Barcelona a katalán főváros

Spanyolország, Barcelona, a Katalán főváros , Barcelona és környéke

Katalónia fantáziadús fővárosában a művészetek és az építészet összefonódása a legizgalmasabb. A 130 éve épülő Sagrada Família, a mesebeli Park Güell és a többi szemkápráztató látványosság közepette bármikor megpihenhetünk Barcelona tengerpartján, de egy focimeccs is jó program a híres Camp Nou stadionban.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2019-09-25 - 2019-09-29 99 900  Ft/fő-től
2019-10-23 - 2019-10-26 99 900  Ft/fő-től
Még több időpont ›
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2019-09-25 - 2019-09-29 99 900  Ft/fő-től
2019-10-23 - 2019-10-26 99 900  Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

 • körutazás
 • húsvét
 • városlátogatás
 • május 1-i hét
 • őszi szünet
 • október 23-i hét
 • 4-5 napos utak
 • Nyugat-és Dél-Európa

Program

1. nap

Budapest-Barcelona

Elutazás Barcelonába a menetrendtől függően. A repülőtérről indulás egyenesen a katalán fővárosba ahol autóbuszos városnézés, melynek során Spanyolország második legnagyobb városának legfőbb látnivalóival (gótikus városrész, Rambla, Montjuic hegy, olimpiai negyed, kikötő) ismerkedhetnek meg. A városnézést követően transzfer a nyaralóhelyen található szállodába. Ez Barcelonától kb. 70 km-re van, a belváros, a Plaza Catalunya gyorsvasúttal kb. 70 perc alatt, kényelmesen megközelíthető. Vacsora a szállodában.

2. nap

Montserrat-Barcelona

Reggeli a szállodában, majd egész napos Montserrat-Barcelona kirándulásra indulunk. Montserrat katalónia spirituális központja, a csodálatos környezetben fekvő bencés kolostort barlangok, kápolnák veszik körül. A bazilikában a Montserrati Szűzanya, a Moreneta az oltárról néz le a hívekre. A kolostor látogatását követően rövid szabadidő Barcelonában.Este vacsora a szállodában.

BARCELONA. MOTION TIMELAPSE from Alexandr Kravtsov on Vimeo.

3. nap

Besalu- Figueres kirándulás 

Reggeli után szabadidő egyéni felfedezésekre a nyaralóhelyen vagy Barcelonában, vagy egész napos (kb. 8 óra) fakultatív kirándulás Besalú-Figueres útvonalon. Besalú városka délkeleti kapuja a Fluvia folyót átívelő, XII. századi, gótikus őrtornyokkal védett, román kori híd, ezen át jutunk a zsidó és keresztény kultúra ötvöződéséből keletkezett óvárosba. Katalónia egyik legjelentősebb középkori műemléki együttesében apró tereket átszelve, szűk utcácskákon barangolva jutunk az oroszlános reliefekkel őrzött homlokzatú, 3 hajós román templom elé. Szabadidő, majd Figueresba vezet az utunk. Itt található a Dali Múzeum (a belépő a helyszínen fizetendő), amely a madridi Prado után a legnépszerűbb egész Spanyolországban. A városka egykori színházának üvegkupolás épülete Dali szürrealista álomfényképeiből létrehozott jelentős alkotásait őrzi, amelyek átfogó betekintést adnak a világhírű művész életművébe. Visszatérés a szállodába, vacsora..

4. nap

Fakultatív kirándulás Gaudi nyomában és/vagy látogatás a Camp Nou stadionba.

