Velence ünnepei

Olaszország, Velence és környéke , Velence és környéke

Kirándulásunk középpontjában a lagúnák híres városa, Velence áll. Különböző évszakokban, különféle ünnepek alkalmával csodálhatjuk meg a Szent Márk teret, a Rialto hidat, valamint gondolázásra is lehetőség nyílik, miközben megismerkedünk Velence történelmével is. Hazaútban rövid sétát teszünk a „kis Velence” néven ismert Caorleba.

 

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2018-03-31 - 2018-04-02 49 900  Ft/fő-től
2018-05-19 - 2018-05-21 49 900  Ft/fő-től
2018-07-13 - 2018-07-15 58 900  Ft/fő-től
2018-08-18 - 2018-08-20 58 900  Ft/fő-től
2018-10-21 - 2018-10-23 49 900  Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

 • körutazás
 • húsvét
 • gyalogos városnézés
 • vásárlás
 • várak és kastélyok
 • természeti csodák
 • hajózás
 • városlátogatás
 • városnézés
 • május 1-i hét
 • október 23-i hét

Program

1 nap

Utazás Szlovénián át Olaszországba. Rövid pihenő Trojane festői alpesi településen. Itáliába belépve a trieszti öbölben a Miramare kastély parkjában megcsodálhatjuk 3 ország (Olaszország, Szlovénia, Horvátország) tengerpartját is. Séta a kastélyparkban, rövid fakultatív kastélylátogatás. Érkezés Jesolóra az esti órákban, szálláshely elfoglalása.  

2. nap

Reggeli után busszal átmegyünk Punta Sabbioni kikötőjébe. Innen privát hajóval panoráma utat teszünk, mely során láthatjuk a várost megvédeni szánt gátrendszer építését, a velencei Lido szigetének tenger felőli, majd laguna felőli oldalát, a San Servolo, San Lazzaro, Grazia, San Clemente, Guidecca és San Giorgo szigeteket, miközben megismerkedhetünk Velence történelmével is. Hajónk még egy félkört ír le a Szent Márk öbölben, hogy a vízről is megcsodálhassuk a legfőbb látnivalókat. Kikötés után közös sétánkon a Riva degli Schiavonit, a kis, majd a nagy Szent Márk teret ismerjük meg. A Mercerie kanyargós utcáin eljutunk a Canale Grandét átívelő Rialto hídig. Ezt követő szabad programunk keretében kb. 30 perces gondolázásra is lehetőség nyílik. A gondolából a Canale Grande szép palotái mellett, a hangulatos kis vízi utcák sorával is megismerkedhetnek.

IV.16-án, IV.30-án, X.22-én: Délután ismét hajóra szállunk, és újabb szigetekkel ismerkedünk meg. Elsőként az üveggyártásáról világhírű Murano szigetén felkeresünk egy családi tulajdonban levő, ma is működő manufaktúrát. Itt a mester megmutatja, milyen technikákkal készülnek a csodás üvegtárgyak, majd kedvezményes vásárlásra is mód nyílik. Tovább hajózunk a csipke szigetére, Buranóba. A színes házikókkal, csatornákkal szabdalt utakkal, igazi olasz hangulatú sikátorokkal, terekkel ékes, ma is élő, lakott szigeten a sok fotó elkészítése után jól esik majd egy capuccino. Minderre bő egy óra áll rendelkezésre. Végül hajónkkal visszatérünk Punta Sabbioniba, ahonnan visszatérünk szálláshelyünkre.

VI.4-én: Délután megnézzük az egyedülálló evezős verseny, a Vogalonga befutóját is. A Vogalonga egy különleges esemény, amelyen nevezési díj ellenében bárki részt vehet. Az utóbbi években nagyon megszaporodott az induló magyar versenyzők száma is, így lesz kikért szurkolni. A Velencéből induló, Buranóig eljutó, majd onnan visszatérő 30 km távú verseny lényege, hogy azon bármilyen (néha kifejezetten vicces) vízi eszközzel lehet indulni, amelyeket kézi erővel azaz evezővel hajtanak. A több száz versenyző befutója színpompás látvány a Szent Márk öbölben. Visszatérés a szálláshelyünkre az esti órákban.

IX.3-án: Délután megnézzük a Regata Storica (történelmi regatta) rendezvényét. Eredete egészen 1274-ig nyúlik vissza, amikor még a város hatalmát demonstráló hajófelvonulás volt, élén a dózse aranyozott hajójával, a Bucintoroval. Ezt 1670-től egyesítették egy speciális típusú gondolákkal folytatott versennyel. Ma ezt a versenyt összesen 7 kategóriában bonyolítják le, az utolsó futam a bajnokok kétpár evezős futama. Az egész versenyt felvezeti a ma is egy színpompás vízi felvonulás a középkort idéző hajókkal és kosztümökben az Arsenale-tól a Szent Márk öblön át a Rialto hídig. Visszatérés a szálláshelyünkre az esti órákban.

