amphiteátrum, görög színház, II. Hieron oltára, latomiák, Dionüszosz füle), míg az 500 m széles 1 km hosszú Ortigia-szigeten a barokk nevezetességeket tekinthetik meg. Ezután Catania főbb nevezetességeivel ismerkedünk meg (Dóm, Fő tér, Via Etnea).

8. nap

Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerinti járattal Budapestre.

Fakultatív programok

A Keresztapa nyomában (min.15 fő): 18 900 Ft/fő
Lipari / Vulcano kirándulás (min. 15 fő): 28 900 Ft/fő + 25 EUR belépő

Tudnivalók

  • az árban: egy darab kisméretű kézipoggyász (40x30x20 cm) és egy darab 20 kg-os feladható poggyász
  • Utazás: közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal
  • Elhelyezés: 3* illetve 4*-os szállodákban Letojanniban vagy Giardini Naxosban
  • Ellátás:félpanzió
  • Minimum létszám: 20 fő
  • Helyszínen kötelezően fizetendő idegenforgalmi adó:0,50-1,50 EUR/éj 3 csillagos szállodában, 0,80-2,00 EUR/éj 4 csillagos szállodában
  • Helyszínen fizetendő belépőjegyek: 55 EUR/fő

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Catania (CTA) 06:25 08:40
Catania (CTA) - Budapest (BUD) 09:15 11:25

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

2022.07.23 Repülővel 8 nap 7 éjszaka 369 900 Ft / fő 364 900 Ft / fő Tovább
Még több időpont ›

Olaszország

Olaszország minden egyes területének megvan a maga sajátossága; lehet gondolázni a romantikus Velencében, elmerülni a városok ókori és középkori emlékeiben és persze síelni a hegyekben. Ugyanakkor üdülővárosaiban a tenger, a napfény, a turisták forgataga és a nyüzsgő éjszakai élet nyújt kikapcsolódást. Kínálatunkból mindenki ízlésének megfelelően választhat. A közeli Észak-Adria hosszan elnyúló, lassan mélyülő tengerpartjának köszönhetően ideális nyaralóhely kisgyermekes családoknak.

Hasznos tunivalók az olaszországi utazáshoz

 

Covid-19 utastajekoztató

Ezúton szeretnénk kedves utasaink részére tájékoztatást nyújtani a Covid-19 vírus terjedése miatt tett óvintézkedésekről, amelyekre utazásuk közben számíthatnak. A leírt információk tájékoztató jellegűek, melyek a jelenlegi előírásokhoz, iránymutatásokhoz igazodnak. A szállásokon, közlekedési eszközökön, útvonalakon történő változásért társaságunkat felelősség nem terheli.

tovább