Reggeli után szabadidő vagy fakultatív kirándulás Barcelonába.( Erre a kirándulásra kérjük technikai okokból a megrendeléskor jelentkezzenek.) A kirándulás során felfedezhetik a modernista építész zseni leghíresebb alkotásait,így a Casa Batlló és a La Pedrera lakóházak bizarr kéményeit, balkonjait, majd a Sagrada Familia, azaz a Szent Család templom megtekintése következik belülről, helyi vezetővel. és a program részét képezi egy rövid séta a Güell parkban is, amely szintén Gaudi fantáziájának lenyomata. Ezt követően az FC Barcelona stadionjába, a világhírű Camp Nou-ba juthatnak el. A múzeum, a lelátók, a vendégöltöző, a sajtószoba, a butik és a Kubala-szobor egyéni ritmusban, mintegy 2 óra alatt tekinthető meg. Amennyiben valaki csak az egyik belépős programot választja természetesen a rendelkezésre álló időt kihasználhatja a város egyéni felfedezésére, hiszen számtalan látnivaló van, amelyek meglátogatása nem fér bele az általunk szervezett kirándulásokba pl.az Akvárium vagy a Poble Espanol ( spanyol falu), amely az 1929-es Világkiállításra elkészült skanzen jellegű gyűjteménye a Spanyolországban található épületeknek.
4 nap/3 éjszakás turnusoknál transzfer a repülőtérre a kora esti órákban, hazautazás a Wizz Air esti járatával. 5 nap / 4 éjszakás turnusoknál vacsora a szállodában.

5. nap

Barcelona-Budapest

Az IV.30-i turnusban reggeli a szállodában, szabad program majd hazautazás az esti járattal. A VI.6. és IX.25-i időpontok esetében reggeli hidegcsomagban, majd az idegenvezető kíséretében transzfer a repülőtérre. 

A látnivalók sorrendje változhat.

Fakultatív programok

Montserrat kirándulás (min. 15fő) 21 000 Ft/fő
Besalu-Figueres kirándulás (min. 15 fő) 16 900 Ft/fő
Gaudi nyomában (min. 15 fő) 31 900 Ft/fő
Camp Nou (min. 15 fő) 26 900 Ft/fő
Gaudi+Camp Nou (min. 15 fő) 41 900 Ft/fő

Az árváltozás jogát fenntartják

Menetrend

2019.04.20., 04.30., 05.25., 10.23.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Barcelona(BCN) 06:05 08:40
Barcelona(BCN) - Budapest (BUD) 22:35 01:10

2019.06.06., 09.25.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Barcelona(BCN) 06:05 08:40
Barcelona(BCN) - Budapest (BUD) 09:20 11:55

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Tudnivalók

 • Utazás: Wizz Air menetrend szerinti járatával
 • Elhelyezés:3*-os szállodában Calella vagy Santa Susanna nyaralóhelyen
 • Ellátás: büfé félpanzió
 • Minimum létszám: 15 fő
 • Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő 1 EUR/fő/éj.
 • A VI.6-i és IX.25-i időpontokban az alapdíj a feladható poggyászt tartalmazza. Egyéb időpontokban a feladható poggyász ára a Wizz Air szabályzatának megfelelően fizetendő.

Útvonal

Indulási időpontok

2019.09.25 Repülővel 5 nap 4 éjszaka | 99 900  Ft/fő-től Tovább
2019.10.23 Repülővel 4 nap 3 éjszaka | 99 900  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›

Spanyolország

Az Ibériai-félszigeten, hazánknál kb. öt és félszer nagyobb területen, a Pireneusok sziklaormai mögött egy külön világ várja a látogatót. Változatos tájak, nagyszerű műemlékek, az ibérek, görögök, punok, rómaiak, nyugati gótok és arabok keze nyomával, pezsgő életű nagyvárosok és kikötők, múltjukba merült, fehér hegyi falvak, felhőkarcolók és barlanglakások, ez mind Spanyolország. A tengerpartokon kellemes mediterrán klíma, a mindennapokhoz szorosan kapcsolódó zene és tánckultúra, a tüzes flamenco Andalúziában és a méltóságteljes sardana Katalóniában, a fiesták tűzijátékokkal és lovas felvonulásokkal, a bikaviadalok, a kényelmes, derűs életstílus, a nyíltszívű, kitűnő színvonalú vendéglátás az itt élők sugárzó életszeretete évről évre új barátokat szereznek az országnak.

Hasznos tudnivalók a spanyolországi utazáshoz