Madeira mesés kertjei

Portugália, Madeira mesés kertjei , Funchal

Egy szigetnyi virágoskert az Atlanti-óceánban: a vulkáni Madeira vadregényes tájain a túrázás épp olyan érdekes, mint a kisvárosi látnivalók. A lávamedencék, csempeképek, ősi babérerdők és vízesések portugál szigetén a híres madeira borokat is mindenképp meg kell kóstolni!

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2021-09-28 - 2021-10-03 299 900  Ft/fő 278 907  Ft/fő
2021-10-19 - 2021-10-24 299 900  Ft/fő 278 907  Ft/fő
Még több időpont ›

Tulajdonságok

Program

1. nap

Budapest - Lisszabon - Funchal

Elutazás Budapestről a délutáni órákban lisszaboni átszállással Funchalba, Transzfer a szállodába, elhelyezkedés. Szállás Funchalban, 4*-os szállodában ( 5 éj).

2. nap

Funchal felfedezése, kirándulás Monte-ba és a Blandy birtokra

Pazar panorama a tájra a Szent Katalin parkból. Séta a buján virágzó ágyások közt, távoli kontinensekről származó fák árnyékában. Érintjük a színházat, az Amélia Királynő parkot, az óvárosban látjuk a városházát, a katedrális XVI. századi épületét, a Szent Lőrinc erődöt. Felkeressük a világhírű piacot, ahová a sziget minden szegletéből érkezik virágárus és halász népviseletben, és ahol a pultok roskadoznak az ínycsiklandó trópusi gyümölcsöktől, zöldségektől és színpomás virágoktól, a legkülönbözőbb tengeri halak várják, hogy a terített asztalokra kerüljenek. Ezt követően a Funchaltól keletre fekvő dombokon a Blandy birtok ( belépő helyszíni fizetés ellenében 11,00 EUR ) valóságos édenkert, a virágkedvelők zarándokhelye. Sétát teszünk a Monte Palace trópusi kertben (a belépő helyszíni fizetés ellenében 12,50 EUR), ahol az ország legvarázslatosabb csempeképei kísérik utunkat és láthatjuk a montei Szűz ( Madeira védőszentje) kicsiny szobrát is. A kalandvágyók tobogánon (helyszíni fizetés ellenében) száguldhatnak lefelé. Visszatérés a szállodába a késő délutáni órákban.

Madeira Timelapse & Hyperlapse from Kirill Neiezhmakov on Vimeo.

3. nap

Pihenés vagy Kelet-Madeira fakultatív kirándulás

Az álmos Camachaban a keretre feszített fűzfavesszőkből az ujjak elképesztő ügyességgel fonnak kosarat és más tárgyakat. Az út eukaliptuszfák közt, meredeken kapaszkodik át a felhőhatáron, szemerkélő párában érkezünk a Pico de Ariero (1810 m) közelébe. A Ribeiro Frio pisztrángos tavát övező UNESCO Világörökség őshonos babérerdőket elhagyva, Faialban ebéd (helyszíni fizetés ellenében). Santana élénk színekkel díszített, zsúpfedeles házai messziről integetnek. Csodálatos panoráma a legkeletibb kilátóból, majd pillantással Machico városára térünk vissza a szállodába.

4. nap

Pihenés vagy Nyugat-Madeira fakultatív kirándulás

Séta Camara de Lobos falucskában, a színesre mázolt halászhajói a festegető Churchillt is megihlették. Pazar kilátás Európa második legmagasabb óceáni szirtjére, az 589 méter magas Cabo Giraora. Ribeira Bravat érintve, a felhőkbe burkolózó Paul da Serra széles fennsíkját elhagyva, vadregényes tájon érkezünk Porto Monizba. Az óceán sós párát hordó szeleitől páfránylevél sövény védi a parcellákat és a parton kőből vájt medencék csillapítják a hullámok erejét. Ebéd (helyszíni fizetés ellenében) egy helyi étteremben. Az Encumeadat keresztezve érünk a szállodába, pihennés. Fakultatív Madeira-est vacsorával.( 16.900 Ft/fő) Ismerkedünk a tradicionális ízekkel, közben jó hangulatú folklórprogram szórakoztat bennünket.

5. nap

Funchal- Lisszabon

reggel transzfer a funchali repülőtérre, utazás a portugál fővárosba, Lisszabonba. Érkezést követően panoráma városnézés busszal ( VII.Edward park, Rossio nergyed, Jeronimos székesegyház, Belém torony, Felfedezések emlékműve). Transzfer a szálláshelyre, szállás Lisszabonban 3*-os szállodában (1 éj) .

6. nap

Funchal - Lisszabon - Budapest

Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre a délelőtti órákban.

A programok/látnivalók sorrendje a nyitvatartások függvényében változhat!

A részvételi díj a feladható poggyászt tartalmazza.

Fakultatív programok

Folklór est vacsorával (min. 10 fő) 16 900 Ft/fő
Kelet-Madeira kirándulás (min. 15 fő) 22 900 Ft/fő
Nyugat-Madeira kirándulás (min. 15 fő) 20 900 Ft/fő
Vacsora felár (3x) 26.900 Ft/fő
Vacsora felár (4x) 34.900 Ft/fő

Menetrendek

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Lisszabon(LIS) 13:10 16:00
Lisszabon (LIS) - Funchal(FNC) 19:40 21:30
Visszaút
Funchal (FNC) - Lisszabon(LIS) (5. napon) 09:55 11:35
Lisszabon (LIS) - Budapest (BUD) (6. napon) 07:50 12:25

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Tudnivalók

  • Utazás:a TAP menetrend szerinti járataival (Budapest-Lisszabon-Funchal-Lisszabon-Budapest)
  • Elhelyezés:Funchalban 4*-os szállodában ( 4 éj), Lisszabonban 3*-os szállodában ( 1 éj)
  • Ellátás:büféreggeli, fakultatív vacsora
  • Minimum létszám: 20 fő

Útvonal

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

2021.09.28 Repülővel
6 nap 5 éjszaka | Foglalje le most 0Ft előleggel
299 900  Ft/fő 278 907  Ft/fő Tovább
2021.10.19 Repülővel
6 nap 5 éjszaka | Foglalje le most 0Ft előleggel
299 900  Ft/fő 278 907  Ft/fő Tovább
Még több időpont ›