Körutazás Ománban, Salalah-i pihenéssel

Omán, Körutazás Ománban, Salalah-i pihenéssel , Muscat

Egzotikus kalandok a tömjén földjén: irány Omán! Mesebeli sivatagok, egyedi szépségű természeti kincsek, mágikus helyszínek, élő tradíciók és 7000 év történelem – ma már kevés olyan pontja van a nagyvilágnak, amely még igazán felfedezésre vár, de a vendégszerető Ománi Szultánság épp ilyen. Omán területének 80%-át homok borítja, a maradék egyötöde azonban lenyűgöző változatosságú képet mutat. A romantikus sivatagi dűnék mellett a több ezer méter magasba nyúló hegyvonulatok, a hűsítő vizű medencékkel teli völgyjáratok, a zöld oázisok és a csodálatos tengerparti fövenyek számtalan helyszínt kínálnak túrázáshoz és pihenéshez egyaránt, miközben lépten-nyomon élő hagyományokkal és kulturális kincsekkel is találkozhatunk.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2019-10-10 - 2019-10-18 539 900  Ft/fő-től
2019-11-07 - 2019-11-15 539 900  Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

  • körutazás
  • városlátogatás
  • Távoli Tájakon

Program

1.nap

Elutazás Budapestről átszállással Muscatba, Omán fővárosába, érkezés az esti órákban. Omán, az Arab-félsziget délkeleti részén helyezkedik el, délnyugaton Jemennel, nyugaton Szaúd-Arábiával, északnyugaton az Egyesült Arab Emírségekkel határos. A Perzsa-öböl menti országok közül Omán turisztikai kínálata a legszínesebb, azonban szomszédaihoz képest gazdagabb a történelmi múltja. Szállás Muscatban.

2.nap

A reggelit követően városnézés Muscat modern városrészében, majd a történelmi rész felé vesszük az irányt. Megtekintjük a főváros legszebb építészeti emlékét, a 200 éves Szultán Qaabos Mecsetet. A királyról elnevezett Nagy Mecset 20 ezer férőhelyes, a világ egyik legnagyobb mecsetje, 100 méter magas minarettel, benne egy 60x70 méteres kézi perzsaszőnyeg, mely a világon a második legnagyobb egybefüggő kézimunka. (Férfiaknak hosszú nadrág, nőknek hosszú szoknya és kendő szükséges.) Innen a királyi Operaház épületéhez megyünk tovább, majd látogatás a Bait Al Zubair helytörténeti múzeumba, mely az ország történetéről, hagyományairól, művészetéről ad átfogó képe. Utolsó állomásunk a Muttrah bazár, ahol egy színes forgatagba keveredik az ember. Visszatérés a szállodába, szabadidő.

3.nap

Reggeli után kijelentkezés hotelünkből, majd buszunkkal elindulunk Nizwa, a régi főváros irányába. A megérkezést követően felfedezzük Nizwát, ahol először a piacot látogatjuk meg, majd látogatást teszünk a Yarubas erődben, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a városra, illetve az azt körülvevő oázisra. Ellátogatunk az óvárosba is, ahol magával ragadja az embert a helyiek hangulata, kicsit átvehetünk az ottani életérzésből. Innen tovább indulunk Al Hamrába, ahol láthatjuk a mára elfeledett vályogtégla építészetet, kis séta keretében többszintes, szépen dekorált, ízléses sárházakat, faragott kapukat fotózhatunk. Innen folytatjuk utunkat Bahlaba, egy kedves kis városba, ahol Oman egyik legrégebbi, 13 km-es fallal körülvett erődje található, amely az UNESCO Világörökség része Este érünk vissza Nizwába, ahol az éjszakát töltjük.

twelve days in Oman. from Marko Roth on Vimeo.

4. nap

A reggelit követően kijelentkezés, majd első utunk Birkhat Al Mauz településre vezet, ahonnan a Jabal Akdhar (zöld hegyek) lenyűgöző sziklái között utazgatunk tovább. Tradicionális épületek, faragott faajtók mesélnek nekünk az egykori virágzó falvakról. Később az aranyló sivatag felé vesszük az irányt, ismerkedünk a beduinok életével, szokásaikkal, majd elfoglaljuk szállásunkat A naplementét egy dűnehátról csodáljuk meg, majd visszatérve sátrainkhoz, megvacsorázunk.

5.nap

A korán kelők megcsodálhatják a napfelkeltét is a sivatagban, majd reggel elhagyjuk szállásunkat, hogy a híres Wadi Bani Khalid kanyonhoz utazzunk, amely egy kis oázis közelében található elrejtve. A wadi türkíz színű vize és a zöld környezet éles kontrasztban állnak előző esti szálláshelyünk helyszínével, a Wahiba sivataggal. Transzfer a repülőtérre, majd elutazás belső járattal Salalah-ba. A megérkezést követően transzfer szállásunkra, vacsora.

6-7.nap

Szabad program, fakultatív kirándulások az adottságok függvényében,

8. nap

szabad nap, a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre

9.nap

hazaérkezés Budapestre

Tudnivalók

  • Utazás: a Qatar menetrend szerinti járatával, átszállással Dohában, Muscat-Salalah útvonalon belső járattal
  • Elhelyezés: 2 ágyas szobákban, 4*-os szállodákban (helyi besorolás)
  • Ellátás: reggeli, majd a 4. naptól félpanzió (reggeli, vacsora)
  • Vízumdíjdíj ügyintézéssel: 20 000 Ft/fő  
  • Minimum létszám: 20 fő

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Doha (DOH) 08:05 15:25
Doha (DOH) - Muscat (MCT) 16:55 19:45
Salalah (SLL) - Doha (DOH) 22:40 00:30+1
Doha (DOH) - Budapest (BUD) 01:35 05:40

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Útvonal

Indulási időpontok

2019.10.10 Repülővel 9 nap 7 éjszaka | 539 900  Ft/fő-től Tovább
2019.11.07 Repülővel 9 nap 7 éjszaka | 539 900  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›