Barcelona a katalán főváros

Spanyolország, Barcelona, a Katalán főváros , Calella

Katalónia fantáziadús fővárosában a művészetek és az építészet összefonódása a legizgalmasabb. A 130 éve épülő Sagrada Família, a mesebeli Park Güell és a többi szemkápráztató látványosság közepette bármikor megpihenhetünk Barcelona tengerpartján, de egy focimeccs is jó program a híres Camp Nou stadionban.

A központi rendszerben jelenleg nem elérhetőek turnusok ehhez az utazáshoz. Foglaláshoz kérjük keresse fel irodáink egyikét!

Tulajdonságok

 • körutazás
 • pünkösd
 • városlátogatás
 • május 1-i hét
 • novemberi ajánlat
 • október 23-i hét
 • 4-5 napos utak
 • Nyugat-és Dél-Európa

Program

1. nap

Budapest-Barcelona

Elutazás Barcelonába a menetrendtől függően. A repülőtérről 3 órás autóbuszos városnézésre indulunk Gaudi nyomában. A modernista építész zseni leghíresebb alkotásai, a Casa Batlló és a La Pedrera lakóházak bizarr kéményei, balkonjai, majd a Sagrada Familia, azaz a Szent Család templom kívülről való megtekintése fantasztikus élményt jelentenek. Rövid séta a Güell parkban (belépő az árban), majd transzfer a nyaralóhelyen található szállodánkba. Ez Barcelonától kb. 70 km-re van, a belváros, a Plaza Catalunya gyorsvasúttal kb. 70 perc alatt, kényelmesen megközelíthető. A szobák elfoglalása, szabadidő.

2. nap

Montserrat-Barcelona

Reggeli a szállodában, majd egész napos fakultatív Montserrat-Barcelona kirándulásra indulunk. Montserrat katalónia spirituális központja, a csodálatos környezetben fekvő bencés kolostort barlangok, kápolnák veszik körül. A bazilikában a Montserrati Szűzanya, a Moreneta az oltárról néz le a hívekre. A kolostor látogatását követően szabadidő Barcelonában a város egyéni felfedezésére. Visszatérés a szállodába.

BARCELONA. MOTION TIMELAPSE from Alexandr Kravtsov on Vimeo.

3. nap

Tengerparti pihenés vagy fakultatív kirándulás

Reggeli után szabadidő egyéni felfedezésekre a nyaralóhelyen vagy Barcelonában, vagy egész napos (kb. 8 óra) fakultatív kirándulás Besalú-Figueres útvonalon. Besalú városka délkeleti kapuja a Fluvia folyót átívelő, 12. századi, gótikus őrtornyokkal védett, román kori híd, ezen át jutunk a zsidó és keresztény kultúra ötvöződéséből keletkezett óvárosba. Katalónia egyik legjelentősebb középkori műemléki együttesében apró tereket átszelve, szűk utcácskákon barangolva jutunk az oroszlános reliefekkel őrzött homlokzatú, 3 hajós román templom elé. Szabadidő, majd Figueresba vezet az utunk. Itt található a Dali Múzeum (a belépő a helyszínen fizetendő), amely a madridi Prado után a legnépszerűbb egész Spanyolországban. A városka egykori színházának üvegkupolás épülete Dali szürrealista álomfényképeiből létrehozott jelentős alkotásait őrzi, amelyek átfogó betekintést adnak a világhírű művész életművébe. Visszatérés a szállodába.

4. nap

Tengerparti pihenés vagy fakultatív kirándulás

Reggeli után szabadidő vagy fakultatív kirándulás az FC Barcelona stadionjába, a világhírű Camp Nouba (a belépő a helyszínen fizetendő) és szabadidő az óvárosban. A múzeum, a lelátók, a vendégöltöző, a sajtószoba, a butik és a Kubala-szobor egyéni ritmusban, mintegy 2 óra alatt tekinthető meg. Ezután szabadidőt biztosítunk a Plaza Catalunya közelében, ahol a Ramblas, a Santa Eulália templom, vagy a legjobb butikok csábítják betérésre a vendégeket. Visszatérés a szállodába. 4 nap / 3 éjszakás turnusoknál transzfer a repülőtérre a délutáni órákban, hazautazás.

5. nap

Barcelona-Budapest

Könnyű, korai reggeli vagy hidegcsomag a menetrend függvényében, majd az idegenvezető kíséretében transzfer a repülőtérre, hazautazás.

A látnivalók sorrendje változhat.

Fakultatív programok

Montserrat kirándulás (min. 15fő) 20 895 Ft/fő
Besalu-Figueres kirándulás (min. 15 fő) 17 745 Ft/fő
Camp Nou látogatás (min. 15 fő) 13 745 Ft/fő

Az árváltozás jogát fenntartják

Menetrend

Wizz Air: 2018.04.28. | 05.18., | 10.20.,

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Barcelona(BCN) 06:15 08:55
Barcelona(BCN) - Budapest (BUD) 20:55 23:35

Wizz Air : 2018.05.31.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Barcelona(BCN) 06:15 08:55
Barcelona(BCN) - Budapest (BUD) 09:35 12:15

Travel Service/Wizz Air : 2018.09.28.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Barcelona(BCN) 11:05 13:45
Barcelona(BCN) - Budapest (BUD) 20:55 23:35

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Tudnivalók

 • Utazás: Wizz Air menetrend szerinti járatával ( IX.28-án odaútban Travel Service járattal)
 • Elhelyezés:3*-os szállodában Calella vagy Santa Susanna nyaralóhelyen
 • Ellátás: büfé félpanzió
 • Minimum létszám: 15 fő
 • Helyszínen fizetendő belépők: 50 EUR
 • Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő 1 EUR/fő/éj.
 • A részvételi díj a kézipoggyászt tartalmazza,feladható 20 kg-os poggyász felárért foglalható. A poggyászárak a Wizz Air mindenkor érvényes szabályzatának megfelelően módosulhatnak, a feladható 20 kg-os poggyász ára 19.000 Ft-tól ( febr.14.)

Indulási időpontok

A központi rendszerben jelenleg nem elérhetőek turnusok ehhez az utazáshoz. Foglaláshoz kérjük keresse fel irodáink egyikét!