Hétvége a Vajdaságban

Szerbia, Hétvége a Vajdaságban , Novi Sad

Hétvége a Vajdaságban. Két napos programunk során bebarangoljuk a Vajdaság legismertebb magyar városait. Megismerkedünk építészetükkel, földrajzi adottságaikkal, történelmi szerepükkel.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2019-10-12 - 2019-10-13 29 900  Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

  • körutazás
  • városlátogatás
  • 2-3 napos utak
  • Közép-és kelet Európa

Program

1. nap

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás a Palicsi- tóhoz, mely a legenda szerint egy Pál nevű pásztor könnyeiből töltődött fel, aki itt őrizte nyáját. A tó partján felépített Női strand a magyaros szecesszió egy remek példája. A pihenés céljára emelt szokatlan formájú építmény több mint száz év alatt sem vesztett bájából. Tovább utazás Szabadkára. A várost hihetetlen kulturális öröksége, gazdagon díszített épületei, multikulturális szellemisége és európai jellege teszik egyedivé. Sétánk során megtekintjük a szecessziós stílusban épült Városháza lenyűgözően szép dísztermét, valamint a zsinagógát. Rövid szabadidő után folytatjuk utunkat Újvidékre. Felkeressük az elegáns belváros szebbnél szebb épületeit: a Duna utca kereskedő házait, a katolikus, a szerb ortodox templomokat, valamint a Duna Parkot. Tovább utazás a Duna Gibraltárjaként ismert Péterváradra. Látogatást teszünk a 110 hektáron elterülő erődben, ahol megtekintjük Újvidék panorámáját, a híres óratornyot és a sáncerősséget. Szállás, vacsora.

2. nap

Reggeli után 1 órás hajózás a Duna- Száva torkolatában. Majd folytatjuk utunkat Zimonyba. Zimony ma Belgrád déli városrésze, 5 kilométerre a főváros központjától. Különleges mediterrán hangulatú szűk kis utcái elsősorban a Dalmát-tengerpartra jellemző építészetet és városrendezést idézik, elegáns monarchiabeli házai között mintha megállt volna az idő. Zimonyt a Hunyadi-torony uralja. A Cigány-hegynek nevezett dombtetőn, az egykori zimonyi vár sarokbástyáinak romjait fedezhetjük fel. A négyszögletes várudvar közepén magasodik az 1896-ban épített Hunyadi-torony, a millenniumi emlékmű. Szabadprogram. Majd bejárjuk a híres nándorfehérvári várat. Hunyadi János itt verte vissza a török ostromot, és itt halt hősi halált Dugovics Titusz. A győztes csata emlékére szól minden délben a harangszó. Rövid szabad program a belgrádi Váci utcában, majd hazautazás Röszkén keresztül. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Tudnivalók

  • Utazás: Légkondicionált autóbusszal
  • Felszállási lehetőségek: Budapest, Kecskemét, Szeged
  • Elhelyezés: 3*-os, 2 ágyas szállodai szobákban
  • Belépők (helyszínen fizetendő): 1 000 dinár/fő
  • Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

Útvonal

Indulási időpontok

2019.10.12 Busszal 2 nap 1 éjszaka | 29 900  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›