Andalúzia varázsa,csillagtúrák tengerparti pihenéssel

Spanyolország, Costa Del Sol , Torremolinos

Remek sonkák, jerezi sherry, pazar strandok és egyedülálló építészet fémjelzi Andalúziát, a flamenco bölcsőjét. A tartományban a spanyol-mór kultúra olyan egyedi kincsei nyújtanak életre szóló élményeket, mint a csipkés Alhambra Granadában, a nagymecset oszlop-erdeje Cordobában vagy Sevilla és Malaga palota-erődjei.

A központi rendszerben jelenleg nem elérhetőek turnusok ehhez az utazáshoz. Foglaláshoz kérjük keresse fel irodáink egyikét!

Tulajdonságok

  • körutazás
  • városlátogatás
  • május 1-i hét

Program

1. nap

Budapest-Malaga. Utazás a menetrend függvényében, szabadidő.

2. nap

Egésznapos kirándulás Granadába. Az UNESCO Világörökség Alhambra palota együttes a tér, a fény, a víz és a díszítőelemek legkifinomultabb ötvözésének remekműve. Valóságos földi paradicsomban járva látjuk a Nagykövetek termét, a díszes tróntermet az Oroszlános udvart, barangolunk a jázmin illatú Generalife kert mirtuszsövényei közt. A belépő a részvételi díjban van. Szabadidő az óvárosban.

The Beauty of Andalusia - part one from KRK Studio on Vimeo.

3. nap

Pihenés vagy Gibraltár, egész napos fakultatív kirándulás. Gibraltáron megtekintjük a mór erőd romjait, a Szent Mihály barlangot, az Európa-pont kilátótól Afrika panorámájában gyönyörködhetünk. A szabadidejüket a 6 négyzetkilométeres, brit fennhatóság alatt álló területen vámmentes vásárlásokra fordíthatják.

4. nap

Pihenés vagy Cordoba, egész napos fakultatív kirándulás. Az UNESCO Világörökség Cordobában meglátogatjuk a Mezquitat (a belépő helyszíni fizetés ellenében). Az iszlám ibériai hatalmát szimbolizáló, XII. századi mecsete elkápráztatja a látogatót több, mint 850 jáspisból és gránitból faragott oszlopával, s a közepébe ágyazott 16. századi katedrálissal. Szabadidő a város szívében található régi zsidónegyedben, a keskeny macskaköves utcákat ezüstművesek üzletei szegélyezik.

5. nap

Pihenés vagy Ronda, egész napos fakultatív kirándulás. Rondában, a meredek mészkőhasadék tetején emelkedő, szépséges városkában sétálunk az óvárosban, látjuk Santa María la Mayor templomot (a belépő helyszíni fizetés ellenében), amely egy 13. századi minaretet és mór imafülkét is magába foglal, valamint az ódon bikaviadal arénát (a belépő helyszíni fizetés ellenében). Este fakultatív flamenco show, ahol egy ital mellett a táncosok érzelemtől fűtött táncában gyönyörködhetünk.

6. nap

Pihenés vagy Sevilla, egész napos fakultatív kirándulás. Andalúzia fővárosával ismerkedésünk a folyóparton, a Torre del Oronál indul, majd a történelmi városmagban folytatódik. Látjuk a spanyol gótika remekének számító katedrálist (a belépő helyszíni fizetés ellenében), benne Kolumbusz sírját és a csodálatos Capilla Mayort, mellette a La Giraldat, azaz a harangtornyot és árnyékában a Narancsudvart. Séta a romantikus Santa Cruz negyedben. A kovácsoltvas balkonok és ablakrácsok, festői sikátorok, eldugott kis terek és virágoktól roskadozó pátiók mellett ki ne hagyják az Alcazabat, a mór királyi palotát a katedrálissal szemben!

7. nap

Pihenés a Costa del Solon. Esteponától a Cabo de Gatáig terjedő, 145 km-es part szakaszának legnépszerűbb üdülőhelyei Benalmadena és Torremolinos, amelyek szinte teljesen összenőttek. Benalmadenán a Puerto Marina halvendéglői, szórakozóhelyei, Torre-molinosban pedig a Calle San Miguel bárjai, éttermei napnyugta után telnek meg, de felfedezhetik Malagát, Picasso szülővárosát is.

8. nap

Malaga-Budapest. A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás.

Fakultatív programok

Gibraltál kirándulás (min.15 fő) 24 150 Ft/fő
Cordoba kirándulás (min.15 fő) 23 100 Ft/fő + 8 EUR belépő
Ronda kirándulás (min.15 fő) 15 750 Ft/fő + 9 EUR belépő
Sevilla kirándulás (min.15 fő) 22 050 Ft/fő + 9 EUR belépő
Flamenco est itallal (min.15 fő) 13 650 Ft/fő

A programok sorrendje változhat! Helyszínen fizetendő belépők 26 EUR.

Menetrendek

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Malaga(AGP) 16:15 19:55
Malaga (AGP) - Budapest (BUD) 20:30 23:50

Tudnivalók

  • A VI.23-i és IX.15-indulásnál az ár tartalmazza a feladható 20 kg-os poggyász díját.
  • Az IV.28-i. és X.20-i turnusok esetén a Wizz Air mindenkori szabályzatának megfelelő poggyászárak fizetendők, feladható 20 kg-os poggyász ára 28.000 Ft (febr.3.)
  • Utazás: Wizz Air menetrendszerinti járatával
  • Elhelyezés: 3 *-os szállodában a Costa del Solon
  • Ellátás: büfé félpanzió
  • Minimum létszám: 20 fő

Indulási időpontok

A központi rendszerben jelenleg nem elérhetőek turnusok ehhez az utazáshoz. Foglaláshoz kérjük keresse fel irodáink egyikét!