Hétvége Moszkvában az orosz főváros gazdagon

Oroszország, Hétvége Moszkvában, az orosz főváros gazdagon , Moszkva

Moszkva, a sokszínűség városa:
A szó szoros és átvitt értelmében is. Nagyrészt modern metropolisz, helyenként viszont falusias. Nagy falu - sokáig így minősítették. Ha meg is őrzött egy-egy szöglete valami orosz vidékiességet, már a volt szovjet időkben is nagyváros volt és az is maradt, sőt... A rendszerváltás óta, immáron Oroszország fővárosaként megújult, korszerűsödött, a világ egyik legnagyobb városává formálódott. Oroszországot mindig is Kelet és Nyugat határának tartották, ezt jól tükrözi Moszkva. Megtalálhatjuk itt a legdivatosabb nyugati világcégek méregdrága üzleteit, de az ázsiai jellegű olcsó piacokat egyaránt. Akár Amerikában is érezhetnénk magunk az új felhőkarcolók láttán, de a régi épületek is elegánsabbak lettek.
Moszkva megőrizte történelmi kettős arculatát is. Ennek legjobb példája a Kreml, ahol egymás mellett láthatjuk a régi cári korszak sírjait, színes ortodox templomait és a közelmúlt kommunista emlékeit: vörös csillagokat, Lenin szobrokat és a mauzóleumot is. Az oroszok büszkék a nagyságukra, lásd az ország méretét vagy a világ legnagyobb harangját és ágyúját - igaz, ezek soha sem működtek.
A mai idők szlogenje szerint "Moszkva soha sem alszik", még éjszaka sem szűnik meg a nyüzsgés. Ez az út kiváló alkalom, hogy betekintést nyerjünk az új orosz életformába és ellentmondásokba, valamint Moszkva nevezetességeinek felfedezésére - annál is inkább, mivel szállásunk a város szívében lesz.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2019-10-04 - 2019-10-07 159 900  Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

 • körutazás
 • városlátogatás
 • március 15-i hétvége
 • 4-5 napos utak
 • Észak-Európa

Program

1. nap

A délelőtti érkezést követően autóbuszos városnézésre megyünk. Elsőként a Veréb-hegyet ejtjük útba, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Luzsnyiki sportkomplexumra és a távolban egész Moszkvára. Itt magasodik a Lomonoszov egyetem jellegzetes formájú főépülete is, amely az amerikai felhőkarcolók mintájára készült szovjet "szocialista-realista" stílusban. Láthatunk modern felhőkarcolókat is a "moszkvai City vagy Manhattan"-nek nevezett városrészben. Megállunk a festői szépségű Novogyevicsij kolostornál, mely jellegzetes hagymakupolás templomtornyairól, a mellette lévő kis tóról és temetőjéről híres, ahol számos híresség nyugszik, mint például Bulgakov, Gogol, Csehov, Prokofjev, Hruscsov és Jelcin. A temetőben egy rövid sétát teszünk. Útba ejtjük a Győzelem Parkját is, ahol a napóleoni- és a II. világháború emlékművei emelkednek. A Moszkva folyó mellett haladva elérjük az újjáépített, monumentális Megmentő Krisztus Székesegyházat. Ezután transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása. Este még kisétálunk a kivilágított Vörös térre.

2. nap

Reggel gyalogos kirándulás a Kreml-be. Itt található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij-, a Blagovescsenszkij-, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota, a Cár ágyú- és harang. A kincstárt is felkeressük, mely régebben fegyvertárként működött, ahol cári koronázási jelképek, gyönyörű egyedi ezüst és arany ékszerek, ruhák, díszes étkészletek, Faberge tojások és régi fegyverek kiállítása látható. "Kötelező programunk" a Vörös téren ér véget, melynek jellegzetes épületei Moszkva jelképévé váltak. A tér főbb látnivalói: a Vaszilij Blazsennij-székesegyház, a GUM áruház, a Történeti Múzeum, a Lenin-mauzóleum. Délutántól szabadidő, vagy fakultatív programként átsétálunk a nemrégiben kialakított Zarjagyije parkba, mely Oroszország 4 földrajzi övezetét mutatja be. Egyik legfőbb attrakciója a 70 méteres, a folyó fölé benyúló támaszték nélküli függőhíd. A föld alatt egy élményparkot alakítottak ki, ahol az "időgép" visszavisz minket a város rég- és közelmúltjába, a "Repülés Oroszország felett" 4D-s film bemutatja az ország távoli tájait, a "Jégbarlang"-ban saját bőrünkön érzékelhetjük az északi vidékek zord éghajlatát és életformáját. Este másik fakultatív programként az orosz képzőművészet legismertebb múzeumát, a Tretyakov Képtárt ajánljuk megtekintésre. A gyűjtemény leghíresebb része a Rubljov ikonok, de megcsodálhatjuk más orosz festők remekműveit is egy tárlatvezetés keretében. A képtárba és utána haza a szállodába metróval utazunk.

Москва'2011(Moscow/Russia) from zweizwei |timelapse&hyperlapse| on Vimeo.

