Kirándulás Svájcban olasz, német és francia kitérőkkel

Svájc, Kirándulás Svájcban olasz, német és francia kitérőkkel , Bern

Haraphatóan tiszta levegő, pontos órák és hihetetlenül finom csokik: ha csak ennyit tudunk Svájcról, már akkor is megéri ellátogatni a havas hegycsúcsok és gleccserek ölelésében fekvő, barátságos kis országba. De ha már itt vagyunk, két sajtkóstolás között feltétlenül szakítsunk időt Luzern fedett fahídjaira és Genf látványos virágórájára is!

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2019-06-21 - 2019-06-27 199 900  Ft/fő-től
2019-08-16 - 2019-08-22 204 900  Ft/fő-től 184 410  Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

 • körutazás
 • városlátogatás
 • 6-8 napos utak
 • Nyugat-és Dél-Európa
 • 10 napos akció

Program

1. nap

Indulás reggel Budapestről Szlovénián át Észak-Olaszországba. Rövid pihenők után estefelé érkezünk a nevezetes tóhoz, a Lago Maggiore partjára. Szállás.

2. nap

A közeli milánói repülőtéren felvesszük a repülővel érkező utasokat, majd a Simplon hágó szépséges hegyi útján jutunk Itáliából Svájcba. Zermatt és környéke az egész Alpok leglátványosabb vidéke. A pazar panorámáról és a tiszta alpesi levegőről nevezetes kisvárosban csak elektromos járművek közlekedhetnek. Täsch faluban mi is vonatra szállunk és így tesszük meg a bő tízperces utat a nagyvilági üdülőhelyig. Szabadidő Zermattban, a méltóságteljes piramisként 4478 méterre magasodó Matternhorn lábánál. Tiszta időben javasolt fogaskerekűvel felmenni a Gornergratra, ahol valami egészen fantasztikus látvány tárul a szemünk elé, az Alpok négyezres csúcsi közül több mint két tucat látható körös-körül, a monumentális hegyek és gleccserek szinte karnyújtásnyira vannak tőlünk. A fogaskerekű 33 perc alatt kapaszkodik fel 3089 méterre. A Rhône völgyében utazunk tovább nyugat felé az égbe nyúló hegyek között, míg elérjük a páratlan szépségű Genfi tavat. Szállásunk két éjszakára a tó francia oldalán lesz. 

GENEVA 2016 from Bram van Baal on Vimeo.

3. nap

A reggelit követően szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás a tó körül.

Elsőként Montreux városát keressük fel, amely még az igazán gazdag Svájcon belül is a fényűző és előkelő világ jelképe, de zenei élete is jelentős. A közelben található Chillon vizi vára, amit mi is végigjárunk (a belépőt a kirándulás ára tartalmazza). Ezután utazunk Genfbe, a „kálvinista Rómába”. Francia Svájc szíve és a nemzetközi politika egyik központja éppúgy híres természeti adottságairól, mint az európai kultúrtörténetben betöltött szerepéről. Városnéző sétánkon ismerkedünk a tóparti sétányokkal, a svájci óraipart is szimbolizáló híres világórával, valamint a világ legmagasabb szökőkútjával. A nap megkoronázása az UNESCO Világörökség részét képező Yvoire, ami egy kis mesevárosnak tűnik.

4. nap

Első megállónk Gruyères, ahol bepillanthatunk a világhírű sajt gyártási folyamatába.

Természetesen felkeressük a méltán nevezetes várat is, majd a Cailler csoki gyárat látogatjuk meg. A főváros Bern központja szintén a világörökség része. Macskaköves utcái, díszes ivó kútjai, pompás épületei és toronyórája pont olyan, mint ötszáz évvel ezelőtt. A két tó között található, egyedi fekvésű Interlakenben, ha az időjárás is úgy akarja, a Jungfrau és négyezer méteres társainak látványa igazi élmény, és megéri a rövid megállót. Ezután jutunk szálláshelyünkre, egy tipikus svájci településre.a.

5. nap

Reggeli után következik a természet csodája, az Aareschlucht.

Az ország közepének meghatározó folyója itt még alig több mint egy patak, de hihetetlen erejét már megmutatja. A sziklák közötti szűk kanyonban zúgva, zubogva, robogva, rohanva tör utat magának a víz, és néhány száz méteren mi is követjük az útját. Luzern a festői Vierwaldstatti -tó észak-nyugati végénél található a PIlatus és a Rigi hegyek ölelésében. Gyönyörű fekvése a svájci turizmus egyik fellegvárává emelte a várost. Sétánk folyamán megismerkedünk az óvárossal és Luzern fahídjaival, a város jelképével. Nyugat-Európa meghatározó folyójával, a Rajnával egy bájos kisvárosban, Stein am Rhein-ban találkozunk először. Innen néhány kilométerre van kontinensünk legnagyobb vízesése Schaffhausen mellett. A dübörgő zuhatagot jó idő esetén hajóval is megközelítjük. Az éjszakát a Bodeni-tó közelében töltjük.

6. nap

Utazás a Fekete-erdőn keresztül, pihenővel a vadregényes tónál, a Titisee-nél.

Újra átlépjük a Rajnát és Elzász emblematikus városába, Colmarba érkezünk. Az ámulatba ejtő francia városban séta és szabadidő, majd Mulhouse-ban búcsú a repülős utasoktól, akik innét már hazautaznak. A végig buszos utasok németajkú Svájc második legnagyobb városában, Baselben tesznek városnéző sétát, majd visszautaznak a szálláshelyre.

7. nap

Hazautazás a Bodeni-tó mentén, majd autópályán rövid megállókkal. 

 

A Gornergrat az örök hó birodalma, a hőmérséklet nyáron, napsütésben is ritkán megy + 12 C fölé.

Fakultatív programok

kirándulás a Genfi tó körül (min. 20 fő)  7 900 Ft/fő
Helyszínen fizetendő belépők  160 CHF (140 EUR)

Tudnivalók

 • Elhelyezés: 3 *-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban
 • Utazás: autóbusszal vagy odaúton a WizzAir, visszaúton az Easyjet járatával. Repülővel utazó utasaink a 2. napon csatlakoznak a csoporthz és a 6. napon válnak el.
 • Repülőjegy felár illetékkel (a katalógus készítésekor érvényes árak): júniusban 42 000 Ft/fő. agusztusban 48 000 Ft/fő.
 • A feladható csomagok díjtételeiről érdeklődjön munkatársainknál!
 • Ellátás: reggeli
 • Minimum létszám: 20 fő
 • Fokozottan felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy Svájcban a fizetőeszköz a svájci frank, a belépőket, ételt, italt, ajándéktárgyakat ebben kell fizetni. Egyéb fizetőeszközök, euró, dollár váltása nem mindig zökkenőmentes.
 • Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: 6 EUR/fő

Útvonal

Indulási időpontok

2019.06.21 Busszal 7 nap 6 éjszaka | 199 900  Ft/fő-től Tovább
2019.08.16 Busszal 7 nap 6 éjszaka | 204 900  Ft/fő-től 184 410  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›