VII.15-én: Redentore időpontjában a 2. nap programja: Reggeli után fürdési, vásárlási lehetőség Lido di Jesolón. Kora délután busszal átmegyünk Punta Sabbioni kikötőjébe. Innen privát hajóval panoráma utat teszünk, melynek során láthatjuk a várost megvédeni szánt gátrendszer építkezését, a velencei Lido szigetének tenger felőli majd laguna felőli oldalát, a San Servolo, San Lazzaro, Grazia, San Clemente, Guidecca és San Giorgo szigeteket miközben megismerkedhetnek Velence történelmével is. Hajónk még egy félkört ír le a Szent Márk öbölben hogy a vízről is megcsodálhassuk a legfőbb látnivalókat. Kikötés után közös sétánkon a Riva degli Schiavonit. a ki, majd a nagy Szent Márk teret ismerjük meg. A Mercerie kanyargós utcáin eljutunk a Canale Grandét átívelő Rialto hídig. Ezt követő szabad programunk keretében kb. 30 perces gondolázásra is van mód. A gondolából a Canale Grande szép palotái mellett a hangulatos kis vízi utcák sorával is megismerkedhetnek. További bőséges időben idegenvezetőnk tanácsait követve számtalan nevezetességet tekinthetünk meg. Ugyanakkor részt vehetünk a különleges velencei ünnep, a Redentore eseményein. A Redenetore ünnep eredetileg vallásos esemény volt, 1577-től tartották meg egy hatalmas pestisjárvány áldozatainak és a tiszteletükre Palladio által építet templom emlékére. A városból pontonhidat építenek a Guidecca szigeten levő templomhoz. Az ünnepi misét követően virágokkal, lampionokkal díszített hajók töltik meg a Canale Grandét és a Szent Márk öblöt melyek különleges díszkivilágítást kapnak. A késő esti órákban (várhatóan 23,30-kor) páratlanul látványos tűzijátékra kerül sor a Szent Márk öbölben. A szórakozóhelyek hajnalig tartanak nyitva, amikor a legkitartóbb ünneplők hajóikkal kifutnak a nyílt tengerre, hogy ott köszöntsék a napfelkeltét. Visszautazás a szálláshelyre a tűzijátékot követően, éjfél után!!!

VII.16-án a  3. nap programja: Viszonylag kései reggeli után hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Magyarországra az esti órákban.

3. nap

Reggeli után ellátogatunk "A kis Velence" néven is ismert, Caorleba. Rövid sétát teszünk a közel 2000 éves település romantikus óvárosban, melyet szűk sikátorok és pasztellszínű középkori házak díszítenek. A sétányt kísérő sziklasort kőfaragók munkái teszik szépségessé. A város jelképe a St. Stefano dómhoz tartozó, henger alakú, 48 méter magas harangtorony, mely messziről is látható. Kisétálunk a tengerpartra, egészen a Madonna dell Angelo kápolnáig, ahonnan a városka keleti és nyugati partja egyaránt látható. Rövid szabadidő után, szép élményeink birtokában, rövid pihenőkkel az esti órákban érkezünk Magyarországra.

Tudnivalók:

Helyszínen kötelezően fizetendő: hajójegy 40 EUR
Utazás: Komfortos autóbusszal
Felszállási lehetőség: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár
Elhelyezés: Lido di Jesolón 3*-os szálloda, 2-3 ágyas szobáiban, VII.15-i és IX.2-i indulásnál Lido di Jesolón vagy körzetében!
Ellátás: Büféreggeli. X.21-i dátum esetén félpanzió (büféreggeli, 3 fogásos vacsora ital NÉLKÜL)
Minimum létszám: 35 fő

Indulási időpontok

2018.03.31 Busszal 3 nap 2 éjszaka | 49 900  Ft/fő-től Tovább
2018.05.19 Busszal 3 nap 2 éjszaka | 49 900  Ft/fő-től Tovább
2018.07.13 Busszal 3 nap 2 éjszaka | 58 900  Ft/fő-től Tovább
2018.08.18 Busszal 3 nap 2 éjszaka | 58 900  Ft/fő-től Tovább
2018.10.21 Busszal 3 nap 2 éjszaka | 49 900  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›