Advent Erdélyben

Románia, Advent Erdélyben , Csernakeresztúr

Hópelyhek, festői, havas táj, ma is élő helyi népszokások, finom ételek, karácsonyvárás, szeretet jellemzi Erdélyt az adventi időszakban. Utazásunk során betekintést nyerünk ebbe a szívet melengető kis világba.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2018-12-07 - 2018-12-09 37 500  Ft/fő-től 34 500  Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

  • körutazás
  • advent
  • városlátogatás

Program

1. nap

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban Aradra. A Maros folyó két partján elterülő városról az 1848-49-es szabadságharcban kivégzett 13 vértanú jut elsőként eszünkbe. Városnézésünk során megismerkedünk a város patinás épületeivel, megtekintjük a Megbékélés parkjában található Szabadságszobrot, az Állami Színházat, a Kultúrpalotát, az aradi várat (kívülről), az aradi vértanuk emlékművét. Rövid szabadprogram után tovább utazunk a történelmi Magyarország egyik legfontosabb Mária-kegyhelyére, Máriaradnára. A Maros völgyében fekvő Lippával szemben lévő, impozáns, barokk, kéttornyú, ferences rendi kegytemplom a Maros mente, a Bánság és a szegedi nagytáj központi búcsújáró temploma, amely nemcsak a táj festői szépségével vonz számos hívőt, de a környékbeliek szerint csodák helyszíne is a régmúlt idők óta. Továbbutazás Csernakeresztúrra. A székely tájház megtekintése után szállás elfoglalása és vacsora.

2. nap

Reggeli elfogyasztása után Gyulafehérvárra utazunk, az erdélyi római katolikus egyház központjába. A székesegyházban található Hunyadi János sírja. A belváros körül újkori erődrendszer épült ki. A gyulafehérvári megálló után Dévára látogatunk el, ahol a Tízenkét Kőmíves balladájából ismert várral is megismerkedünk. Déva másik híressége, Böjte Csaba testvér irányításával működő Szent Ferenc Alapítvány. Betekintést nyerhetünk a gondozott magyar gyerekek mindennapjaiba. Adományaink (pl. tisztítószer, tartós élelmiszer, gyerekruhák) átadására is lesz lehetőség. Csernakeresztúron hangulatos vacsorával zárjuk a napot.

3. nap

Reggeli után Vajdahunyadra látogatunk, ahol megtekintjük a Hunyadiak gótikus várkastélyát. Az impozáns építmény a régi Magyarország leglátványosabb várkastélya volt, melyet Mikszáth Kálmán "a várak királyának" nevezett. Tovább utazás Temesvárra, a Bánság központjába. A város a Trianon előtti Magyarország legmodernebb vidéki városa volt. Városnéző séta a szecessziós Opera tértől, a Jenő herceg téren keresztül, a barokk Losonczy térig. Fő látnivalók: a római katolikus püspöki székesegyház, az ortodox román nagytemplom, a Hunyadi- és a Lloyd-palota. Adventi hangulatban töltött szabadidő után elhagyva a várost, Kiszombornál érjük el Magyarországot. Szeged érintésével utazás Budapestre. Érkezés az esti órákban.

Tudnivalók

  • Utazás: Autóbusszal
  • Felszállási lehetőségek: Budapest, Kecskemét, Szeged
  • Elhelyezés:Csernakeresztúron falusi turizmus vendégházaiban 2-3 ágyas szobákban
  • Belépők: 50 RON/fő (helyszínen fizetendő)
  • Ellátás: Félpanzió (reggeli, vacsora)
  • Minimum létszám: 30 fő

Indulási időpontok

2018.12.07 Busszal 3 nap 2 éjszaka | 37 500  Ft/fő-től 34 500  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›