Székelyföld legszebb tájain

Románia, Székelyföld legszebb tájain , Székelyudvarhely

5 napos programunk során ellátogatunk Székelyföld legszebb, vadregényes tájaira, megismerkedünk a székely építészettel, kultúrával, legismertebb városainak látnivalóival. Kultúra, kaland, látvány, történelem ötvöződik ebben a programban.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2019-09-18 - 2019-09-22 79 900  Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

  • körutazás
  • városlátogatás
  • 4-5 napos utak
  • Közép-és kelet Európa

Program

1. nap

Budapest - Szolnok - Ártánd - Nagyvárad - Király-hágó - Kolozsvár (450km)

Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, utazás Nagyváradra, mely a Trianon előtti Magyarország egyik legszebb városa volt. Itt élt és alkotott Ady Endre, Juhász Gyula. Ady itt ismerte meg Lédát. Autóbuszos és gyalogos városnézés során megtekintjük a püspöki negyedet (püspöki palota, székesegyház, kanonoksor), a belváros patinás középületeit (Szigligeti Színház, Szent László templom), és palotáit (Fekete Sas palota). Nagyváradról folytatjuk utunkat a Mátyás király szülővárosaként ismert Kolozsvárra. Útközben rövid megállás Erdély nyugati kapujában, a csodaszép 575 m magas Király-hágón. Kolozsvári városnézésünk során megtekintjük a gótikus Szent Mihály templomot a Mátyás szoborral, Mátyás király, és Bocskai István szülőházát, a Farkas utcai református templomot. Szállás és vacsora Kolozsváron.

2. nap

Kolozsvár - Marosvásárhely - Szováta - Parajd - Székelyudvarhely (220km)

Reggeli után folytatjuk utunkat Székelyföldre. Első megállónk Marosvásárhelyen, Székelyföld legnagyobb városában lesz. A sok szép épület közül kiemelkedik a magyaros-szecessziós stílusú Kultúrpalota. Innen Szovátára vezet utunk, ahol egy kellemes séta közben megismerjük a heliotermikus Medve-tavat és annak környékét. Majd folytatjuk utunkat a parajdi sóbányához, ahol különbuszok szállítják a látogatókat a sóbánya mélyére. A földalatti program után Székelyföld legmagyarabb városába, Székelyudvarhelyre látogatunk. A lakosság több mint 90%-a ma is magyar. Szállás, vacsora.

3. nap

Székelyudvarhely - Farkaslaka - Szejkefürdő - Gyergyószentmiklós - Gyilkos-tó - Békás-szoros - Székelyudvarhely (200km)

Reggeli után belvárosi sétára indulunk Székelyudvarhelyen, mely során a hangulatos főtéren lévő székely szoborparkot is megtekintjük. Ezt követően Székelyföld természeti látványosságainak felfedezése következik. Útközben rövid megállás Gyergyószentmiklóson, ahol az örmény erődtemplomot tekintjük meg. A várostól keletre helyezkedik el a Gyilkos-tó. Partján megismerjük a tó keletkezésének történetét és legendáját. Szabadprogram étkezési lehetőséggel, majd folytatjuk utunkat a Békás-szoroshoz. Séta a félelmetes látványt nyújtó sziklaszurdokban. Végül visszatérünk székelyudvarhelyi szállásunkra. Vacsora.

4. nap

Székelyudvarhely - Csíkszereda - Csíksomlyó - Szent Anna tó - Mohos láp - Székelyudvarhely (220km)

Reggeli után ellátogatunk Székelyföld legjelentősebb búcsújáróhelyére, a csíksomlyói kegytemplomhoz. A katolikus székelyek vallási központja évről évre zarándokok százezreit vonzza. Csíkszeredán a Makovecz Imre által tervezett Milleniumi templomot is megcsodálhatjuk. Hargita megye székhelyének megismerése után a Szent Anna-tóhoz utazunk. A közel 1000 m-es magasságban fekvő krátertó páratlan élményt nyújt. Ezt követően a mellette lévő Mohos-tőzegláp egyedülálló élővilágával ismerkedünk meg. A kellemes természeti sétát követően visszautazunk a székelyudvarhelyi szállásunkra.

5. nap

Székelyudvarhely - Székelykeresztúr - Segesvár - Ártánd - Budapest (630km)

Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben még felidézzük Petőfi Sándor életének utolsó napjait. Elsőként Székelykeresztúrra látogatunk, ahol utolsó estéjét töltötte a lánglelkű költő. Rövid megállót tartunk a segesvári csata emlékművénél. Bem apó vezette sereg itt szenvedett vereséget az orosz hadseregtől. Ekkor látták utoljára Petőfit élve. Ezután az egykori szászváros, Segesvár romantikus, középkori óvárosával ismerkedünk. Fő látványosságai: Drakula szülőháza, diáklépcső, Petőfi szobra. Hazautazás rövid pihenőkkel. Határátlépés Ártándnál. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Tudnivalók

  • Utazás: Légkondicionált autóbusszal
  • Felszállási lehetőségek: Budapest, Szolnok
  • Elhelyezés:Kolozsváron és Székelyudvarhelyen helyi panziókban, 2-3 ágyas szobákban
  • Ellátás:Félpanzió (reggeli, vacsora)
  • Minimum létszám:30 fő

Útvonal

Indulási időpontok

2019.09.18 Busszal 5 nap 4 éjszaka | 79 900  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›