3. nap

Szabadidő, vagy reggeli után fakultatív autóbuszos kirándulás Szergijev Poszádba, az orosz ortodox egyház ősi centrumába, mely templomokban, kolostorokban és szent helyekben gazdag. Felkeressük a Szentháromság?Szergij kolostort, a város legismertebb műemlékét. A délutáni órákban másik fakultatív programként megtekinthetjük a Taganszkij földalatti atombunkert, mely a hidegháború idején épült - ma már múzeum. A vezetett túra során rengeteg érdekességet láthatunk és hallhatunk ebből a - mára már szerencsére letűnt - vészjósló korból. Az utazás a bunkerbe metróval történik.

4. nap

A reggelit követően kijelentkezés a szállodából, a bőröndök csomagszobában kerülnek elhelyezésre. Szabadidő, vagy fakultatív programként utazást teszünk a moszkvai metrón, felkeresve azok legismertebb állomásait, melyek művészi kialakításuknak köszönhetően inkább emlékeztetnek palotákra, mint metrómegállókra. A metróból a VDNH-nál, az Összoroszországi Kiállítási Központnál szállunk ki. Hatalmas területén a volt szovjet tagköztársaságokat bemutató pavilonok kerültek kialakításra. Itt állították fel a 100 méter magas Szputnyik emlékművet is, amely egy kilőtt rakétát ábrázol. Mellette várja látogatóit az Űrhajózási múzeum, mely a szovjet-orosz űrkutatás történetét mutatja be. Itt található Gagarin űrhajója, a Vosztok-1 is. A múzeumlátogatás egyénileg történik. A program végén a szállodába metróval utazunk vissza. Délután szabadidő, sétálhatunk a belvárosban, a folyóparton; vásárolhatunk az Arbat-on, a moszkvai "Váci utcán", vagy a GUM áruházban; megnézhetjük valamelyik múzeumot... Késő este transzfer a repülőtérre, hazautazás.

Fakultatív programok

Zarjagyije Park kirándulás, 4D mozival (min. 10fő): 23 900 Ft/fő
Tretyakov képtár látogatás (min. 10 fő): 15 900 Ft/fő
Szergej Poszád autóbuszos kirándulás (min.10fő): 19 900 Ft/fő
Taganszkij bunker látogatás metróval (min, 10 fő): 27 900 Ft/fő
VDNH kiállítási központ metróval (min.10 fő): 13 900 Ft/fő

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Moszkva(SVO) 05:55 10:30
Moszkva(SVO) - Budapest (BUD) 23:00 23:35

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Tudnivalók

 • Utazás: Wizz Air menetrend szerinti járatával
 • Elhelyezés: Courtyard by Marriott Moscow City Center 4*, 2-3 ágyas szobákban
 • Ellátás:reggeli, vacsora felár ellenében kérhető
 • Minimum létszám: 20 fő
 • az alapdíj tartalmazza a feladható 20 kg-os poggyászt és a Wizz priority szolgáltatásokat is
 • A programok során audio guide-ot használunk.
 • Az utazáshoz vízum szükséges, a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél, melyben legalább két üres oldal található az oroszországi vízum bejegyzéséhez. Ezen kívül rendelkezni kell Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással.

Vízum

2013. július 15-től kezdődően az Orosz Konzulátus áttért a vízumkérdőívek digitális kitöltésére, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy már nem fogadják el a régi típusú, kézzel kitöltött vízumkérdőíveket. Ettől a pillanattól kezdve a beadásra kerülő vízumkérdőíveket interneten keresztül kell kitölteni, kinyomtatni, aláírni és eljuttatni az irodánkba. A vízumkérdőívet az alábbi oldalon kell kitölteni: http://visa.kdmid.ru Orosz turista vízum - Egyszeri belépésre jogosít, rövid kint tartózkodással.

Turista és tranzit vízum

 • 1 db mostanában készült fehér hátterű, színes fénykép, 3,5 x 4,5 cm-es szembe nézetű, sötétített szemüveg és fejfedő nélküli. Otthon kinyomtatott vagy fénykép automatában készített fényképeket a konzulátus nem fogad el, csakis hivatalos fényképész által készítetteket.
 • érvényes útlevél leadása a vízum bepecsételéséhez, melyben egymással szemben legalább két üres oldal található, és az útlevél érvényességének min. 6 hónappal meg kell haladnia a vízum lejártának idejét
 • elektronikusan kitöltött és kinyomtatott vízumkérő lap (http://visa.kdmid.ru). A kitöltési útmutató a Nyomtatványok menüpontban letölthető.
 • betegség-, baleset biztosítás a kinn tartózkodás teljes idejére (banki biztosítás esetén igazolás szükséges, annak formátumáról érdeklődjön az irodánkban)
 • repülőjegy vagy repülőjegy foglalás
 • szállásfoglalásról igazolás (hivatalos voucher- a szálloda által kiadott regisztrációs számmal rendelkező 2 nyelvű -orosz és angol )

Útvonal

Indulási időpontok

2019.10.04 Repülővel 4 nap 3 éjszaka | 159 900  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›